Ana Sayfa Apple Apple’ın sürücüsüz otomobil filosu büyüyor

Apple’ın sürücüsüz otomobil filosu büyüyor

0

Financial Times’ın haberine göre Apple piyasadaki sürücüsüz araç sayısını son iki ayda neredeyse ikiye katladı. Teknoloji devinin otonom teknolojilerine yönelik araştırma geliştirme çalışmaları devam ediyor.

Habere göre Apple’ın şu anda sokaklarda 45 sürücüsüz otomobili bulunuyor. Geçtiğimiz Ocak ayında bu sayı 27 olarak biliniyordu. Apple’ın geçtiğimiz sene Nisan ayında California eyaletinde aldığı izinden sonra 3 sürücüsüz araçla başlayan faaliyetleri gitgide büyüyor.

Apple şu an California’da en fazla sürücüsüz otomobili bulunan ikinci şirket konumunda. General Motors’a bağlı Cruise Automotion trafikteki 110 otomobiliyle listenin başında yer alıyor. Google’a bağlı şirket Waymo ise eyalette toplam 24 otonom aracını test ediyor. Tesla’nın ise toplam 39 araç izni bulunuyor.

Apple sürücüsüz otomobillerini sadece California’da test ediyorken Waymo ve diğer şirketlerin otomobillerini başka eyaletlerde de test ettiğini hatırlatmakta fayda var.

Apple ile birlikte 50’den fazla şirket San Francisco’nun Bay Area bölgesinde sürücüsüz araç teknolojilerini test ediyor. Apple bu teknolojisini şimdilik 2015 model Lexus RX450h SUV araçlara entegre etmiş durumda.

Tim Cook Haziran 2017’de verdiği bir röportajda sürücüsüz araçlara yönelik:

Otonom sistemlere odaklanıyoruz. Çok önemli olduğunu düşündüğümüz çekirdek bir teknoloji. Bu projeyi tüm yapay zeka projelerinin atası olarak görüyoruz, muhtemelen üzerinde çalışması en zor yapay zeka projelerinden biri.” ifadelerini kullanmıştı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz