Ana Sayfa Haberler Apple, Siri’yi daha AKILLI hale getirmek için mühendis ordusu kuruyor

Apple, Siri’yi daha AKILLI hale getirmek için mühendis ordusu kuruyor

0

HomePod’un da piyasaya sürülmesiyle birlikte Apple’ın meşhur asistanı Siri son zamanlarda eleştiri oklarının hedefi oldu. Görünen o ki Apple da bunun farkında.

Cupertino merkezli şirket bu sene Siri’yle ilişikili olmak üzere 142 iş ilanı açtı. Bu sayı geçen senenin neredeyse iki katına tekabül ediyor.

Şubat ayının başlarında satışa sunulan HomePod‘un en zayıf halkası olarak gösterilen Siri’nin yoğun bir şekilde eleştirilmesi Apple’ın da buna yönelik hamle yapmasına sebep olmuş gibi görünüyor. iPhone 4S ile birlikte hayatımıza giren Siri her ne kadar ana akıma ulaşan ilk akıllı asistan olsa da sonradan Amazon Alexa ve Google Assistant gibi rakiplerinin gerisinde kaldı.

Analiz şirketi Thinkum’un verilerine göre Siri’yle ilişkili olan halka açık iş ilanlarının sayısı geçtiğimiz Temmuz ayından bu yana düzenli bir şekilde artış gösteriyor. Şubat ayında ise (HomePod’un piyasaya sürüldüğü ay) bu iş ilanlarında gözle görülür bir sıçrama fark ediliyor.

Siri’yle ilişkili iş ilanı sayısı..

Geçtiğimiz haftalarda The Information Siri’nin geliştirme sürecinin en başından beri ne kadar sıkıntılı olduğuna dair bir makale paylaşmıştı. Anlaşılan Apple artık Siri konusunda ciddi adımlar atmak üzere planlarını yapıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz