Ana Sayfa Aksesuar AirPods büyümeye devam ediyor, HomePod ise beklentilerin altında

AirPods büyümeye devam ediyor, HomePod ise beklentilerin altında

1

Apple’ın tedarik zincirine bağlı şirketlerle 1 hafta geçiren Barclays analisti Blayne Curtis, seyahatinden dikkat çekici raporlarla döndü.

AirPods adına konuşacak olursak Apple’ın kablosuz kulaklık üretimini artırması bekleniyor. Barclays 2018’de teknoloji devinin toplamda 30 milyon adet AirPods satacağını tahmin ediyor. Daha önce KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo da bu yıl 26-28 milyon adet AirPods satışı olacağını öngörmüştü.

Bu yılın sonunda ya da 2019’da yeni model AirPods çıkacağına dair dedikoduları da yenileyen Barclays, Apple’ın kablosuz kulaklık üretiminde birtakım sıkıntılar yaşadığına da değiniyor. Müşteriler de sık sık AirPods konusunda stok bulmakta sorun yaşayabiliyor.

AirPods cephesinde durumlar iyiye gidiyorken Barclays’in iddiasına göre Apple’ın akıllı hoparlörü HomePod‘un satışları beklentileri karşılayamamış. Rapora göre Apple HomePod için ilk etapta 6-7 milyon adet üretim çalışması planlamış, ancak şimdiye kadar ne kadar satıldığı konusunda bir tahmin olmamakla birlikte cihazın pazarda yeteri kadar talep görmediği düşünülüyor.

HomePod her ne kadar çıktığı ilk günden itibaren ses kalitesi açısından övülse de özellikle Siri’nin kısıtlı yetenekleri ve fiyatı dolayısıyla birçok eleştiri almıştı. Öte yandan Apple’ın akıllı hoparlörünü sadece 3 ülkede piyasaya sunduğunu da hatırlatmakta fayda var.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Çünkü HomePod kablolu bir cihaz. Ben Dubaiden aldım evde açtım şaştım kabloyu görünce.
    Seneye şarjlısınız çıkarmak zaten planları dahilindedir bence.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz