Ana Sayfa Apple Apple’ın tüm tesisleri %100 yenilenebilir enerji ile çalışıyor

Apple’ın tüm tesisleri %100 yenilenebilir enerji ile çalışıyor

2

Apple, perakende mağazaları, ofisler, veri merkezleri ve dahasını içeren dünya çapındaki tüm tesislerinin yenilebilir enerji ile çalıştığını açıkladı.

Şirketin %100 temiz enerji açıklaması, aralarında ABD, İngiltere, Çin ve Hindistan’ın da yer aldığı 43 ülkedeki tüm tesislerini kapsıyor. CEO Tim Cook yaptığı açıklamasında, “Dünyayı bulduğumuzdan daha iyi bırakmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Apple %100 temiz enerji hedefine dünyanın dört bir yanında inşa ettiği güneş panelleri, rüzgar çiftlikleri, biogaz yakıt hücreleri, mikro-hidrasyon üretim sistemleri gibi tesislere yaptığı yatırımlar sonucu ulaştı.

Apple’ın söylediğine göre şirketin dünya çapında faaliyette olan toplam 25 yenilenebilir enerji tesisi bulunuyor. Bu tesisler toplam 626 megawatt üretim kapasitesine sahip. Apple hala yapım aşamasında olan 15 projesiyle de temiz enerji üretim kapasitesini 1.4 gigawatt seviyesine çıkarmak istiyor.

Apple’ın tüm tesislerinde %100 yenilenebilir enerji kullanma isteği oldukça uzun vadeli bir hedefti. Şirket ilk olarak 2014‘te bütün veri merkezlerinde %100 yenilebilir enerji kullandığını açıkladı. 2016‘da ise Apple’ın dünya çapındaki tüm tesislerinin %96 oranında yenilenebilir enerji ile çalıştığı açıklanmıştı. 2018‘de ise bu oran %100’e ulaşmış durumda.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Açıklamada belirtildiği üzere uluslararası mağazalarda buna dahil.
    Dolayısıyla Zorlu ve Akasya’da da yenilenebilir enerji kullandığını söylüyorlar.
    Bunu bir araştırmak lazım.
    Tek aklıma gelen bu iki Avm’nin özel enerji firmalarından biriyle anlaşması var bu firma sadece yenilenebilir enerjiden satın alma yapmaktayız konusunda garanti veriyor herhalde.

  2. Akasya’yı bilemiyorum fakat Zorlu’nun kendi yenilenebilir enerji tesisleri var, muhtemelen oradan beslenebiliyordur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz