Ana Sayfa Haberler iOS 11.3 güncellemesi yayınlandı, işte gelen yenilikler

iOS 11.3 güncellemesi yayınlandı, işte gelen yenilikler

0

Apple merakla beklenen iOS 11.3 güncellemesini yayınladı. iOS 11.3 ile birlikte gelen yenilikler ise şöyle:

Pil ve Performans

iOS 11.3 ile birlikte artık kullanıcılar Ayarlar -> Pil bölümünden cihazın pilinin servise ihtiyaca olup olmadığını öneren yeni özellikleri kullanabilecek.

Ek olarak, kullanıcılar artık ilk kez iOS 10.2.1 ile sunulan ve beklenmedik kapanmaları önlemek için maksimum performans düzeyini dinamik olarak yöneten güç yönetimi özelliğinin açık olup olmadığını görebilecek ve dilerlerse bu özelliği kapatabilecek.

Ayarlar -> Pil bölümünde yer alacak bu özellik iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde kullanılabilecek.

ARKit 1.5

Apple’ın iOS 11 ile birlikte tanıtılan artırılmış gerçeklik platformu ARKit, yeni iOS sürümüyle bilikte ARKit 1.5 versiyonuna kavuşuyor. Apple, geliştiricilere ARKit 1.5 aracılığıyla dünyayla daha iyi entegre olan, daha etkileyici AR deneyimleri oluşturma ve yeni nesil AR uygulamaları geliştirme imkanı sunuyor.

ARKit 1.5 ile birlikte masalar ve sandalyeler gibi yatay zeminlere ek olarak artık duvarlar ve kapılar gibi dikey yüzeylerde yer alan dikey nesneler de tanınıyor ve yuvarlak masalar gibi düz olmayan şekillere sahip yüzeylerin haritasını daha doğru biçimde çıkartılabiliyor. Ayrıca film posterleri ve çizimler gibi görüntüleri saptama ve bir araya getirme gibi özellikler de ARKit 1.5 ile birlikte geliyor.

Sağlık Kayıtları

Yeni Sağlık Kayıtları özelliği hastaneleri, klinikleri ve mevcut Sağlık uygulamasını bir araya getirerek tüketicilerin birden fazla sağlayıcıdan derlenen tıbbi verilerini istedikleri zaman görmelerini kolaylaştırıyor. Katılımcı tıbbi kurumların hastaları, çeşitli kuruluşlardan alınan bilgileri tek bir yerde görüntüleyebilecek ve laboratuvar sonuçları, ilaçları, sağlık durumları ve daha fazlasıyla ilgili düzenli bildirimler alabilecek. Sağlık Kayıtları verileri şifrelenerek bir parolayla korunacak.

Diğer iOS 11.3 yenilikleri

  • iOS 11.3 ile birlikte Animoji’lere ejderha, ayı, kuru kafa ve aslan karakterleri ekleniyor. iPhone X kullanıcıları bu animoji’lerle de seslerini ve yüz ifadeleri kaydedip karaoke videoları oluşturabilecekler.
  • Apple Music yakında müzik kliplerine de ev sahipliği yapacak. Kullanıcılar istedikleri tüm müzik kliplerini reklamlarla kesintiye uğramadan seyredebilecek. Ayrıca yeni müzik klibi çalma listeleriyle en yeni videoları, klasikleri ve favori sanatçılarının kliplerini arka arkaya izleyebilecekler.
  • Apple News şimdi Sizin İçin bölümündeki yeni Video grubu ve geliştirilen En Popüler Yazılar ile, günün en önemli videolarını yakından takip edebilmenizi kolaylaştırıyor
  • HomeKit yazılımı kimlik doğrulaması, geliştiricilere var olan aksesuarlara HomeKit desteği eklerken gizliliği ve güvenliği korumak için yeni bir yol sunuyor
  • Advanced Mobile Location (AML) desteği sayesinde, AML’nin desteklendiği ülkelerde acil servisleri arayan kullanıcıların konumları otomatik olarak gönderiliyor.
  • iPad uzun süre güce bağlı kaldığında – örneğin, kiokslarda veya satış noktası sistemlerinde kullanıldığında veya şarj istasyonlarında saklandığında – pil sağlığını korur.
  • Podcast’ler uygulaması artık tek bir dokunuşta bölümleri oynatır. Her bölümlü ilgili ayrıntılı bilgi için ayrıntılar sekmesine dokunabilirsiniz.
  • Her iki aygıt da aynı Wi-Fi ağında olduğunda Handoff ve Evrensel Pano performanslarını geliştirir.
  • İki yeni Shuangpin klavye yerleşimi ekler.
  • Türkçe F klavye yerleşimini kullanan bağlı donanım klavyeleri için destek ekler.

iOS 11.3 nasıl yüklenir?

Ayarlar – Genel – Yazılım Güncelleme sekmesi altından gelen güncellemeleri kontrol edebilir ve iOS 11.3 sürümünü indirip yükleyebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz