Ana Sayfa Apple Öğretmenler için Apple’ın Öğretime Yönelik Araçları Artık Kullanılabilir

Öğretmenler için Apple’ın Öğretime Yönelik Araçları Artık Kullanılabilir

Apple, öğretime yönelik araçlarını öğretmenler için kullanıma sundu. Detaylar haberimizde...

0

Apple bugün, Mart ayında Chicago’daki eğitim etkinliğinde tanıttığı ve tümüyle ücretsiz olarak kullanılabilen öğretime yönelik araçlarını öğretmenler için kullanıma sunduğunu duyurdu.

Apple’ın Öğretime Yönelik Araçları

Apple’ın öğretime yönelik araçları arasında Okul ve Derslik olmak üzere iki uygulama yer alıyor.

Sadece iPad için kullanılabilir olan Okul uygulaması ile öğretmenlerin içerikleri öğrencilerle kolayca paylaşması, ödev duyuruları yapmaları, üçüncü taraf eğitim uygulamaların gücünden yararlanmaları, öğrencilerin ilerleme durumunun görüntülenmesi, ders içeriklerinin öğrencilere göre kişiselleştirilmesi gibi pek çok kolaylaştırıcı özellik sunuluyor.

Hem iPad hem de Mac’ler için kullanılabilir olan Derslik uygulaması ile öğretmenler, öğrencilerinin iPad’lerini kontrol edebiliyor, ders boyunca öğrencilerine yol gösterebiliyor ve üzerinde çalıştıkları konuya odaklanmalarını sağlayabiliyorlar. Tüm sınıfla veya istenilen öğrencilerle dosya paylaşmak veya onlardan gelen dosyaları kabul etmek için ise AirDrop’tan faydalanılıyor.

Uygulamalardan Okul uygulaması iOS platformunda yalnızca iPad ile, Derslik uygulaması ise iOS platformunda yalnızca iPad ve macOS platformunda tüm Mac’lerle uyumlu. Apple’ın öğretime yönelik araçlarları hakkında daha fazla bilgi almak için resmi web sayfasını inceleyebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz