Ana Sayfa Öne Çıkanlar WWDC 2018 beklentileri: macOS 10.14

WWDC 2018 beklentileri: macOS 10.14

0

iPhone çıkalı 11 seneye yakın oldu ve teknoloji dünyasında ilgi gün geçtikçe tabletlere, akıllı telefonlara ve akıllı saatlere kaymış durumda.

Durum böyle olunca da maalesef 11 senedir Mac bilgisayarlar Apple için birincil ilgi odağı değil. Mac OS X 10.0 Cheetah işletim sisteminden beri görsel olarak inanılmaz büyük yeniliklerle karşı karşıya kalmıyoruz.

macOS 10.4

Önceki iOS 12 beklentilerimiz yazımızda da belirttiğimiz gibi. macOS 10.4 sürümüyle birlikte gelmesini düşündüğümüz en büyük yenilik çapraz platform olarak iOS ve macOS uygulamalarının işletim sistemlerinden bağımsız olarak çalışabilmesi.

Bununla birlikte zaten ekosistem konusunda rakipsiz olan Apple cihazlar arasındaki etkileşim konusunda başarısını bir adım daha ileriye götürebilir. iPhone ile Mac uyumunu daha da kuvvetlendirmek için de macOS 10.4 işletim sistemine Health, Home gibi uygulamaların geleceğine de neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

iOS 11 ile birlikte değişen AppStore uygulamasındaki tasarımsal değişikliğin aslında macOS düşünülerek yapıldığı da söylenenler arasında. Oldukça ilkel bir arayüze sahip olan macOS işletim sistemindeki AppStore aynı iOS cihazlarda olduğu gibi bir tasarım yenilemesine gidebilir.

İsteklerimize gelecek olursak; macOS bir kaç sürümdür bizce performans sorunları yaşayan bir işletim sistemi. Özellikle Mac bilgisayarlar içerisinde bulunan SSD‘ler okuma-yazma hızları bakımından çok hızlı olsalar da maalesef ki bu hız Mac açılırken veyahut uykudan uyandırdığımız zaman bize hızını hissettiremiyor.

Özellikle uykudan çıkma ve açılma süresinin çok daha kısa süreceği ve bu konuya yoğunlaşmış bir macOS güncellemesi eminiz ki herkesi mutlu edecektir.

Son sızan haberlere de baktığımız zaman gerek macOS gerek iOS için ”Karanlık Tema” neredeyse gelmesi kesinleşen gelişmeler arasında. Bu da bizi sevindiren diğer bir konu 🙂

Siz de macOS 10.4 konusundaki beklentilerinizi bizimle yorumlardan paylaşmayı unutmayınız.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz