Ana Sayfa Aksesuar Apple’ın Kulaklık Jakı Adaptörü Satış Rekoru Kırıyor

Apple’ın Kulaklık Jakı Adaptörü Satış Rekoru Kırıyor

0

Apple, Eylül 2016’da iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ta kulaklık jakını kaldırmış ve eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Ardından gelen iPhone modellerinde de doğal olarak kulaklık jakına yer verilmemişti. Apple, aldığı bu karar ile oluşabilecek sorunların önüne geçmek için cihazlarının kutusuna bir adet lightning – 3,5 mm lulaklık jakı adaptörünü ekleme yoluna gitti.

Lightning – 3.5 mm kulaklık jakı adaptörü şu an ülkemizde 39 TL’ye satılıyor. Yeni iPhone modeli kullanıcıları için önemli bir aksesuar haline gelen adaptörün, Apple’ın en çok satılan ürünleri arasında yer aldığı ortaya çıktı.

Kulaklık Jakı Adaptörü Satış Rekoru Kırıyor!

Best Buy’dan elde edilen verilere göre, adaptörün Best Buy’da satışa sunulmasının yaklaşık iki yıl sonrasında AirPods’un ardından en çok satılan Apple ürününü olarak ikinci sıraya yerleşti. Adaptörün yalnızca Apple ürünleri arasında değil, Best Buy’da satılan diğer ürünler arasında da oldukça önemli bir yere sahip olduğu çıktı. 15 Haziran 2018 itibariyle adaptörün Best Buy’da en çok satılan ürünler arasında 19. sırada olduğu kaydedildi.

iPhone’ların kutusundan çıkmasına rağmen kullanıcıların adaptörü satın almaları ilginç gelse de, adaptörün kaybolmaya veya yıpranmaya açık olması yüzünden böyle bir kullanıcı yaklaşımının yaşandığı tahmin ediliyor.

Günümüzde kablolu kulaklıkların halen popülerliği koruduğu gerçeği ile AirPods’un Best Buy’da en çok satılan ürünlerden birisi olduğu dikkat çekiyor. Birçok kullanıcı, kablolu kulaklık yerine kablosuz kulaklık AirPods’u tercih ediyor.

Apple, 3.5mm kulaklık jakını iPhone’lardan kaldırarak kablosuz bir geleceğe doğru ilk adımı attığını göstermiş, W1 ve W2 çipine kadar uzanan AirPods’u ve Eylül 2017’de duyurulan AirPower kablosuz şarj matı ile kablosuz geleceği iyiden iyiye hissettirmiş oldu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz