Ana Sayfa Apple Apple’ın eğitim odaklı etkinliğinde neler oldu? – Özet

Apple’ın eğitim odaklı etkinliğinde neler oldu? – Özet

1

Apple Chicago’da “Field Trip” adı verilen eğitim odaklı bir etkinlik düzenledi. Öğrenciler ve öğretmenlere yönelik irili ufaklı birçok yenilik tanıtılan bu etkinlikte neler dikkatimizi çekti kısaca bir göz atalım.

Yeni iPad

Apple’ın öğretmen ve öğrenci kisvesi altında tanıttığı 6. jenerasyon iPad’in bir önceki nesil iPad’e göre en büyük farkı Apple Pencil destekliyor oluşu. Bunun dışında A10 Fusion işlemcisiyle gelen cihaz tıpkı bir önceki nesil iPad’de olduğu gibi 9.7 inç 1536 x 2048 piksel çözünürlükte retina ekran, 8 MP arka kamera ve 2GB RAM ile birlikte geliyor.

Apple Pencil ile uyumlu çalışan yeni iPad, Türkiye’de 1699 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. ABD’de ise okullar için 299 dolar, diğer müşteriler içinse 329 dolardan satışa sunuluyor.

Apple Pencil destekli yeni 9.7 inçlik iPad tanıtıldı

Logitech Crayon

Yeni iPad’le birlikte tanıtılan Logitech Crayon bir Apple Pencil alternatifi. Logitech ile Apple’ın üzerinde birlikte çalıştığı bu kalem Apple Pencil kadar yetenekli olmasa da 49 dolarlık fiyatıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

49 dolarlık Apple Pencil alternatifi Logitech Crayon’un detayları

iWork güncellemesi

Apple Pencil destekli yeni iPad beraberinde Apple Pencil destekli Pages, Numbers ve Keynote uygulamalarını getirdi.

iWork uygulamaları Apple Pencil desteğinin yanı sıra birçok yazılımsal güncelleme de aldı. Örneğin, artık öğrenciler ve öğretmenler Pages üzerinden Digital Books Creation aracıyla fotoğraflar, notlar ve illüstrasyonlar ekleyip birlikte kitap oluşturabilecekler. Numbers uygulaması laboratuvar raporları oluşturmak için kullanılabilecek. Ya da öğretmenler Pages üzerinden Apple Pencil ile öğrencilerin dokümanlarını kontrol edip puanlayabilecekler.

Bunlar gibi öğrenci ve öğretmenlerin işini kolaylaştıracak birçok özellik iWork çatısı altında sunulacak.

Sınıf Yönetimi Uygulamaları

Apple sunumda yeni bir uygulama duyurdu: Schoolwork. Öğretmenlerin dijital ortamda sınıflarını yönetme imkanı veren bu uygulama öğretmenlerin öğrencilerine dijital ortamda ev ödevi, aktivite ve proje atamasına olanak tanıyor.

Apple bu atamalardaki doküman ekleri için de öğrenci ve öğretmenlere ücretsiz olarak 200 GB iCloud depolama alanı sunuyor.

Apple öğretmenler için Apple uygulamalarının sınıfta nasıl kullanılacağına dair bilgiler veren Apple Teacher programını da ödüller ve rozetlerle oyunlaştırarak öğretmenleri teşvik ediyor.

Everyone Can Create

Apple’ın açıklamasına göre Everyone Can Create, öğretmenlerin çizim, müzik, film yapımı ve fotoğrafçılığı herhangi bir konudaki ders planlarına entegre etmelerini eğlenceli ve kolay hale getiren yeni ve ücretsiz bir ders programı.

Apple bu programıyla birlikte öğrencilerin yaratıcılığını ortaya çıkarmak ve onlara yeni yetenekler kazandırmak istiyor. Sunumun hatırı sayılır bir kısmını oluşturan Everyone Can Create programı hakkında detaylar için Apple’ın basın bültenine göz atmanızda fayda var.

Apple öğrenciler için “Everyone Can Create” programını duyurdu

Apple’ın 1 saat süren eğitim temalı etkinliğinde dikkatimizi çeken noktalar bunlardı. Diğer detaylar ve gelişmeler için sitemizi takip etmeyi unutmayın. Ayrıca sunumdan sonra yenilenen Apple’ın resmi web sayfasını da ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz