Ana Sayfa iOS iOS 11 benimseme oranı %76 iken Android ise bildiğimiz gibi!

iOS 11 benimseme oranı %76 iken Android ise bildiğimiz gibi!

iOS 11 piyasa sürüldüğünden bu yana kullanıcıların ilgisini çekti. Bazı kesimler yazılımı pek olarak beğenmiyor ama çoğunluk iOS 11'i çok sevdi!

5

Apple, 22 Nisan itibariyle App Store destek sayfasında iOS benimseme oranlarını paylaştı. Apple’ın güncel mobil işletim sistemi bugüne kadar aktif iOS cihazlarının %76’sına yüklenmiş durumdadır. Bu oran, Ocak ayının 18’inde %65, Kasım ayının 6’sında ise %52 seviyelerindeydi. Apple’ın açıkladığı verilere göre %19’luk bir kesim hala iOS 10 kullanmaya devam ediyor. %5’lik bir kesim ise daha eski iOS sürümlerini kullanıyor. Bu oranların büyük bir kısmını iOS 11 güncellemesi almayan eski cihazların oluşturduğunu da hatırlatalım.

iOS 11 benimseme oranları düzenli bir şekilde artmaya devam ediyor, ancak bu artışların iOS 10’daki kadar hızlı olmadığını söylemekte fayda var. Örneğin: Geçtiğimiz sene iOS 10 benimseme oranı Şubat ayında %80 seviyelerini görmüştü. Android cephesine bakacak olursak oradaki durumlar yıllardır değişmiyor. Google’ın açıkladığı verilere göre Android’in son sürümü 8.0 Oreo’nun benimsenme oranı %4.6 seviyesinde kalmış. Bir önceki sürüm Android Nougat ise %30,8 benimsenme oranı ile pastanın en büyük dilimine sahip.

Elbette bu oranların düşük olmasının altında Android cihazların çeşitliliği ve yeni güncellemelerin aynı anda tüm cihazlara sunulamaması yatıyor. Kullanıcıların genelde iOS 11’de en büyük sıkıntısı şarj oluyor ama bu elbette eski nesil telefonlarda meydana geliyor. iOS 11 ile çıkan yeni iPhone modellerinde bu tür şarj sorunları yok ama yine de iOS 11 her anlamda insanların sevdiği bir yazılım oldu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


5 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz