Ana Sayfa Haberler 9.7-inç iPad Pro, küçüldü ama çok daha iyi!

9.7-inç iPad Pro, küçüldü ama çok daha iyi!

9

Güncelleme: iPad Pro ve iPhone SE, 8 Nisan itibariyle Türkiye’de de satışa sunuldu! Detaylar için buraya göz atabilirsiniz.

iPad Pro’yu hatırlıyor musunuz? Hani şu 12.9-inç’lik dev performans canavarı olan iPad, klavyeli kılıfı ve Apple Pencil ile çok daha işlevsel, hatta bir çok kişi için bir MacBook ya da PC alternatifi olan iPad Pro. Bu akşamki etkinlikte ona bir de 9.7-inç’lik kardeşi geldi, hem de fazlası var, eksiği yok… 🙂

sihirli-elma-9-7-inc-ipad-pro-hero.jpg

 

9.7-inç iPad Pro

iPhone SE için “iPhone 6s gücünde, ama iPhone 5s görünüşünde” demiştim, benzer bir tanımı iPad Pro için de yapmak mümkün ama önemli birkaç fark ile: 9.7-inç iPad Pro, 12.9-inç iPad Pro’dan çok daha iyi! 🙂

sihirli-elma-9-7-inc-ipad-pro-1.png

Çok benzer olmalarına rağmen 9.7-inç iPad Pro bazı teknik ve teknik olmayan açıdan 12.9-inç’lik abisinden daha iyi diyebiliriz.

sihirli-elma-9-7-inc-ipad-pro-2.jpg

En başta renklerle başlayalım, 9.7-inç’lik iPad Pro ek olarak roze altın renk seçeneğiyle geliyor, ancak 12.9-inç’lik iPad Pro sadece gümüş, uzay girisi ve altın renklere sahip.

sihirli-elma-9-7-inc-ipad-pro-3.jpg

9.7-inç iPad Pro Özellikleri

Teknik özellikler açısından baktığımızda ise ilk olarak söyleyebileceğimiz şey ekran teknolojisindeki fark: 9.7-inç iPad Pro, yeni ekranı ile hem daha geniş renk paletine sahip, hem de True Tone teknolojisini kullanan ekranı ile çok daha rahat bir kullanım sunuyor.

sihirli-elma-9-7-inc-ipad-pro-3a.jpg

Üstelik yansımaları da %40 oranında daha fazla engelliyor. 🙂

sihirli-elma-9-7-inc-ipad-pro-4.jpg

Her iki iPad Pro da A9X işlemci ve M9 mikroişlemciye sahip olmasına rağmen, 9.7-inç model çok az farkla performans açısından geride kalıyor. Bu farkın çok da fark edilebilir olduğunu düşünmüyorum ancak performans testlerinde göreceğiz ne kadar etkilediğini.

sihirli-elma-9-7-inc-ipad-pro-5.jpg

Asıl fark ise kamera konusunda ortaya çıkıyor, çünkü 9.7-inç iPad Pro selefine göre 8MP değil 12MP bir kameraya sahip. Ayrıca Live Photo çekebiliyor ve iPhone’lar gibi True Tone flaşa sahip.

sihirli-elma-9-7-inc-ipad-pro-6.jpg

iSight kameradaki bu fark, video performansına da yansıyor ve 9.7-inç iPad Pro hem 4K video hem de 720p kalitede saniyede 240 kare ile yavaşlatılmış video çekebiliyor.

FaceTime kamerada da 9.7-inç iPad Pro önde, çünkü 1.2MP yerine 5MP FaceTime kameraya ve iPhone 6s gibi bir Retina Flash’a sahip.

sihirli-elma-9-7-inc-ipad-pro-7.jpg

Pil ömrü konusunda da 9.7-inç iPad Pro 12.9-inç’lik model gibi 10 saate kadar internette gezinme, video izleme veya müzik dinleme imkanı sunuyor.

Benim en hoşuma giden ise elbette 9.7-inç iPad Pro’nun Smart Keyboard ve Pencil destekliyor olması. 🙂

sihirli-elma-9-7-inc-ipad-pro-8.jpg

9.7-inç iPad Pro Fiyatı ve Türkiye çıkış tarihi

En başta da değindiğimiz gibi 9.7-inç iPad Pro 4 farklı renkte satışa sunulacak:

  • Gümüş
  • Uzay girisi
  • Altın
  • Roze Altın

sihirli-elma-9-7-inc-ipad-pro-9.png

Kapasite konusunda ise ilk defa 256GB’lık bir seçenek ile geliyor:

  • 32 GB
  • 128 GB
  • 256 GB

Hatta 12.9-inç iPad Pro’dan farklı olarak 32 GB’lık WiFi + Cellular olan model de mevcut. 12.9-inç iPad Pro’da WiFi + Cellular model 128 GB’tan başlıyor.

sihirli-elma-9-7-inc-ipad-pro-11.png

ABD’de 24 Mart’ta ön siparişe açılıp 31 Mart’ta satışına başlanacak olan 9.7-inç iPad Pro için ülkemizde henüz bir satış tarihi yok. Ancak kısa zamanda ülkemizde de satın alınabileceğini tahmin edebiliriz.

sihirli-elma-9-7-inc-ipad-pro-12.png

Fiyatlar ise şöyle:

  • 9.7-inç iPad Pro, 32 GB, WiFi: 2.199 TL ($599)
  • 9.7-inç iPad Pro, 128 GB, WiFi: 2.799 TL ($749)
  • 9.7-inç iPad Pro, 256 GB, WiFi: 3.399 TL ($899)
  • 9.7-inç iPad Pro, 32 GB, WiFi+Cellular: 2.699 TL ($729)
  • 9.7-inç iPad Pro, 128 GB, WiFi+Cellular: 3.299 TL ($879)
  • 9.7-inç iPad Pro, 256 GB, WiFi+Cellular: 3.899 TL ($1.029)

sihirli-elma-9-7-inc-ipad-pro-10.jpg

Değerlendirme

Apple iPad konusunda çıtayı biraz daha yukarıya koydu gibi görünüyor. Hem daha küçük bir boyut, hem daha iyi bir iPad, hem de daha uygun fiyat.

Bir de Smart Keyboard ile birleşince 12.9-inç modele göre çok daha iyi bir satış yakalayacağını düşünüyorum 9.7-inç iPad Pro’nun.

2,5 yıllık iPad mini sahibi olarak bu iPad Pro beni heyecanlandırdı diyebilirim. Acaba 11-inç MacBook Air’imi biraz daha kullanıp, bu sırada biraz iPad Pro mu kullanmayı denesem? 🙂

Siz yeni iPad Pro’yu nasıl buldunuz? Sizce daha iyi bir cihaz mı?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


9 Yorumlar

  1. Apple’ın amacı ne? Sonunu isim vermeyeyim gibi hazırlıyor. iPad Pro çıktığında umutlandım. Kendi kategorisinde ve sadece kendisiyle kullanılan bir kaleme sahip olduğu için yeni bir nesil tablet için güzeldi.(aynı iPhone gibi) .. Fakat şimdi de kalkmışlar 9.7 inç’lik iPad pro’yu tanıtıyorlar. Kendi çizgisine sadık kalmayıp hem Steve Jobs’a hem müşterileriyle olan samimiyetlerine saygısızlık ediyorlar. İnsanlara seçenek sunmak güzel ama bu Apple için olamaz. Her iki üründe güzel ama yapıyorsan bir tane yap,ya da aynı anda çıkar. İnsanları ikilemde bırakmayın (ismini vermediğim diğer markalar gibi).

  2. 2009-2012 gibi senelerde beyaz ve alüminyum MacBook’ların giriş modellerinin o fiyatlarda satıldığını hatırlıyorum da, dövizler aşırı derecede artmış. Üstelik sadece kalemle kullanım için için iPad Pro 9.7″ düşündüğümden 2500 ₺ gibi bir fiyat gözümün önüne geliyor. Cellular’lısını, 128’lisini hiç ama hiç düşünemiyorum bile…

  3. pro nun en ucuzları 32GB modelleri. Bunları parasal anlamda değil dolar kuru anlamında söylüyorum. Eğer TL Dolar paritesi olarak bakarsanız,

    32 Gb 1 $ = 3.70 TL
    128 GB 1 $ = 3.73 TL
    256 GB 1 $ = 3.78 TL

    2010 dan beri bir ipad kullanıcısı olarak kesinlikle wifi modelinden yanayım zira, ipad de 3G kullandığım altı yıl boyunca neredeyse hiç olmadı. Eğer wifi dışında kalırsam zaten iphone ile istediğim an kendi wifi ağımı açabiliyorum. Kısacası telefon desteği için ödenecek para boşa olur diye düşünüyorum.

    Bu seferki Ipad i alma niyetim kalem desteğine kavuşmasından oldu. Her ne kadar bazı arkadaşlar bunu taklitçilik gibi değerlendirse de, bu apple ‘ın en büyük eksiği idi. Eğer Steve Jobs yaşasaydı eminim ki, hiç kimsenin kaleminde olmayan yeteneklere sahip tasarım harikası bir kalem desteği ortaya koyardı. Ama şu anki kalem bile bu tanıma uyuyor.

    Sonuç olarak Ipad 2 den sonra nihayet almaya değecek bir ipad çıktı ortaya.

  4. ipad air 3 denilse konulacak yeni özellik kalmadığı için, pencil ve smart keyboard desteği koyup adını pro yapmışlar. benim için klavye ve kalem gereksiz. fiyatın artması kötü olmuş giriş modeli bile 2100’e çıkmış.
    9.7 inç bence ideal boydur ipad air sahibiyim, ileride daha eskidiğinde de belki bir sonraki nesil ipad proyu alırım ama önceden iphone gibi 2 nesilde bir ipad’i de yenilerken şimdi artık gereksiz geliyor. zaten ipad satışları da düşüyor eskiye göre.
    iphone sürekli elimizde, eve gelince de ya tablet kullanıyosunuz ya bilgisayar. ikisinden biri fazlalık kalıyor bir yerden sonra

  5. Apple böylece daha az ürün satışından daha fazla para kaldırabilecek ne de olsa ismini Pro yapmış ama klavye ve kalemsiz Proluğu pek kalmıyor. Onların parasını da işin içine katarsak Macbook parasını geçiyor sanırım 🙂
    Ama bir bakıma iyi oldu herkes bu özellikler için 12.9 inç iPadi almak istemeyecektir.

  6. Selamlar ;

    Apple ekosisteminde birçok cihazı kullanıyoruz sizlerinde fikirlerini merak ediyorum ; eskiden apple ürünlerinde bir renk “cümbüşü” yokken ben tercihlerimi beyaz modellerden yana kullanıyordum , Şu an elimde iş amaçlı kullandığım bir aded macbook air 13 , 1 aded ipad 1.nesil güvenlik kamerası monitörü olarak kullanıyorum . Ayrıca aynı konsepti tamamlayan bir aded de gün içerisinde duet display ile ikinci ekran olarak( gün sonunda mobil cihaz olarak benimle eve geliyor ) kullandığım ipad pro var . Fakat eski laptop ve tabletlerin renk uyumu çok sırıtmamasına rağmen ipad pro yu uygun fiyatlı aldığımdan rose gold olarak almıştım. Sonuç itibariyle artık apple eskisi gibi renk standardını koruma gibi bi kaygı taşımıyor fakat sizdede oluyor mu bilmem bu çok renklilik benim biraz gözümü yormaya başladı sanki .Hepsini aynı renk al diyeceksiniz ama bir önceki sürüm tabletlerin space grey ile bir sonraki bile birbirini tutmuyor . Apple seni seviyoruz ama göze hoş gelen o renk uyumunu artık bozma standardı koruyalım lütfen 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz