Ana Sayfa Haberler iPhone 7 Türkiye Fiyatları Açıklandı!

iPhone 7 Türkiye Fiyatları Açıklandı!

31

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın Türkiye fiyatları nihayet resmi olarak açıklandı. Fiyatlar artık şaşırtmıyor olsa da, hem ek vergi hem de döviz kurları yüzünden artık iPhone almak ciddi bir lüks diyebiliriz.

Geçtiğimiz hafta iPhone 7’nin 14 Ekim’de satışa sunulacağı açıklanmış, ancak fiyatlar paylaşılmamıştı. Bugün ise beklenen fiyatlar sonunda resmi olarak açıklandı.

iphone-7-turkiye-3

iPhone 7 Türkiye Fiyatları

Gelelim merakla beklenen fiyatlara:

iPhone 7 için:

  • 32 GB: 3.249 TL
  • 128 GB: 3.649 TL
  • 256 GB: 4.049 TL

iPhone 7 Plus için:

  • 32 GB: 3.799 TL
  • 128 GB: 4.199 TL
  • 256 GB: 4.599 TL

Not: Buradaki fiyatlar çeşitli satış kanalları ve operatörlerde farklılık gösterebilir.

ABD’deki fiyat yıllardır değişmemesine rağmen, ne yazık ki şimdiye kadarki en pahalı iPhone’ları görüyoruz Türkiye’de…

iphone-7-turkiye-fiyat.png

Siz iPhone 7 almayı düşünüyor musunuz? Şu anda hangi cihaza sahipsiniz? Yorumlarınızı ve değerlendirmelerinizi bekliyoruz…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


31 Yorumlar

  1. Tam düşündüğüm fiyatlar. Apple’ın bunda sucu yok. Tamamen Vergi soygunculugu. %55e yakın vergi ödeniyor. %18 kdv %25 ötv %10 elektronik eşya vergisi %5 bilmem ne.. Ayrıca Apple 6s’leri de bu fiyattan satıyordu 7lerden sonra 500tl geri cekti. 7leri de 6s fiyatına yükseltti. Hatta 100tl daha ucuz gibi geldi bana… tabi bunlar nakit alım fiyatlarıysa o ayrı…

  2. iPhone 7 32 128 256 3200 3600 4000
    iPhone 7 Plus 32 128 256 3750 4150 4550
    olarak Turkcell açıkladı. Haber de yanlışlık var.

  3. iphone 6 plus 64 gb kullanıcısıyım ve bu fiyatlara bakınca tamamiyle insanları sömürmeye yönelik bir politika olduğu kanısındayım… Eminim bu fiyatları verecek insanlar olacak eminim maaşının 4 katı fiyata sahip bu telefonu alacaklar da var ama verilen para tofaş parası ve gerçekten gereksiz… gidin eşinizle muhteşem bir yunanistan tatili yapın o parayla aileniLe beraber yiyin..

  4. Türkiye’deki elektronik ve özellikle cep telefonlarındaki ücretlendirme politikalarına bakınca bendeki algı şöyle oluşuyor. “Ey sıradan vatandaş iphone senin neyine bunu sadece zenginler kullanabilir adamlar en kral otomobillere binip en kral yaşamı sürüyorlar seninle aynı telefonu mu kullansınlar. Anlaman için kredi kartına taksidi kaldırıp vergileri bindiriyorum. Yok illa anlamam diyorsan gidersin tıpış tıpış kredi çekip bir dünya da faiz ödersin veya kontratlı alıp iki kat fiyat ödersin bankalar ve gsm firmaları daha da çok kazanır…” Tabii ki bu benim algım, biraz ön yargılı düşünüyorum galiba 🙂

    • Apple’ın satış kanallarında, APR’ların web sitelerinde açıklandı. Ancak Apple henüz kendi sayfasını güncellemiş değil.

      Eğer farklı bir fiyat olursa yazıyı mutlaka güncellerim. ?

      • Sizce apple.com.tr de online sipariş ne zaman açılır? Kargo süresi düşünülürse mantıken 14 ekimden en az bir kaç gün önce olması gerekir diye düşünüyorum?

  5. Doların yükseliş trendi nedeniyle bu fiyatlar sene boyunca bir kaç kez yukarı doğru güncellenecektir.

    SE, 6 ve 6s serisinde olan arkadaşlara tavsiyem, Airpods’u bekleyin. iPhone kullanımızın radikal bir şekilde değişecektir. Telefonu çok daha az cebinizden çıkartacaksınız. Siri ve dikte özelliğini giderek daha fazla kullanmaya başladım. Airpods çok işime yarayacak ve telefon ile olan etkileşimimi değiştirecek gibi gözüküyor.

    Bir sonraki nesil apple watch a eklenecek gsm özelliği ile iPhone giyinebilir teknolojileri yöneten cebinizde güçlü bir işlemci olarak kalacaktır. (2 Yıl?)

    • Dolar ve Euro artmaya devam ederse söylediğiniz gibi bu fiyatları da arar hale gelebiliriz ne yazık ki…

      AirPods içinse ben de çok ümitliyim. Son dönemde aldığım kablosuz kulaklıklardan hiç de memnun olduğumu söyleyemeyeceğim.

    • Airpods kulağınızda gezemezsiniz ki sürekli zira kullanım süresi 5 saat aktif kullanım hala Applewatch ile daha mümkün ve gerçeğe tabii. Vakit ne gösterir göreceğiz.

  6. Geçen hafta italyadan jet black iphone 7 aldım ve minimum 128gb’a sahip olabiliyorsunuz ,5s den geçince uçurum yaşadım resmen ve tax free alıp pasaport kaydı yaptırınca 2800tl ye geldi ki burada 3649tl imiş , 849 tl lik bir kar söz konusu ve 1 yıl da burada garantisi mevcut. Makine gayet başarılı..

  7. Bilgilendirme için teşekkür ederiz Göktuğ bey. Rakamları mevcut vergiler düşünüldüğünde aşağı yukarı tahmin edebiliyorduk. İnsan üzülüyor gerçekten, bu kadar ağır vergilerin teknolojide olmasını sadece yerli teknolojiyi ve ithalat rakamlarını korumak adına vatandaşından almak yanlış. Bir finans uzmanı açıkça belirteyim, kurların fiyata etkisi yaz meltemi gibi hafiftir. Asıl yükleme mevcut ötv, kdv ve diğer vergiler. Birde ayrıca işveren yani patronları kollama durumu var. Bakınız şirket kredi kartları ile cep tlf almak için 9 taksit hakkın var lakin bana yok. Bu durum adaletli değil, sözde herkes gelirine göre yaşasın amaçlıymış. Ben gelirimi giderimi ayarladıktan sonra neden bana engel olmak adına taksidi kaldırıp bankanın kucağına itiyor devletim. Ben kaliteli ürün kullanmak isterken sanki bana engel olma gayreti var. Ayrıca şirketler satın aldığında ithalat rakamları etkilenmiyor mu? Neyse söylenecek çok şey var. En son olarak şunu söyleyelim, benim gibi 6s ya da 6 sı olanlar arkadaşlar bence 7 almamalı, beklemeli. Fark oluşturacak cihaz seneye olacak diye tahmin ediyorum. Sonuçta rakamlar son derece yüksek ihtiyatlı ve detaylı düşünerek almak lazım.

  8. 6s 128gb ı apple online store dan 3,899₺ almıştım sonra 150 lira trt zammı yapmışlardı 4049₺ satılıyordu. iphone 7 nin fiyatı bu yazan gibiyse 6s 128gb a göre daha ucuza çıkıyor piyasaya demektir.

  9. Merhaba Göktuğ Bey ve Herkes,
    Amerika lansmanının 3. gününden beri iphone 7, 256GB kullanan biri olarak büyük bir içtenlikle kesinlikle ülkemizdeki fiyatların edeceği bir telefon olmadığını sizlerle paylaşmak istiyorum.
    Evet hızlı, evet su geçirmeme özelliği güzel. Ancak bunların dışında özellikle 6s ya da 6sPlus kullanıcısı iseniz nacizane tavsiyem almamanızdır. İnanın rengi ve saydığım iki özellik dışında uçurumluk bir fark görmeyeceksiniz.
    Sevgiler,
    Sertuğ

  10. Geçen aya kadar Note 7 ile Iphone 7 Plus’ın çıkmasını bekleyip öyle karar vereyim dedim. İkisinde de hayal kırıklığı yaşadım. Note 7 malum, yanma sorunuyla piyasadan toplatıldı. Iphone 7 ise 6’nın makyajlı hali. Bende Note 3, eşimde Iphone 6 var. Iphone 7 lansmanını ve webdeki neredeyse bütün incelemeleri izledim. Beklediğim gibi olmadı. Seneye bakıcaz artık.

  11. apple tr sitesinde ön sipariş ne zaman başlıycak bilginiz var mı ? Operatörler satışa başladı ama kendi s sitesinde satın alma gözukmuyor hala.

  12. Apple ürünlerini severek kullanan birisiyim. En son iphone 6 64 gb almıştım ve 7 çıkınca direk alırım diye düşünmüştüm ancak bu sefer beni bile hayalkırıklığına uğrattılar. Fiyat kısmına yapacak birşey yok vergiler falan malum. Hayalkırıklığı kısmı üründe oldu. Iphone 6 alırken 16-64-128 şeklindeydi sanırsam ve ihtiyacım 32 gb idi ancak olmadığı için 64 almıştım. Bu sefer ne güzel 32 den başlıyor derken jet black 128 gb dan başlıyor 🙂 ayrıca lansmanda, sitesinde falan en ön plana çıkarılan renk olan jet black çizilme testlerinde beni hayretler içerisinde bıraktı. Apple uyarı yapmıştı ama bu kadar ciddi olacağını düşünmemiştim resmen kapsız kullanırsanız telefon çizikten geçilmez durumu mevcut. Sonuçta Apple tasarımda çok radikal değişiklikler yapmasa bile bir değişim olurdu elbet ama bu sefer aynısı. Anten çizgileri, kulaklık girişi falan bambaşka bir hava katmayacak. Kablosuz kulaklığını çok beğensem bile fiyatı çok yüksek. Üstelik kaybolma ihtimali hiçte az değil. Ufacık şey bir yere kaçsa içimiz parçalanacak. Telefon hızı, kamerası, ekran renkleri, çift hoparlörü gibi revizeler beni almaya ikna etmedi bir heyecan uyandırmadı. 6s ve 6 dan geçmek isteyenler bence bir kez daha düşünmeli.

  13. Fiyatlar neden güncel olarak satılmakta olan 6s fiyatlarından 100tl daha pahalı? Normalde 6s 128gb/6s plus 32gb ile 7’nin 32gb aynı fiyata olması gerekmez mi?

  14. ne olacak ki efsane bir halkımız var güya kimsede para yok herkes borçla krediyle geziyor, statü sembolü olarak görülen arabaları son çıkan telefonları alıyor. taksit de kalksa adam böbreğini satar alır. bizim kafa böyle olunca az bile vergi koyuoyorlar bize müstehak. fındığı bile ithal edicez nerdeyse padişahımız kafayı telefonun taksitlerini kaldırmakla bozmuş. daha fazla cari açık olmasından başka neye yarayacak ki taksidin kalkması?
    neyse konumuza dönecek olursak:) iki yılda bir (3g,4,5,6) her ana modeli alan biri olarak ilk kez almayacağım ve bu kararımın fiyatla ilgisi yok. kasanın nerdeyse tamamen 6’yla aynı kalması ve esas büyük değişiklikler 2017de olacak 7s değil direkt 8 çıkacak dedikoduları kararımın sebebi.

  15. Ya arkadaşlar konuyla ilgisi yok ama ipad de iphone da neden youtube adam gibi çalışmıyor bir şey arıyorum alakasız şeyleri buluyor ya da bulursa kısıtlı diyor buna sebep olan apple mı yoksa google mu kim sizce

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz