Ana Sayfa iOS Apple Store uygulaması artık Türkiye’de de kullanılabiliyor!

Apple Store uygulaması artık Türkiye’de de kullanılabiliyor!

3

Apple’ın Apple Store adında bir uygulaması olduğunu biliyor muydunuz? Sadece Apple’ın mağazalarının olduğu ülkelerde kullanılabilen bu uygulama ile artık Apple’a, ürünlerine ve mağazalarındaki etkinliklere ulaşmak artık daha kolay.

Sihirli elma apple store app turkiye hero

Apple Store uygulamasında neler var?

Uygulamanın 3.3 sürümüyle Türkiye’de de kullanılabilir hale gelmesiyle beraber, artık biz de bu uygulamanın nimetlerinden faydalanmaya başlıyoruz. Peki neymiş bunlar, ne işimize yarayacak, gelin birlikte inceleyelim…

Sihirli elma apple store app turkiye 1

Uygulama klasik bir Apple uygulaması. En altta 5 farklı sekme var, ve kullanması da oldukça basit:

  • Öne çıkanlar
  • Alışveriş
  • Mağazalar
  • Hesap
  • Sepet

Sihirli elma apple store app turkiye 2

1. Öne Çıkanlar

Apple Store uygulamasını açınca karşımıza ilk olarak “Öne Çıkanlar” sekmesi çıkıyor. Burasını Apple’ın bizleri karşıladığı vitrini gibi düşünebiliriz. Dönemsel olarak Apple’ın web’deki Store sayfası gibi burası da yenileniyor.

Sihirli elma apple store app turkiye 3 Sihirli elma apple store app turkiye 3a

Bazen dönemsel kampanyalar görünüyor, bazen de özel günler veya yeni ürünlerin gelmesi gibi durumlarda bu sayfa güncelleniyor. Şu anda da Apple’ın “Birlikte mükemmel çalışırlar” temalı kampanyasını görebiliyoruz.

Apple öyle diyor ama bakıyoruz, ürünler arasında henüz Apple Watch yok. Ama resmini ana sayfana koymuşsun Apple? Oldu mu şimdi? 🙂 ABD’deki uygulamada ise elbette Apple Watch dahil, her şey görünüyor.

Sihirli elma apple store app turkiye 4 Sihirli elma apple store app turkiye 4a

2. Alışveriş Yapın

Bu sekmede direkt olarak Apple’ın mağazasında bulabileceğimiz tüm ürünleri görebiliyor, fiyatlarına ve özelliklerine göz atabiliyoruz.

Sihirli elma apple store app turkiye 6

Mesela bir iPad Air 2 almaya niyetimiz varsa direkt olarak uygulamayı açıp hangi renklerde olduğuna, fiyatlarına, kapasitelerine ve nasıl özelleştirebileceğimize dair tüm detayları görebiliyoruz.

Sihirli elma apple store app turkiye 7 Sihirli elma apple store app turkiye 7a

Hatta web sayfasında olduğu gibi iPad’imizin arkasına yazı ekleyebiliyoruz. 🙂

Sihirli elma apple store app turkiye 8

 

Mağazaya gitmeden, web sayfasını açmadan direkt uygulama üzerinden satın alma işlemini yapabiliyoruz.

Sihirli elma apple store app turkiye 8a

3. Mağazalar

Bu sekme tahmin edebileceğiniz gibi Apple Store’ları, yani Apple’ın kendi mağazalarıyla ilgili. Türkiye’deki Apple Store’ların lokasyonlarını, adreslerini, telefonlarını görebiliyor, ayrıca bu mağazalarda hangi etkinlik ve atölyelerin yapıldığını görebiliyoruz.

Sihirli elma apple store app turkiye 9a Sihirli elma apple store app turkiye 9b

İşin en güzel ve can alıcı kısmı olan Genius Bar rezervasyonu konusunda ise ne yazık ki uygulama içerisinden henüz rezervasyon yapamıyoruz. Uygulama bizi web sayfasına yönlendiriyor.

Sihirli elma apple store app turkiye 10a Sihirli elma apple store app turkiye 10b

Ancak ABD’de uygulama içinden rezervasyon yapmak mümkün. Apple’ın bu özelliği neden henüz ülkemizde sunmadığını ise ben de bilemiyorum.

Sihirli elma apple store app turkiye 11a Sihirli elma apple store app turkiye 11b

Umarım yakında bu özellik de eklenir ve rezervasyon konusunda bizlere biraz daha yardımcı olur Apple.

Sihirli elma apple store app turkiye 12

4. Hesap

Bu sekme ise tamamen bizimle ilgili diyebiliriz. Önceki siparişlerimizi, Genius Bar rezervasyonlarımızı görebiliyor, hesabımızla ilgili değişiklikleri buradan kolayca yapabiliyoruz.

Sihirli elma apple store app turkiye 13

Ben ev adresimle ilgili bir hatayı burada farkedip hızlıca düzelttim. 🙂

Sihirli elma apple store app turkiye 14

Ayrıca bu ekrandan anladığımız kadarıyla Türkiye’deki Apple Store’larda henüz iBeacon teknolojisi kullanılmıyor. Çünkü bunlara dair ayarlar ABD’de görünürken, Türkiye’de görünmüyor.

Sihirli elma apple store app turkiye 15

5. Sepet

Tahmin edebileceğiniz gibi bu alan ise “Alışveriş” sekmesinde sepetimize attığımız ürünlere göz atıp, satın alma kararını verdiğimiz yer.

Sihirli elma apple store app turkiye 16

Değerlendirme

Apple Store uygulaması, Türkiye’de Apple Store açılmasının üzerinden 1 seneden fazla zaman geçtikten sonra kullanıma açıldı. Bu sürede iPhone 6 ve 6 Plus satışa sunuldu, Apple Watch duyuruldu, tanıtıldı, ABD’de satılmaya başlandı, Türkiye fiyatları birkaç defa zamlandı, ama sonunda uygulamayı kullanabilir hale geldik. 🙂

Uygulamaya göz atmak ve yüklemek için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz:

sihirli-elma-download-apple-store

Apple’ın Türkiye’yi önemsediği belli, sonuçta Apple Store’a sahip olan ayrıcalıklı 16 ülkeden bir tanesiyiz. Ancak Apple işleri hiç ama hiç aceleye getirmiyor. Yavaş yavaş, istediği gibi ilerletiyor ve hazır olmadan asla yayınlamıyor.

Hayırlı olsun diyelim. Şu anda Apple’dan Türkiye’ye özel olarak beklediğimiz en öncelikli işlerin başında sanırım Watch lansmanı geliyor. Sizin beklediğiniz özel bir şey var mı?

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


3 Yorumlar

  1. Doğrusu bu güzel bir haber.

    Ama Ibooks Store’un hizmete girmesi ya da TV showları’nın açılması daha güzel olurdu bence. 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz