Ana Sayfa iPhone 2018 iPhone Modellerine Güç Verecek İşlemcinin Detayları Belli Oldu

2018 iPhone Modellerine Güç Verecek İşlemcinin Detayları Belli Oldu

Apple'ın bu yıl çıkacak ve Eylül ayında tanıtılması beklenen yeni telefonlarında yeni işlemciler kullanılacak. Bu işlemciler hakkında detayları bu haberimizde ele aldık ki bu haberi okumadan yeni iPhone almayın.

0

Apple’ın önemli tedarikçilerinden Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, gelişmiş 7 nanometre üretim teknolojisinin kullanıldığı işlemcilerin ticari üretimine başladığını açıkladı. 7nm üretim teknolojisi ile üretilen işlemcilerin en büyük müşterilerinden birisi Apple olacak ve A12 serisi işlemciler 2018 iPhone modellerinde yer alacak.

Açıklama, TSMC’nin CEO’su Wei tarafından ve TSMC’nin 7nm üretim teknolojisinde beklenenden daha düşük verim oranıyla karşı karşıya olduğu yönündeki spekülasyonları ortadan kaldırmak için yapıldı. Wei, 7nm üretim teknolojisi ile üretilen işlemciler için sipariş veren müşterileri hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı ancak 2017’de 10.5 milyon adet olan işlemci üretimi kapasitesinin bu yıl 12 milyona çıkardıklarını belirtti.

7 NANOMETRE ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

7nm üretim teknolojisi kullanılarak oluşturulan yongalar, AI, GPU, kripto para birimi ve 5G uygulamaları olmak üzere 2018’in sonuna kadar toplamda 50 işlemci tasarımı ile karşımıza çıkacak. iPhone’larda da yerini alacak olan 7nm teknolojisi ile üretilmiş A12 işlemcisi önceki modellere kıyasla daha yüksek performans ve pil ömrü sunacak.

Şu anda TSMC, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X’de bulunan A11 Bionic işlemcisinin ve iPhone 7, iPhone 7 Plus’daki A10 Fusion işlemcisinin tek tedarikçisi konumunda. Geçtiğimiz yıl yayınlanan bir raporda, TSMC’nin 7nm FinFET işlemci fabrikasında kullandığı yonga plakası paketleme teknolojisinin Samsung’un aynı alanda kullandığı teknolojiden büyük ölçüde üstün olduğu bilgisi paylaşılmıştı. TSMC’nin CEO’su Wei ayrıca 5nm üretim teknolojisine de değinerek, bu teknolojiyi en geç 2020’nin başına kadar kullanmaya başlayacaklarını ve teknoloji için 25 milyar dolar yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz