Ana Sayfa Haberler iPhone 5’ler için pil değişim programı

iPhone 5’ler için pil değişim programı

18

iPhone 5 sahibi olup da piliyle sorun yaşayan var mı? Apple, pillerinde problem olan bazı iPhone 5’ler için bir pil değişim programını duyurdu. Sizin iPhone 5’iniz de bu değişim programı kapsamındaysa 29 Ağustos’tan itibaren değişim programından faydalanabilirsiniz.

Sihirli elma iphone5 pil degisimi 1

iPhone 5’lerdeki pil sorunu nedir?

Apple’ın paylaştığı bilgiye göre Eylül 2012 ile Ocak 2013 tarihleri arasında satılan iPhone 5’lerin bazılarının pillerinde sorun varmış. Bu sorun pilin bazı durumlarda çok çabuk bitmesine sebep oluyormuş.

Sihirli elma iphone5 pil degisimi 2

Apple ne öneriyor? “Pil Değişim Programı”

Apple bu pili sorunlu olan iPhone 5 serisinin cihazların seri numaralarından tespit edebiliyor. Bu sebeple eğer iPhone 5’imizi Eylül 2012 – Ocak 2013 arasında aldıysak ve pilimizle ilgili bir sorun yaşıyorsak belki de “pil değişim programı” kapsamında iPhone 5’imizin pili değiştirilebilir.

Bunun için Apple’ın bu programı duyurduğu web sayfasındaki kutucuğa cihazımızın seri numarasını girerek kontrol edebiliyoruz. İlgili web sayfası şurada:

Sihirli elma iphone5 pil degisimi 3
Apple’ın pil değişim programı sayfası

Bu konunun detaylarına çok fazla girmiyorum, ancak merak edenler kardeş blogumuz iPhone Türkiye’den detayları öğrenebilir ve sorularına cevap bulabilirler.

Benim iPhone 5’im de problemli miydi acaba?

Benzer bir problemi ben de kendi iPhone 5’imde bu yılın başından beri yaşıyor ve acısını çekiyordum. Bazen pil seviyesi %60’larda olduğu zamanlarda bile birden iPhone’um kapanabiliyordu. 🙁

Bu durum dayanılmaz hale gelince, yurt dışına çıktığım bir dönemde İngiltere’de Apple Store’da 55 sterlin karşılığında iPhone’umun pilini değiştirmiştim. (Henüz Türkiye’de Apple Store açılmamıştı)

Sihirli elma iphone5 pil degisimi 5a
Apple Store’dan aldığım pil değişim belgesi

Ve tahmin edebileceğiniz gibi bu programı duyunca ben de büyük bir merakla, iPhone 5’imi Aralık 2012’de de aldığım için cihazımın bu kapsamda değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini Apple’ın sayfasına giderek öğrenmek istedim. Cihazımın seri numarasını girdiğimde ise şöyle bir mesaj karşıma çıktı:

Sihirli elma iphone5 pil degisimi 4

Öyle görünüyor ki, ben pilimi daha önceden değiştirdiğim için “pil değişim programı” kapsamında yeniden bir pil değişimine ihtiyaç yok. Ancak Apple, daha önce bir pil değişimi için para ödediysem “geri ödeme” ihtimali için iletişime geçin diyor. 

İletişime geçtim, bu hafta içerisinde Apple Türkiye konuyla ilgili olarak benimle iletişime geçecek. Program resmi olarak ülkemizde 29 Ağustos’ta başladığı için belki de o tarihe kadar net bir yanıt almak mümkün olmayabilir.

Benim hoşuma giden şey ise Apple’ın sattığı cihazın üzerinden neredeyse 2 sene geçmesine rağmen bir problem tespit edip, bunu da ücretsiz olarak bir değişim programı sayesinde çözmeye çalışması. Satış sonrasında müşteriyi unutan markalarla karşılaştırdığımda Apple’ın bu şekilde ilgili olması ve problemi çözmek için tüm dünyada böyle bir değişim programı başlatması oldukça hoşuma gitti.

Sizin iPhone 5’inizde benzer bir sorun var mı? Pil değişim programı kapsamında mı? Her zamanki gibi sizin yorumlarınızı da bekliyoruz…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


18 Yorumlar

  1. Merhaba,

    Haberi sizin bülteniniz e-posta kutuma düşmeden önce öğrenmiştim ama konuyla ilgili yazıyı sizin sitenizden okumayı bekliyordum. Yaptığım kontrolde benim iPhone 5′ imin pil değişim programı kapsamında olduğunu öğrendim. 29 Ağustos’ ta konuyla ilgili girişimde bulunacağım. Sihirli Elma da Apple kadar sade, kullanışlı ve kaliteli. Emeklerinizden dolayı tebrik ederim.

    • Çok teşekkürler Arda Bey.

      Söylediğiniz gibi Sihirli Elma’da her zaman için sadeliği ön planda tutmaya çalışıyoruz. Bu sebeple bazı konularda ilk olmayı tercih etmediğimiz durumlar olabiliyor. Bu konuda anlayışlı olduğunuz için tekrar çok teşekkürler.

      iPhone 5’inizin bu kapsamda olduğuna sevindim. Sorunsuz bir değişim gerçekleştirilebilir umarım. Haberlerinizi bekliyorum… 🙂

      Selamlar.

  2. iPhone’la değil ama, buna benzer garanti kapsamı dışında ücretsiz bir değişim, Macbook Pro ile başıma gelmişti. 2008 model 17 inch’lik Macbook Pro’nun ekran kartı 2011 yılında kendiliğinden bozuldu ve kısa bir internet araştırması sonucu, benim bilgisayarımda kullanılan ekran kartı modelinin bilinen bir problemi olduğu ortaya çıktı. Amerika’dan alınan bilgisayarın ekran kartı, 3 sene sonra ben Polonya’dayken değiştirilmişti.
    Apple bu konuda oldukça iyi bir üretici.

  3. Sayenizde bende iPhone 5 imin pilini değiştirebileceğimi öğrendim. Apple sitesi ayrıca Ankara’ da 2 adet servis noktası da önerdi. 29 Ağustosa’da bende değişim için başvurup sonucu sizlerle paylaşacağım.

  4. Merhaba, aynı sonuçlar ben de çıktı, üstelik ben tamir ettirmediğim halde piliniz degistirilmistir yaziyor. İstanbulbilisimden almistim cihazı, sarj aleti amerikandı, kutusu da açılmamıstı jelatini dahi. Sizce kandırılmış olabilir miyim? Ya da bana caktirmadan refurbished urun mu sattilar?

    • iki sebepten birinden dolayı uygun görülmediğini söylüyor. Benim de aynı sonucu verdi ve bataryası daha önce değiştirilmemişti.

  5. Telefonu türkiyeye geldikten sonra alan değil de amerikadan getirten arkadaşlarımın telefonlarında var bu sorun çoğunlukla.

    Telefonunda sorun olanlara zorlu center-genious bar’dan randevu almada şimdiden bol şans ve başarılar diliyorum bir hayli zor 🙂

  6. Yazı için teşekkür ederim sayenizde haberim oldu. Gerçekten de pil ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşıyordum ve kontrol ettim ben faydalanabiliyormuşum. Apple care ile görüşüp cihazımı test ettiler ve programa dahil olabileceğimi belirttiler ve zorlu center dan randevu almam gerektiğini söylediler ama ne mümkün imkansız gibi birşey. Telefonla arayıp izah ettim durumu ama apple care bana şansınız varsa gibi bir cümle kullandı 🙂 Bende şansımı bekliyorum. :))

    • Merhaba, Ben 10 gün boyunca her gece tam saat 00:00 ‘da sisteme girip randevu almaya çalışıyordum ve sürekli “Bu mağazada boş randevu yok.” uyarısı alıyordum. 00:00-00:07 dakikaları içerisinde sistemdeyken sürekli f5 yaparak durmadan sayfayı yeniliyorum. bir boş randevu geldiğinde çok hızlı tıklayarak (Hangisi randevuya denk gelirse 🙂 ) hemen next next diyerek 10 sn içinde randevumu tamamlamıştım. Bugün saat 13:10 ‘da pil diğişimi kapsamında randevum var sonucu sizlere yazarım.

      • Merhaba,

        Iphone 5 ürünüm pil değişimi kapsamında sadece pili değiştirildi. Cihazın komple değiştirilmemesinin sebebi, kasasının renk soyulması (Iphone 5 siyah ‘ların hemen hepsinde soyulma var 🙂 Şayet kasa yıpranmamış olsaydı cihazı değiştirebileceklerini söylediler. “Telefonu bize bırakıp 2 saat sonra pili değiştirilmiş şekilde teslim alabilirsiniz” bilgisi aktarıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz