Ana Sayfa Haberler iPhone sahiplerinin %22’si bu sene telefonlarını yükseltmeyi planlıyor

iPhone sahiplerinin %22’si bu sene telefonlarını yükseltmeyi planlıyor

0

Loup Ventures’un yaptığı yeni bir ankete göre iPhone kullanıcıların %22’si 2018’de telefonlarını bir üst modele yükseltmeyi planlıyor.

iPhone kullanıcılarının artık tahmin edilebilir bir yükseltme döngüsüne girdiğini vurgulayan anket 511 kişiye yapılmış. Bu kişiler arasından da 226 kişi iPhone sahibiymiş.

Geçtiğimiz sene yapılan aynı ankette telefonlarını bir üst modele yükseltmek isteyen iPhone kullanıcılarının oranı %23’tü. 2 sene önce iPhone 7 zamanında ise bu oran %15 civarındaydı.

Analist Gene Munster bu sonuçlarla birlikte iPhone kullanıcılarının telefonlarını yenileme konusunda artık tahmin edilebilir bir döngüye girdiğini savunuyor. Bundan sonraki yıllarda da mevcut oranların en fazla %5 artacağı öngörülüyor.

iPhone yenileme oranları son kullanıcıdan ziyade daha çok Apple yatırımcısını ilgilendiren bir konu. Firmanın en fazla satılan ürününe yönelik müşterilerin bahsedilen oranlardaki gibi tahmin edilebilir bir döngüye girmesi yatırımcıların daha isabetli kararlar almasına yardımcı olabilir.

Öte yandan bu anket sonuçlarının son zamanlarda çıkan ‘3 yeni iPhone’ dedikodularını içermediğini de hatırlatalım.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz