Ana Sayfa İpuçları iOS 12: Gruplandırılmış Bildirimler Nasıl Özelleştirilir?

iOS 12: Gruplandırılmış Bildirimler Nasıl Özelleştirilir?

0

iOS 12’nin öne çıkan özelliklerinden biri hiç şüphesiz Gruplandırılmış Bildirimler özelliği. Uygulamalara göre gruplandırma kadar basit bir çalışma mantığına sahip değil ancak bildirim gruplarını akıllıca oluşturuyor. Örneğin, birkaç farklı kişiden iMessage mesajı alırsanız bunların hepsi ayrı ayrı gruplandırılıyor.

Belirli uygulamalar için gruplandırılmış bildirimleri devre dışı bırakmak mümkün. Bu yazımızda iOS 12 Gruplandırılmış Bildirimler özelliğinin nasıl özelleştirebileceğinizi anlatmaya çalışacağız.

iOS 12: Gruplandırılmış Bildirimler Nasıl Özelleştirilir?

Adım 1: Ayarlar > Bildirimler menüsüne gidin.

Adım 2: Bildirim ayarlarını değiştirmek istediğiniz uygulamaya dokunun.

Adım 3: En altta yer alan Bildirim Gruplama menüsüne dokunun.

Adım 4: Varsayılan olarak bildirimler için Otomatik gruplama seçeneğinin etkin olduğunu görebilirsiniz.

Kullanabileceğiniz diğer seçenekler ise şu şekilde;

  • Uygulamaya Göre: Bildirimler uygulamalara göre gruplandırılır.
  • Kapalı: Bildirimin görünümü klasik görünümüne geri döner ve her bildirim ayrı ayrı gösterilir.

Hangi uygulama için gruplandırılmış bildirimleri özelleştirmek istiyorsanız o uygulamanın üstüne dokunarak ayarlamalarınızı yapabilirsiniz.

Gruplandırılmış Bildirimler son derece yararlı bir özelliktir ancak gruplandırılmasını istemediğiniz bazı uygulamalar olabilir. Mesela son dakika haberlerini takip ettiğiniz herhangi bir haber uygulamasının bildirimleri gibi. Neyse ki Apple, bunu değiştirme hakkını bize sunuyor.

iOS 12, son derece faydalı özellikleri ile 4 Haziran’daki WWDC 2018 etkinliğinde tanıtılmış ve geliştiriciler için ilk betası yayınlanmıştı. Birkaç gün önce de yine geliştiriciler için ikinci betası yayınlanan iOS 12’nin Beta yazılım Programı’na kayıtlı kullanıcılar için bu ayının sonuna doğru ilk Public Beta’sının yayınlanması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz