Ana Sayfa Haberler Apple 16 Ekim’de özel bir etkinlik düzenliyor! (It’s been way too long)

Apple 16 Ekim’de özel bir etkinlik düzenliyor! (It’s been way too long)

25

Apple, 16 Ekim’de düzenleyeceği özel etkinliğin basın davetiyelerini göndermeye başladı. Gelecek hafta perşembe günü TSİ 20:00’da gerçekleşecek bu etkinlikte Apple’ın yeni nesil iPad Air, iPad mini, yeni retina ekranlı iMac, Mac mini ve yenilenmiş bir Apple TV tanıtabileceği konuşuluyor.

Sihirli elma 16 ekim ozel etkinlik 1

Çok uzun zaman oldu.

Her zaman olduğu gibi Apple’ın etkinliğinin adı ise üzerine en çok spekülasyon yapılan konuların başında geliyor. “It’s been way too long” (Çok uzun zaman oldu) olarak çevirebileceğimiz bu cümle, ve 6 renkli logodan biz de elimizden geldiğince bir anlam çıkartmaya çalışıyoruz. 🙂

İlk akla gelen Apple’ın uzun zamandır güncellemediği bazı ürünleri radikal bir tasarımla yenileyebileceği, veya iPhone ailesinde olduğu gibi işin içine renk katabileceği yönünde.

Neler mi olabilir? Haydi biraz beyin cimnastiği yapalım:

  • Yeni kasa ile bir Mac mini?
  • Retina ekranlı bir iMac?
  • Altın ve Uzay grisi renklerinde MacBook Air ve Pro aileleri?
  • TouchID’li iPad Air ve mini aileleri?
  • Yeni bir Apple TV?

Sizin bir tahmininiz var mı? 🙂 iPhone 6 ve Watch sonrasında Apple’dan nasıl bir etkinlik bekliyorsunuz?

Güncelleme: Bu arada belirtelim, 16 Ekim Perşembe akşamı saat 20:00’da bu etkinliği Mac, iPhone, iPad ve Apple TV’lerimiz üzerinden canlı olarak izleyebileceğiz… 🙂 Etkinlik günü bu yayının nasıl izlenebileceği ile ilgili yeni bir paylaşım yapacağız, ancak şimdilik Apple’ın canlı yayın sayfasına göz atabilirsiniz…

sihirli-elma-16-ekim-ozel-etkinlik-2b

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


25 Yorumlar

  1. Logoda hiç gri renk yok ama uzay grisi macbookair çıkarsa alırım. tabi birazda donanım güncellemesi yaparlarsa süper olur. ayrıca yeni apple tv’nin bu sefer çıkacağını düşünüyorum.

    • Apple TV’den yana oyum var benim de, çok bekledik. 🙂
      Uzay girisi MacBook Air/Pro çıkarsa bence büyük ilgi çeker, ben de bir sonraki Mac’imi koyu renk alabilirim.
      Renkli iPad’den emin olamadım. Altın rengi olabilir, ancak farklı renkler olması için iPhone 5c gibi plastik üretim gerekir. Bu yöne gider mi Apple bilemiyorum.

      • Daha güçlü donanıma sahip bir oyun konsolu özellikleri barındıran AppleTv gelse çok iyi olur. Apple bu alana giriş yapsın artık, mevcut konsollar donanım olarak iyi ama yazılım olarak çok yetersiz. Apple’ın bu alanda yapabileceği çok şey var…

      • renkli ipad konusunda hiç söylenti duymadık ama olması bence iyi olurdu. sağlamlık ile iligli sorunlar olmadıktan sonra çok satacağına eminim. bir sürü yerde rengarenk ipad’ler görmek güzel olacaktır. bu kadar renkli apple watch’lar üretilecekken bence iyi bir strateji olabilir.

      • Göktuğ bey 5cye plastik diyerek aşşağılamayalım lütfen 🙂 yeni aldım memnunum çok güzel.plastik hissetmiyorsunuz ki zaten polikarbon malzeme,sağlam.samsung gibi değil
        renkli ipad polikarbon malzemeden üretilebilir bence.

  2. Bence altın rengi macbook harika olur. iPad lerin güncellenmesine kesin gözüyle bakıyorum.
    Bu arada ios zaten çalışıyor android zavallısı Götçe arkadaşım 😉

  3. İnşallah artık coming this fall diye diye kışı getirdikleri Yasomite da bu etkinlik ile bizlerin kullanımına sunulur.

  4. Ağustos ayında almayı plânladığımız Apple Tv’den Göktuğ Bey’in önsezileri ve yaklaşan etkinlik dolayısıyla vazgeçmiştik. Eylül ayında umduğumuzu bulamadık. Darısı bu etkinliğe! Umarım Apple Tv’lerde radikâl bir değişim olur da ertelememize değer. Kısacası şu an için tek beklentim, Apple Tv.

  5. iPad ini geçen hafta almış biri olarak iPad de çok büyük değişiklik yapmamalarını umuyorum. 🙂 Klasik bir model güncellemesi (çip Gelişimi, touch id vs) ve iPhone 6 ya benzer bir fiyat değişimiyle sürülürse piyasaya aldığıma pişman olmamış olurum. :)) Dört gözle beklediğim ürün ise apple tv. Güncellensin de Gönül rahatlığıyla alalım 😉

  6. apple tv’im olmasına rağmen, daha sorunsuz (şimdiki de çok sorunlu değil ama) ve yenilikler içeren (belki oyun oynanabilen veya aynı zamanda içinde airport express barındıran) belki biraz daha domestik öğeler içeren yeni bir apple tv tadından yenmez olurdu. Türkiye ligi maçları hariç klasik uydu antenimi kullanmaz oldum apple tv sayesinde.
    mac mini konusunda da umutluyum. Özellikle mac kullanmak isteyip de bütçesi yetmeyen veya salonunda medya center yerine kullanmak isteyenler için nisbeten uygun fiyatlı bir mac mini harika olurdu.
    Yosemite’de artık gelse hiç fena olmayacak. Sabırsızlanıyoruz 🙂 Klasik olarak ipad’lerin de yenileneceğini tahmin ediyorum.

  7. Mac Mini bu etkinlikte güncellenmez ise Apple’ın bu ürünü birdaha üretmeyeceğini söyleyebilir miyiz acaba?

  8. Macbook Air 12″ Retina bekliyorum.. Apple TV konusunda bencede bambaşka bir Apple TV tanıtılabilir. uzay grisi macbook başarılı bir hamle olur, ama plastik ipad falan yine hüsran olabilir. Apple’ın artık kendi çizgisini korumasını iphone 5c’de iphone 6 plus’ta aradığı macerayı ve karşılaştığı sonucu bir daha aramaması gerektiğini düşünüyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz