Ana Sayfa Haberler Apple, AirPort ailesine veda ediyor

Apple, AirPort ailesine veda ediyor

Apple'ın yeni yol haritası az çok ortaya çıkmaya başladı. Yeni yol haritasında maalesef AirPort yok. Apple artık bu ürünü üretmeyecek ve stok listesi, internet sitesi ve mağazalardan tamamen kaldıracak. AirPort artık tarihe gömülen bir ürün oldu.

3

Apple, AirPort ailesinin üretimine son veriyor. AirPort Express, AirPort Extreme ve AirPort Capsule gibi ağ yönlendiricilerinde mevcut stoklar tükendikten sonra tekrar üretim yapılmayacak. Apple AirPort ürün gamını uzun bir süredir güncellemiyor. Hatta 2016’da Bloomberg’in haberiyle Apple’ın AirPort ürünlerinden sorumlu bölümünü dağıttığı ve diğer ürünlere odaklandığı ortaya çıkmıştı. 2018’in başında ise şirket Linksys gibi üçüncü parti router’ların satışına başlamıştı.

AİRPORT KULLANICILARI İÇİN SON DAKİKA HABER GELDİ

AirPort’lar kullanıcılarına üçüncü parti router’ların desteklemediği doğrudan Time Machine ile yedekleme ve AirPlay desteği gibi eşsiz özellikler sunuyordu. Bu nedenle Apple’ın bu ürünlerin üretimini durdurması kimilerinin canını sıkmış olabilir.

AirPort ailesi her ne kadar üretilmeyecek olsa da Apple bu ürünlere yazılım ve donanım desteğini 5 yıl boyunca devam ettirecek. Ayrıca Apple, önümüzdeki günlerde AirPort Express, Extreme ve Time Capsule’den geçiş yapan müşterilerine yardımcı olmak amacıyla bazı temel bilgilere dayanan makaleler paylaşmayı da planlıyor.

Apple online ve perakende mağazalarında üç AirPort ürününü de satmaya devam ediyor. Stoklar bitince artık bu ürünlerin yenisi gelmeyecek. Cihazların fiyatlarında henüz bir düşüş söz konusu değil ama Apple’ın fiyat politikaları ani bir karar ile değişebilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


3 Yorumlar

      • Huawei routerlarına Çin rejiminin müdahale etmesinin uzun süre anlaşılamamıştı.

        Apple böyle birşey yapar demiyorum, tam tersi yapmak istemediği için ve trump rejiminin net nuetrality yasası sonrasında oluşan baskısı sonucu bu topa girmem, risk almam demiş olabilir.
        Uzun süredir yapılan bir planın sonuca yani:)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz