Ana Sayfa iOS iOS 12: Akıllı Fotoğraf Paylaşma Özelliği Nasıl Kullanılır?

iOS 12: Akıllı Fotoğraf Paylaşma Özelliği Nasıl Kullanılır?

0

Apple, iOS 12 ile birçoğumuzun Fotoğraflar uygulaması için beklediği kapsamlı değişiklikleri sunmadı ancak uygulama üzerinde birtakım değişikliklere ve geliştirmelere gitti. Bunlardan birisinin yeni Akıllı Fotoğraf Paylaşma Özelliği olduğunun altını çizelim.

Akıllı Fotoğraf Paylaşma Özelliği, iOS 12 ile birlikte fotoğrafların akıllıca paylaşılmasına dayanan önemli bir özellik olarak Fotoğraflar uygulamasındaki yerini aldı. Bu yazımızda özelliğin nasıl kullanıldığını anlatmaya çalışacağız.

iOS 12: Akıllı Fotoğraf Paylaşma Özelliği

iOS 12 Fotoğraflar uygulamasının “Sizin İçin” sekmesinde oldukça kullanışlı bir özellik olarak karşımıza çıkan akıllı paylaşım özelliği pek farkedilir bir özellik olmasa da kullanılabilirlik olarak oldukça iyi.

Apple’ın fotoğraflarda yüz tanıma özelliğine dayanan Akıllı Fotoğraf Paylaşma özelliği sayesinde, konum tabanlı oluşturulan fotoğraf albümlerini kolayca fotoğraflardan belirlenen yüzler üzerinden arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz. Bunun için öncelikle iOS 12 yüklü cihazınızda Fotoğraflar uygulamasını açmanız ve ardından “Sizin İçin” sekmesine dokunmanız gerekiyor.

Fotoğraflar uygulaması için konum servisleri etkin ise “Paylaşma Önerileri” başlığı altında otomatik olarak konum tabanlı oluşturulan fotoğraf albümlerinizi görebilirsiniz. Bu albümler arasında ekranı sola veya sağa doğru kaydırarak gezinebilirsiniz. Her albümün altında, fotoğraflarda tanınan yüzler yer alıyor. Bu yüzlere dokunarak, her yüzü kişilerinizdeki ilgili kişilere atayabilir ve seçeceğiniz fotoğrafları onlarla hızlıca paylaşabilirsiniz.

Sizin İçin sekmesinde ayrıca ailenizden kişilerin veya arkadaşlarınızın sizinle paylaştıkları albümleri de görebilirsiniz.

WWDC 2018’de tanıtılan, ilk olarak Apple geliştiricileri ve geçtiğimiz günlerde Beta Yazılım Programı kullanıcıları için beta olarak yayınlanan iOS 12’nin final sürümünün bu sonbaharda (muhtemelen Eylül ayında) yayınlanacağı duyuruldu. iOS 12, Ekran Süresi, yenilenen Sesli Notlar, yeni Ölçüm uygulaması, Memoji, yeni Animojiler, gruplandırılmış Bildirimler, Siri Kestirmeleri, yenilenen Pil menüsü gibi pek çok özelliği ve yeniliği beraberinde getiren önemli bir iOS sürümü olacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz