Ana Sayfa iOS iOS 12: Pil Kullanım Detayları Nasıl Kontrol Edilir?

iOS 12: Pil Kullanım Detayları Nasıl Kontrol Edilir?

İlk olarak WWDC 2018'de duyurulan, geliştiriciler için yayınlanan ve bugün Beta Yazılım Programı kullanıcıları için sunulan iOS 12 ile pil kullanım detaylarının görünümünde önemli değişiklikler yapıldı. Detaylar bu yazımızda...

0

Apple, ilk olarak geliştiriciler ve son olarak Beta Yazılım Programı kullanıcıları için test amaçlı olarak yayınladığı iOS 12 ile iPhone ve iPad’de daha gelişmiş pil kullanım detaylarının görüntülenmesi için oldukça önemli bir değişikliğe gitti. iOS 12’deki yeni pil araçları ile iOS cihazlar için pil kullanımı detaylarını görüntülerken daha fazla detaya artık kolayca ulaşılabiliyor.

iOS 12 Pil Kullanım Detayları

iOS cihazınızın pil kullanım bilgilerine erişmek için Ayarlar > Pil menüsüne gidin. Menünün en üstünde Düşük Güç Modu seçeneği ve ilk olarak iOS 11.3 ile sunulan Pil Sağlığı (Beta) seçeneğinin yer aldığını göreceksiniz. Ekranı biraz aşağıya kaydırdığınızda ise yeni pil araçlarını görebilirsiniz. Son 24 Saat ve Son 10 Gün sekmeleri ile ayrılmış yeni pil kullanımı ve aktivite grafikleri pil kullanımı, ekranın açık ve kapalı olması süresi için bize bilgi sunuyorlar. Grafiklerin hemen altında ise uygulamaların pil kullanım verileri yer alıyor.

Son 24 Saat sekmesindeki Pil Düzeyi grafiğinden, pilinizin şarj yüzdesini, pilinizi şarj ettiğiniz aralığı ve ekranınızın ne kadar açık veya kapalı olduğunu görebilirsiniz. Pil Düzeyi grafiğinden istediğiniz herhangi bir alana dokunarak her 1 saatlik aralıkta pil aktivite detaylarını görüntüleyebilirsiniz. Aktivite ekranında koyu mavi ile gösterilen çubuklar ekranınızın açık olduğu, açık mavi ile gösterilen çubuklar ise ekranınızın kapalı olduğu süreyi göstermektedir. Son 10 Gün sekmesine geçiş yaparak daha anlaşılır ve daha genel pil kullanım detaylarına erişebilirsiniz.

Aşağıdaki örnekte görebileceğiniz gibi, Son 10 Gün sekmesinden iPhone’umuzun pil kullanım detaylarını incelediğimizde, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü ekranım 4 saat 37 dakika açık ve 16 dakika kapalı kaldığını görebilirsiniz. iPhone’un şarjının yüzde 42’sini PUBG Mobile tüketmiş. Ayrıca Perşembe günkü pil kullanımı çubuğuna dikkat ederseniz yüzde 100 çizgisini aştığını görebilirsiniz. Bu, iPhone’un şarjının tamamen tükenmeden yani yüzde 40-50 seviyelerindeyken yeniden şarj edildiği anlamına geliyor.

iOS 12 ile gelen pil kullanım istatistiklerini kullanmanın oldukça kolay olduğu gerçeği ile birlikte, en azından sayfa düzeni konusunda yapılması gereken düzenlemelerin olduğu hissediliyor. Apple, muhtemelen gelecekteki iOS 12 betaları ile Pil menüsünde düzenlemelerine devam edecektir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz