Ana Sayfa Haberler Yeni Mac Pro, 2019’dan önce gelmeyecek

Yeni Mac Pro, 2019’dan önce gelmeyecek

5

2013 yılında piyasaya sürüldüğünden itibaren birçokları için bir arzu nesnesi haline dönüşen Mac Pro’nun yeni versiyonuna dair detaylar paylaşıldı.

TechCrunch’tan Matthew Panzarino, Cupertino merkezli şirketin kampüsüne düzenlediği bir gezide Apple çalışanlarıyla profesyonel kullanıcılara hitap eden cihaz hakkında konuşmuş. Mac donanımlarının pazarlamasından sorumlu Tom Boger’ın yenilenmiş Mac Pro‘ya dair şöyle diyor:

“Profosyonel kullanıcı topluluğumuza karşı açık olmak istiyoruz; yeni Mac Pro bir 2019 ürünü, bu yılki planlar dahilinde yok.”

Apple, profesyonel müşterileri tarafından Mac Pro’nun bu sene piyasaya sürülmeyeceğini bilmesini istiyor; zira bu cihazlar fiyatı nedeniyle kolay alınabilir olmadığı, yatırım gerektirdiği için şirket, müşterilerin de planlarını buna göre yapmasını istiyor olabilir.

Apple’ın yeni bir Mac Pro üzerinde çalıştığını bir süredir biliyorduk, ancak görünen o ki firma iMac Pro‘dan sonra profesyonel kullanıcılarını daha çok ciddiye almaya başladı. Tom Bogar’ın ifadelerine göre Apple, yeni ürün için yazılım, donanım ve tasarım alanında profesyonel kişileri bir araya getirip kullanıcıları için en performanslı ve en şık cihazı sunmak üzere sıkı çalışıyor.

Panzarino’nun bu toplantısında Mac Pro’nun donanıma dair fazla bir detay yok. Yeni ürünün modüler bir yapıya sahip olup olmayacağı konusu da henüz kesinleşmiş değil. Yeni ürünün nasıl bir görünüme sahip olacağı da en çok merak edilenler arasında. Öte yandan yeni Mac Pro’yla birlikte profesyonel kullanıcılar için yeni bir monitör sunulacağı da konuşulanlar arasında.

Panzarino, önümüzdeki WWDC etkinliğinde de  yenilenmiş Mac Pro’ya dair herhangi bir detay duymamızın olası olmadığını söylüyor. Apple bir sonraki seneye kadar cihaz hakkındaki detayları gizli tutmak istiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


5 Yorumlar

  1. Bu kadar az bilgi, sürenin bu kadar uzaması ve zaten bir kaç sene içinde Arm işlemcilere geçilme ihtimali düşünüldüğünde acaba Arm işlemcilere Mac Pro ile geçiş yapılabilir mi?

    Aşağıdan başlamaktansa yukarıdan en güçlüden başlamakta mantıklı olabilir. Geçisi profesyonellerden başlatki, yazılımlar vs hazır olsun.

    Koy 24 tane A11 bionic, al sana canavar gibi Mac Pro.

    • ARM tabanlı işlemcilere Mac Pro ile geçeceklerini düşünmüyorum. x86 mimarisinden kopamayan birçok profesyonel kullanıcı var. Böylesine güçlü bir cihazda riskli olabilir.

      24 tane A11 Bionic. Wow. :/

      • Evet var ama Apple onları çok da önemsemiyor gözüküyor.
        Tüketici,eğitim ve business tarafında hem cihaz hem servis satarak para kazanıyorlar.
        2020 de Arm işlemciye geçilecekse 2019 da Mac Pro yu x86 yapmanın çok da anlamı yok. Rakipler pro markette güçlü. Apple piyasayı sallamayı sever.
        Alın kardeşim gelecek 10 yıl Arm üzerinden gidecez hadi bakalım derse şaşırmam.
        Bu tarz platform geçişlerini Apple iki yıl içinde tamamlıyor genelde. 2019’da x86 yap üstelik en üst düzey bilgisayar olarak sun, ertesi sene macbook a Arm koy ve bu daha iyi demek kolay değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz