Ana Sayfa Aksesuar Apple, HomePod üretimini azaltıyor

Apple, HomePod üretimini azaltıyor

3

Apple, Şubat ayında piyasaya sürdüğü akıllı hoparlörü HomePod’un üretimini azaltıyor. Sebebi, beklentinin altında kalan satışlar.

İlk olarak 2017’de Apple’ın geliştirici konferasında tanıtılan HomePod, tasarımı ve Apple’ın iddia ettiği ses kalitesiyle dikkatleri üzerine çekmişti. Aradan geçen 7 aydan sonra piyasaya sürülen cihaz, editörler tarafından Siri’nin kısıtlı yetenekleri nedeniyle eleştirilmişti.

Bloomberg’in haberine göre ise HomePod satışları Apple’ın beklentilerin oldukça altında kaldı. Bu nedenle teknoloji devi, HomePod satışları konusundaki tahminini düşürdü ve HomePod üretiminden sorumlu tedarikçilere verdiği siparişleri azalttı.

Geçtiğimiz haftalarda HomePod’a yönelik yapılan analizler cihazın 10 haftalık satışları sonucu akıllı hoparlör pazarının %10’unu ele geçirdiğini öne sürüyordu, ancak Slice Intelligence bu analizinden üç hafta sonra HomePod’un pazar payının %4 oranında gerilediğini açıkladı.

HomePod her ne kadar ses kalitesi bakımından Amazon Echo, Google Home gibi rakiplerinden üstün olsa da 349 dolarlık fiyatı tüketiciler yetenekleri kısıtlı bir ‘akıllı’ hoparlör için fazla bulmuş gibi görünüyor. HomePod Siri’nin yanı sıra iki cihazla birlikte stereo eşleme yapamaması, AirPlay 2 desteğinin olmaması gibi noktalardan da eleştiriliyor.

Son olarak HomePod’un henüz sadece 3 ülkede satışa sunulduğunu da hatırlatmakta fayda var.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


3 Yorumlar

  1. Birincisi slice intelligence’ı inceledim. Henüz yolun başındalar ve ana verileri 5milyon kişi olduklarını iddia ettikleri raportörleri. Yani beyan usulü çalışıyorlar. Kart datalarını da inceliyoruz diyorlar ama nasıl yaptıklarını anlatan yazıdan hiç bişey anlamadım.
    İkincisi Bloomberg bu haberleri çıkartıyor ve maksatının ne olduğu belli. Hisse manüplasyonu. Bu konuda yıllardır takipçilerine iyi para kazandırırlar.

    Üçüncüsü bakın kardeşim, fake news ve çomar idaresi yoluyla kitlelerin ve paranın yönetildiği bir devirde yaşıyoruz. Bu tarz haberleri yaymak, çıkarmak yada bilmeden aracı olmak bence doğru bir yol değil.Dünya bu tarz haberlerin etkilerini önceden tahmin eden, sonrasında analiz eden bir kaç grup tarafından yönetiliyor. Sadece bu haber özelinde söylemiyorum, yıllardır Apple battı bitti haberlerini okumaktan bıktım.
    iMac çıktı, renkli bilgisayar mı olur dediler.
    iPod çıktı, hard diskli müzik çalar mı olur dediler.
    iPhone çıktı, canlı yayında kahkahalar atarak dalga geçtiler.
    iPad çıktı, netbooklarla savaşamaz dediler.
    watch çıktı, isviçre saat birliği dalga geçti
    Gizlilik önemlidir, bakın taviz vermeyeceğiz dediler, vatan haini olarak lanse edildiler.

    Şu an için tesla ve zuckerberg’e operasyon yapıyorlar. Zaten ilk günden beri facebook ve google’ın senin verilerini satarak geçindiği bilinirken, neden şimdi zuckerberg’e taktılar. Çünkü o verileri kendileri ele geçirmek istiyorlar.

    Konu bu kadar geniş işte, tık alma bazlı başlık atılınca gelinen nokta aslında bu.

    • Biz “Apple şöyle batıyor, Apple böyle kötü, amanın iPhone bitti” tarzı başlıklar atmaktan kaçınıyoruz. Atsak bile bu ifadelerin kime ait olduğunu, neden bu tarz söylentiler çıktığını okuyucularımıza açıklamaya çalışıyoruz.

      Tık alma odaklı başlık atma gibi bir politikamız olsa “Apple’ın başı o ürünle dertte!” , “Apple o ürünün fişini çekti!” tarzı başlıklar atardık. Bu haber özelinde konuşacak olursak, Bloomberg ve Çin kaynaklı tedarikçilerden gelen bilgiler böyle. Haber içeriğinde de zaten başka kanalların aksine kesin bir dil kullanılmıyor, “Bloomberg’in haberine göre” deniliyor. Bloomberg’e, diğer kaynaklara ya da bahsettiğiniz teorilere inanmak size kalmış. Bizim görevimiz bu tarz haberleri okuyucuya tarafsız ve anlaşılır bir şekilde aktarmak. Gerektiğinde haber içeriğine yorumumuzu da katıyoruz.

      Siteminiz kime bilmiyorum ama amacımız olumsuz bir algı yaratmak, insanları manipüle etmek olsaydı Sihirli Elma genelinde bu tarz bir dil kullanmazdık.

      Sevgiler…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz