Ana Sayfa Haberler Apple kendi MicroLED ekranlarını geliştiriyor

Apple kendi MicroLED ekranlarını geliştiriyor

0

Bloomberg’in haberine göre Apple’ın Santa Clara’daki üretim tesisinde gelecekteki ürünlerde kullanılmak üzere MicroLED teknolojili ekranlar geliştiriliyor.

Apple’ın geliştirilmesi için ciddi bir yatırım yaptığı MicroLED ekranlar OLED ekranlara kıyasla farklı ışık yayma bileşenlerine sahip. Ayrıca MicroLED’in ince olması, daha parlak olması ve daha az enerji tüketmesi gibi avantajları da bulunuyor.

Apple’ın ekran üretiminde Samsung‘dan kurtulmak istemesi uzun süredir konuşuluyor. Hatta Apple’ın yaptığı yatırımla bu seneki iPhone’ların ekranını LG‘nin üretmesi bekleniyor. Apple’ın kendi ekranını kendi üretmesi durumunda ise hem Samsung hem de LG büyük bir müşteri kaybetmiş olacak.

Apple’ın bir süredir MicroLED ekran teknolojisine ilgili olduğu biliniyor. Hatta teknoloji devinin 2014 yılında bununla ilgili olarak LuxVue şirketini satın aldığını da biliyoruz.

Apple’ın Santa Clara’daki üretim tesisi. Bloomberg.

Apple yeni nesil mobil cihazlardaki ekran teknolojisinin geleceğini OLED’de değil, MicroLED’de görüyor. Bloomberg’in haberine göre 2 sene içerisinde MicroLED ekrana sahip Apple Watch‘lar piyasaya sürülebilir. 3-5 sene içerisinde ise bu teknolojinin iPhone’larda kullanılması bekleniyor.

Apple her ne kadar üretim konusunda başka firmalara bağımlı kalmak istemese de şirketin Santa Clara’daki üretim tesisi MicroLed ekranların seri üretimi için küçük kalıyor. Bu konuda Apple’ın dış kaynaklardan destek alıp almayacağı merak konusu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz