Ana Sayfa Haberler 9 Mart Etkinlik Özeti Bölüm 3: Yeni MacBook!

9 Mart Etkinlik Özeti Bölüm 3: Yeni MacBook!

43

Beklediğimiz gün sonunda geldi ve Apple uzun zamandır beklenen 12 inç retina ekrana sahip MacBook’u tanıttı! 🙂 Anlatacak çok şey var, çünkü bu ürün ne bir MacBook Air, ne de bir MacBook Pro, onun adı sadece “MacBook” 🙂

Sihirli elma 9 mart etkinlik macbook feat

Lafı fazla dolandırmadan, yeni tanıtılan MacBook’un öne çıkan özelliklerine değinelim, ve bu ürünü biraz daha iyi tanımaya çalışalım…

Yeni MacBook

İlk MacBook Air tanıtılırken Steve Jobs onu bir zarf içerisinden çıkartmıştı hatırlıyor musunuz? Keşke Tim Cook da buna benzer bir espri ile yeni MacBook’u tanıtsaydı, ancak Cook sadece “neredeyse görünmüyor, neredeyse hissedilmiyor bile” diyerek daha küçük bir tebessüm ile geçti bu anı. 🙂

Sihirli elma 9 mart etkinlik macbook 1

MacBook’u tanıtmadan önce Tim Cook’un ilk söylediği şey “dizüstü bilgisayarı yeniden icat edeceğiz” (reinvent the notebook) oldu. Henüz daha yeni MacBook’a dokunmadan bu cümle için bir yorum yapmak zor. Ancak Apple’ın bir kez daha bir adım ileriye attığını söyleyebiliriz.

Sihirli elma 9 mart etkinlik macbook 2

Yeni MacBook için Apple hem teknolojik olarak önemli adımlar attığını, hem de büyük bir cesaret göstererek bazı özellikleri attığını görüyoruz. Gerçekten çok iddialı… 🙂

1. İnce ve Hafif

Yeni MacBook ile ilgili olarak ilk söyleyebileceğimiz şey gerçekten çok daha ince ve hafif olması.

Sihirli elma 9 mart etkinlik macbook 3

11 inç bir MacBook Air’e göre %24 daha ince olan MacBook, “yok artık” dedirtecek kadar ince hale gelmiş. 🙂

Sihirli elma 9 mart etkinlik macbook 4

Ayrıca cihazın klavyesinin boyutu sabit kalmasına rağmen, küçültebilmek için klavyenin sağ ve solundaki boşluklar bile azaltılmış.

Sihirli elma 9 mart etkinlik macbook 5

2. Klavye

Yeterince ince bir tasarım yapabilmek adına klavye bile tamamen yeniden tasarlanmış desem inanır mısınız? Apple oturmuş, tuşları da yepyeni bir teknoloji ile üretmiş ve böylece daha da ince bir tasarıma ulaşabilmiş.

Sihirli elma 9 mart etkinlik macbook 6

3. TrackPad

Bir diğer yenilik de TrackPad’de. Çünkü klavye ile birlikte cihazın incelmesi için TrackPad’in de incelmesi gerekiyor. 🙂 Yine yeni bir tasarım ile TrackPad’in daha iyi tıklama özelliği kazanması sağlanmış.

Sihirli elma 9 mart etkinlik macbook 7

Ayrıca tıklamaya ek olarak, bir de “derin tıklama” yani baskıyı anlayabilen, ayırt edebilen “Force Touch” adındaki bir teknoloji eklenmiş. Böylece artık parmağımızı TrackPad’e biraz fazla bastırdığımızda bu fark ayırt edilebiliyor olacak ve farklı bir özellik tetiklenebilecek.

Sihirli elma 9 mart etkinlik macbook 8

Bu arada TrackPad o kadar inceltilmiş ki, artık tıklamayı “esneme” olarak hissedebileceğimiz bir alan olmadığı için, TrackPad titreyerek bize tıklama hissi veriyor olacak. 🙂

4. Retina Ekran

MacBook Air, 11 ve 13 inç retina olmayan ekranlara sahipken, yeni MacBook 12 inç retina ekrana kavuşmuş. Apple çözünürlüğü 2304 x 1440 piksele çıkarırken, ekranı daha da inceltmeyi başarabilmiş.

Sihirli elma 9 mart etkinlik macbook 9

Bu ekranı görmek için sabırsızlanıyorum açıkçası… 🙂

Sihirli elma 9 mart etkinlik macbook 9a

5. Daha küçük anakart

Bizi çok ilgilendirmiyor gibi görünse de, MacBook’un içerisinde artık eskisi gibi büyük bir anakart yok. Apple uğraşmış didinmiş, minicik bir kart üzerine bütün her şeyi toplamayı başarmış.

Sihirli elma 9 mart etkinlik macbook 10

6. Pil

Haliyle böyle olunca da boş kalan yerleri pil ile doldurmuş. 🙂

Sihirli elma 9 mart etkinlik macbook 11

Ancak eğimli ve açılı yüzeyleri mevcut pil teknolojisi ile kullanamadığı için de yeni bir pil teknolojisi icat etmiş.

Sihirli elma 9 mart etkinlik macbook 12

Böylece katman katman piller kullanarak “boşa gitmesin, pil koyalım boş yerlere” diyerek MacBook’un pil ömrünü azaltmadan 9 saatte tutmayı başarmış.

Sihirli elma 9 mart etkinlik macbook 13

7. Fan yok

Unutmadan ekleyelim, anakart bu kadar küçülünce artık fan, yani havalandırma da yeni MacBook’ta yok! 🙂 Son hareketli parçasını da kaybeden MacBook, böylece pil tüketimini de iyice aşağıya çekmiş diyebiliriz.

Sihirli elma 9 mart etkinlik macbook 14

8.Port’lar

Port’lar dedim ama yeni MacBook üzerinde sadece 2 tane port var:

  1. Sağ taraftaki kulaklık çıkışı
  2. Sol taraftaki USB-C tipi port.

Sihirli elma 9 mart etkinlik macbook 15

Güç adaptörünü nereye takacağımızı merak ediyorsunuz değil mi? 🙂 Apple şarj süresi bu kadar uzun ve bu kadar da ince olan bir MacBook’a elbette kaba bir port koyamazdı.

Bu sebeple USB girişini bir adaptör ile çoklayarak, istendiğinde farklı çıkışları kullanmaya olanak sağlayabiliyor.

Sihirli elma 9 mart etkinlik macbook 16

En başta bahsettiğim oldukça cesur kararlardan biri tam olarak bu işte! 🙂 Apple şu anda 3 farklı adaptör sunuyor:

  • USB-C to USB
  • USB-C Digital AV Multiport Adapter (Bir ucu USB-C, diğer ucu USB + HDMI + USB-C)
  • USB-C VGA Multiport Adapter (Bir ucu USB-C, diğer ucu USB + VGA + USB-C)

9. Renkler

Ve bizi şaşırtan bir diğer konu da artık bir MacBook alırken renk seçimi de yapmamızın gerekiyor olması. 🙂 MacBook, artık 3 farklı renk seçeneği ile geliyor:

  • Gümüş
  • Uzay Grisi
  • Altın

Sihirli elma 9 mart etkinlik macbook 20

10. Modeller ve Fiyatlar

Yeni MacBook 2 farklı model ile geliyor. Arada sadece 2 fark var, onlar da depolama ve işlemci:

  • 256 GB depolama, 1.1 GHz Intel Core M işlemci, 8 GB bellek Intel HD Graphics 5300
  • 512 GB depolama, 1.2 GHz Intel Core M işlemci, 8 GB bellek Intel HD Graphics 5300

Bu iki modelin fiyatları ise sırasıyla 4.299 TL ve 5.299 TL. Yani MacBook hiç de ucuz değil. 🙂

Sihirli elma 9 mart etkinlik macbook 21

11. Ne zaman satın alabileceğiz?

Her iki model de 10 Nisan’dan itibaren ABD’de satışa sunuluyor. Türkiye için net bir tarih olmasa da, tahminimce 10 Nisan olmasa bile en geç Nisan sonuna kadar ülkemizde de satın alabiliriz.

Sihirli elma 9 mart etkinlik macbook 22

Değerlendirme ve Videolar

Yeni MacBook’un özelliklerini bu şekilde özetlemek mümkün. Ancak en güzel ve en doğru bilgiyi Apple’ın MacBook sayfasından alabiliyoruz. Bundan sonrasında ise daha detaylı değerlendirmelere ve detaylara odaklanacağımız yazılara yer vermeye çalışacağım.

Kısa bir değerlendirme yapmak gerekirse, yazının başında da söylediğim gibi, Apple ilk MacBook Air lansmanında olduğu gibi “zamanının ötesinde” cesur bir adım atmış durumda. Bir dizüstü bilgisayar üzerindeki port sayısını (güç kablosu dahil) 1’e düşürmek yürek ister. 🙂 Ancak bir süre sonra temel ihtiyaçlar dışında bu port’lara ihtiyacımızın pek kalmayacağını, olsa bile adaptörlerle işimizi halledebileceğimiz tahmin edebiliriz.

Peki ya MacBook’un tanıtım videolarını izlemeye hazır mısınız? 🙂

[youtube id=”hajnEpCq5SE”]

[youtube id=”5-e7NFINJas”]

DEVAM >> Bölüm 4: MacBook Air ve Pro Güncellendi!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


43 Yorumlar

  1. USB-C büyük risk, aynı zamanda büyük yenilik. Adaptör ile bu işin çözümü biraz can sıkıcı gibi gözüksede bu incelik ve tasarım için feda edilebilecek bir durum gibi görüyorum.

      • Çoklu adaptörü karşı değilim ama ben en başta usb-c’yi megasafe gibi mıknatıslı zannetmiştim(dikkatsizliğim için özür dilerim) bu yorumu yazmıştım. Gerçek öyle değilmiş. Mıknatıs özelliği hayat(bilgisayar) kurtarıyordu. Güvenle kabloya takılabiliyorduk 🙂 Ayrıca ışıklı Apple logosuda yok.

  2. USB-C büyük yenilik olmakla beraber beni pek tatmin etmedi. Mevcuttaki Mac Book Air’ımı kapasite sorunu sebebiyle arada harici disk takarak kullanıyorum.(USB 3.0) Macbook’ta ise USB-C’den USB falan kullanmak için çoklayıcı gerekecek… Pek sağlıklı bulmadım açıkçası. Ama beni asıl endişelendiren, evde sürekli başıma geliyor, magsafe(!). Ayağımız falan kabloya takıldığında artık USB-C geçmeli bir yapıya sahip olduğundan Macbook’u da çekecek öyle mi?

    Bir diğer konu performans. Core m ile yapılabilecekler sınırlı. Tamam fan yok, incecik ama performans? Ve kısıtlı performans o fiyat eder mi?

    Şimdilik aklıma takılan konular bunlar. Şunu da not düşmekte fayda var Apple’ı kötülemek gibi bir niyetim yok. Hatta yakından takip eder ve ürünlerini kullanırım(Macbook Air, iPhone, iPad, Apple TV) ama kafamda sorular yok değil 🙂

    • Magsafe konusu nasıl olacak ben de çok merak ediyorum. Apple’ın kendini ayrıştıran noktalarından birisiydi…

      Performans konusunu da ilk incelemeler ile göreceğiz artık. 🙂

  3. MacBook Air 11″ kullanıyorum ve her zaman içimden geçen “yaa bu ekranın çevresindeki çerçeve çok kalın, kasayı sabit tutarak çerçeveyi küçültüp ekran boyutunu biraz büyütseler ve retina olsa” düşüncesini Apple gerçeğe dönüştürmüş, bu bakımdan çok heyecan verici bir cihaz. Zira bir laptop için en ideal boyut bence bu kasa boyutu. Lakin USB-C konusunda benim de çekincelerim var.

    Ayrıca Apple bu laptop ile sessiz sedasız adeta MacBook’ların karakteristik özelliğine dönüşmüş olan parlak logoya bu model ile son vermiş oldu. Yabancı forumlarda okudum, çok ince olmasından onu koyamamışlardır görüşü hakim fakat emin olmamakla birlikte incelediğime göre arka logonun ayrı bir ışıklandırma sistemi zaten yoktu, ekranın parlaklığını kullanıyordu. İşlevsel olarak hiç bir özelliği olmayan ama Apple severleri üzecek bir detay bence.

    Son olarak, sanırım bu model ile Air serisi laptopların sonu gelmiş oluyor, yani belki 2-3 seneye sadece ince, küçük ve taşınabilirlik için MacBook veya daha büyük ekran boyutu ve performans isteyenler için ise MacBook pro seçeneği olacak gibi.

  4. Tasarım çok güzel ama şu an için yeterli bir cihaz değil. 5 sene sonra usb-c nerdeyse her cihazda yer alacak devrimsel bir port ama yaygınlaşması için en az 5 sene var. Yaygınlaşana kadar Air ve Prolar daha verimli olacaktır. 2007 de Air çıktığında da yadırgamıştık “ee bunda Cd-rom yok” diye. Şimdi hiç birimiz Cd kullanmıyoruz. Ama 2007’de CD kullanıyorduk. Bence biraz zaman verelim 5 sene sonrası için harika bir cihaz ama şu an için açıkçası sadece bir güzellikten ibaret. Çok kulllanışlı değil. Yine de teknolojiye yön verdiği için teşekkür etmek lazım Apple’ı

  5. Adam “fan yok” dedi yaa.
    Pilleri de “bol koy bol” demiş :))
    “Fanless”(adamsın)
    Portların olmaması bize gelmez.

  6. Beklediğim cihaz sonunda çıktı. 5 yıldır Apple kullanıcısı olarak cıhazın tasarımını genel hatlarıyla beğendim. İntel core M konusunda herhangi bir şüphem yok. Zaten 4K çözünürlüğü desteklemesi benim için yeterli. USB-C kullanılması iyi olmuş. Bu adım bir şekilde atılacaktı. Kulaklık girişi kalınlığında bir yere USB portu koyamazsın. Cihazlar inceldikçe eski portları kullanmak sıkıntı oluyor. Zamanında da cihazı inceltmek için MagSafe i MagSafe 2 ye güncellemişlerdi. Ancak ekranın arkasındaki Apple logo atdınlatmasını kaldırmaları hiç iyi olmamış. Macbook u diğer cihazlardan ayıran özelliklerden biriydi.

    • Port’larla ilgili durumun bir benzerinin Apple logosu konusunda yaşandığını düşünüyorum. İncelemeler sonunda öğreneceğiz, ancak Apple da o ışığı kaldırmayı hiç istememiştir muhtemelen 🙂

  7. USB-C tamam iyi güzel hoş anladım o anakart için belkide en ideali ama hdmi için usb için yada artık neler var ise hepsi için tek tek port almak gerekecek portlar hem pahalı hemde taşıması sıkıntı çünkü %24 daha ince daha şık bi tasarım ile geliyor ee yanında port taşı. Bi kaç yıl içinde günümüz usb ler kalkıp her platformda standartlaşırsa o zaman lafım yok. Işık konusunda ise apple logosu parlak da şık görünüyor ama o kısım bence parlak kalıp açıldığı zaman ise ışık görünecek şekilde tasarlanabilirmiş. Performans ile orantılı fiyat yüksek görünsede 17.000$ a saat satabiliyorsa bu ürünüde satacaktır taliplisi muhakkak olur. Ama benim tercihim Pro olur

  8. tasarımda yine çıtayı en yukarı koydu apple. bu kadar güzel bir dizüstü bilgisayar yapılmadı:) space grey ve gold çok çok iyi. ama performans maalesef gözardı edilmiş gibi görünüyor. core m işlemcilerin problemli olduğunu duyuyoruz. ama apple bu cihazla biraz olsun performans ihtiyacı olan kullanıcıya hitap etmiyor. daha çok günlük kullanım sanırım hedefleri. ayrıca tek çıkış kullanılması da soru işareti. usb type-c bence harika seçim ancak 2 tane olmalıydı ayrıca kart okuyucu da önemli bir detay. dolar kuru bu seviyedeyken alınması zor. bari 128gb seçeneğini de açsaydı da 200usd uygun versiyonu da olsaydı cihazın. bu arada 2013 model mba (13′ 1.3ghz 8gb 128gb) kullanıyorum.

  9. adının macbook olması iyi olmuş kendisi olmayan birşeyin prosu airi olması saçma olmuştu, heralde air yavaş yavaş kalkar.
    incelği fansız olması çok iyi tabi. ben klavye kenarındaki boşluk olmamasını sevmiyorum simtreyi bozuyor.
    en güzeli yine klasik silver. gold ve space greyi pek beğenmedim, başka marka yapmış gibi duruyor.

    her ne kadar artık bilgisyar kullanmadan bütün işlerini mobil cihazlardan gören insanlar olsa da benim için evde bir tane güçlü ana bilgisayarım olmalıdır. kalkıp da iphoneda ipadde niye usb yok diyecek halim yok ama böyle tek girişli bilgisayar da olmaz. adaptölrerine de bi dünya para isterler kesin:)
    benim için yeni macbook klavyeli ipaddir.
    fiyatı da proyla aynı inanılmaz saçmalık. bir sonraki laptopumun macbook pro olacağı kesinleşti.

  10. tanıtımı canlı izleyecektim fakat kaçırdım 🙁 aslında bakarsanız güzel olmuş fakat bir mec kullanıcısı olarak bağzı şeylerin iyi olmadığınıda gördüm . ekranı imceliği vs yi bir kenara bırakıyorum . arkadaki apple amplemini ışıklandırmalı olmasını beklerdim ve ya usb gir yerinin ve ya sd kart girişinin çıkartılmasını doğru bulmadım incelik uğruna bağzı donanımlardan vaz geçilmiş ayrıca bu kadar iyi bir ekrana çerçevenin yone kalın olması iyi olmamış renk olayına ise bayıldım seçenek sunulması güzel ancak bütün bunlara ek acı bir durum ki fiyat çok yüksek o fiyata biliyoruzki bir araba alınır 🙂 belliki apple kullanıcısını seçecek gibi bu ürünle lüks tüketim ürününe tam yaklaşmış

    • Fatih Bey çok teşekkürler yorumlarınız paylaştığınız için. MacBook oldukça farklı bir bilgisayar oldu gerçekten, bu konuda ilerleyen günlerde ayrı bir yazı yazmayı planlıyorum. Orada her şeyiyle tartışacağız birlikte 🙂

  11. Apple ürünlerini her zaman sevmişimdir çok fazla ürününü kullanma fırsatı bulamamasamda. Geçmşiten zamanımıza bir çok güzel ürün çıkardılar ancak Apple Steve Jobs sonrası bana göre rakiplerine benzemeye başladı. Öncelikle iPhone da tek olan ürünü ikiye çıkardılar 6 ve 6 plus diye, kendi tasarımlarından vazgeçtiler (hem boyut, hem de köşeli tasarım). iPad mini 3 diye mini 2 ile aynı olan bir iPad sürdüler. Şimdi de macbook air ve pro varken üçüncü bir ürünü sürdüler. Benim için Apple markası bir adet üretir ve kendilerine göre en iyi şekilde en ergonomik şekilde olanı üretirdi. Şimdi ise diğer firmalardan rakiplerinden pek farklı olamayarak yeni ürünler sürüyorlar. Ben mid 2014 macbook pro kullanıcısıyım ve kendi izlenimim yeni mac veya iphone lar bana cazip gelemedi…

  12. Lansmanı canlı izledim tv’den. MacBook’un tasarımına bayıldım. Lakin USB-C ve işlemcisi kafamı yoruyor. MacBook Air bile son güncellemesini yeni almışken MacBook alanında bir devrim olmasına rağmen geliştirilmesi gereken bir ürün. Zamanla göreceğiz. Belkin ve Apple şimdiden USB-C adaptörleri satmaya başlamış 250₺’den. Apple’ı zengin etmeniz yetmez, aksesuarlara da para vermeniz gerekiyor diyor Apple kullanıcılarına.
    Lansmandan anladığımız kadarıyla Apple bundan sonra klavye ve mouse’da da devrim yapacak.
     Watch konusuna gelirsek, ilk nesil saatlerden alma yönünde değil kararım. Geliştirilmesi gerek. Diğer yandan normal hayatta bile saat kullanmazken  saate, iPhone kadar para vermem. Hele altın olan versiyonu hiç konuşmuyorum bile.

    • Açıkçası adaptörlerin çok kullanılacağını, daha doğrusu çok talep olacağını sanmıyorum. Adaptör ihtiyacı çok elzem ise bence MacBook Air ailesinden devam etmek daha mantıklı olabilir.

      Apple Air ve Pro, hatta “Macbook” arasındaki farkı daha da açmak istiyor sanki…

  13. Sn SihirliElma , Macbook bu kadar para verilip de alınır mı? performansı nasıl?
    Elimiz de ki mevcud MacBook Air lerden daha mı? iyi ya da kötü? Selamlar.

  14. Yeni Macbook muhteşem görünüyor. Ki tüm arkadaşlar beğenmişler, gerçekten çok şık. Ben Apple’ ı biraz eleştireceğim. Bence bu son gelişmeler bunlar Steve Jobs’ ı hiç anlamamışlar dedirtiyor.
    Air gündelik büro işleri veya hobi kullanımı için çok iyi bir seçenekti, fiyat dahil. Pro da daha üst seviye işler için mükemmel bir seçenekti. Bu model pro kullanıcısını tatmin edemeyecek kadar zayıf, gündelik ihtiyaç kullanıcısını memnun etmeyecek kadar pahalı. Bence umdukları sayıda satamayacaklar.
    USB-C yi kesinlikle beğenmedim. Şarj ederken usb takamayacaksın, harici ekrana bağlamışken şarj edemeyeceksin veya usb takamayacaksın. Bu tercihi tamamen yanlış buluyorum. Mega Safe’ in mıknatıs özelliğinden vazgeçmeyeceklerdi. Şahsen çok önemsediğim bir özellik. Bazı şeyler çok eskiden keşfedilmiştir, eskidir ama en iyi seçenektir, en ergonomik seçenektir, illa değiştirmek gerekmez. USB-C Apple ı sıradanlaştırmış.
    Bunlar 10 larca yeni model ekleyecekler koleksiyonlarına ve giderek sıradanlaşacaklar. Çok ürün çeşiti yüzünden ürünlerin güncelleştirilmesi, geliştirilmesi yavaşlayacak ve mükemmellikten giderek uzaklaşacak.
    İsimlendirme konusunda da bence hata yapıyorlar. watch sıradan bir isim iwatch özel olurdu. iphoto özel bir isim, sadece photo sıradan bir isim. vs.
    Saat konusunda, evet harika ürünler. 3-4 yıl sonra kullanılmaz hale gelecek bir saate kim 17 000 dolar verir bilmiyorum. Veren tabi ki çıkarda, bizim veremeyeceğimiz kesin )))
    Genel olarak son cümlem, iphone 6 dahil, Apple ın ürün politikasını doğru bulmuyorum.

    • Kesnlikle katılıyorum usb olayında saçmalamış bence apple resmen. İnsanları daha çok şey almak zorunda bırakıyorlar o portların her biri en az 80-90 liradan aşşağı değil. Mac şarj olurken başka bişey takamayacak mıyız usb ye?

    • kesinlikle katılıyorum bir macbook bu kadar pahalı olmamalı dedıgınız gıbı bu macbook aır ara model bir bılgısayar bende tamamen ödev ınternette gezinme amaçlı aldım pro vs seylere ihtiyacım yok yenıde aldım yeni macbook çıktıgını duyunca uzulmustum ama saçma pahalı olmuş

  15. Bir anakart nasıl o kadar küçülebilir,klavye tasarımı ne kadar muazzam ayrıca trackpadi zevkle kullanan ben bu teknolojiyi bu kadar inceliğe sığdırdıktan sonra bazı şeylerden feragat olacak… Fan yok ya ötesi var mı? 9 saat dayanan cihazın işemcisi belli… Bunu alan arkadaşlar hem şarja takıp heöde usb-c den başka ne kullanmayı düşünüyor? Gidin pro alın o zaman… Kaliteyi ucuza alamazsınız, kullanılan materyal belli… Ben 2 sene geriden gidip öncü ürünleri alma taraftarı değilim… Çünkü ilk çıkan ürünlerde eksikler olur sonraları tamamlandığında tüketici tatmin olur… İphone 6 da safir cam olsaydı satış artar mıydı? yoksa seneye çıkardığında satış taktiği olarak daha da etkili olmaz mı? Savunma için demiyorum sadece bazı eleştiriler ya da istekler diyeyim çok saçma…
    Apple mühendisleri bu ihtiyacı göremeyecek kadar saf değiller…
    Ne olursa olsun ben bunların zekasına ve politikasına hayranım… Lider olmak öncü olmaktır…

  16. Bütün yorumları tek tek okuyamadım ama genellikle herkes port olayına takılmış. Eğer bu bilgisayarın işlemcisi, ekran kartı olayları geliştirilir ve daha geniş ekranlı pro modelleri çıkarsa zaman içerisinde çok kullanışlı olacağını düşünüyorum. Portlar konusunda da şunu eklemek istiyorum: Kablosuz bağlantıların kullanımı artıkça bu bilgisayarın neden şimdi düşünüldüğünü anlayabiliriz. HDMI yerine Apple TV, usb yerine internet odaklı paylaşımlar, airdrop, yedekleme… Bunların kullanımı artıkça, alt yapı geliştikçe ve pro modeli çıkınca bakalım ne düşüneceğiz?

    Para konusunda da çok pahalı, sanırım Amerika için bile.

  17. O kadar eleştirdik ama evdeki MacBook Air ve Thudnerbolt Display’i uzun zamandır kullanmadığımı ve fiyatların zamlamdığını görünce hemen satışa çıkardım. Yarım günde satıldılar. Biz de en dolu MacBook’tan sipariş ettik. Başlasın bakalım Çin’den kargo yolculuğu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz