Ana Sayfa Haberler iPhone X Plus’ın Şimdiye Kadar Ortaya Çıkan Özellikleri

iPhone X Plus’ın Şimdiye Kadar Ortaya Çıkan Özellikleri

3

Apple’ın bu yıl, mevcut iPhone X’in yenilenmiş bir versiyonunu, 6 inçlik LCD ekranlı bir iPhone modelini, 6.4 inçlik OLED ekrana sahip ve muhtemelen iPhone X Plus olarak adlandırılacak iPhone modelini piyasaya sürmesi bekleniyor. Apple’ın Eylül ayı özel etkinliğine sadece birkaç ay kalmışken iPhone X Plus olarak bildiğimiz 6.4 inçlik iPhone modelinin pek çok özelliği neredeyse belirginleşti.

Sizin için Apple’ın tedarik zinciri kaynaklarında ve güvenilir Apple analistlerinin paylaştığı bilgileri bir araya getirdik.

Tasarım ve Boyut

iPhone X Plus, beklendiği gibi mevcut iPhone X ile aynı tasarıma sahip olacak. Sadece daha büyük bir ekran ve doğal olarak daha büyük bir gövde ile karşımıza çıkacak. iPhone X’in hem beğenilen hem de eleştirilen Face ID bileşenlerinin yer aldığı çentiğe sahip olacak.

Tedarik zincirinden gelen bilgiler ışığında, cihazın kalınlığının 7.35mm, boyutlarının ise 77.44mm x 157.53mm olacağı tahmin ediliyor. Şu anda en büyük iPhone 8 Plus modelinin ölçüleri 7.5mm x 78.1mm x 158.8mm. Görüleceği üzere X Plus, iPhone 8 Plus’a kıyasla biraz daha kısa ve biraz daha dar olacak.

iPhone X Plus’ın mevcut iPhone X ile aynı cam gövdeye ve paslanmaz çelik banta sahip olması bekleniyor. iPhone X Plus ile Altın renk seçeneğinin gelmesi bir diğer önemli beklentiler arasında. Yeni renk seçeneğinin yenilenen iPhone X için de sunulması söz konusu. X Plus için gerçekleşmesi pek mümkün gibi gözükmeyen ancak konuşulan bir diğer özelliğin çift SIM kart özelliği olduğunu da söyleyelim.

Ekran

iPhone X Plus’ın en önemli kısmı şüphesiz ekranı olacak. Cihazın 6.4 inç OLED ekrana sahip olmakla birlikte, bu ekranın inç başına 480 ila 500 piksel ve yaklaşık 1241 x 2688 çözünürlükte olması bekleniyor. iPhone X’in 458 PPI ve iPhone 8 Plus’ın 401 PPI olan ekran çözünürlüğüne kıyasla ekranının oldukça iddialı bir ekran olacağı görülüyor.

iPhone X Plus, iPhone X’de olduğu gibi bir OLED ekrana sahip olacak. Bu ekran iPhone 8 Plus’ın ekranına kıyasla daha koyu siyah ve genel olarak daha doygun renkler sunacak.

Daha önceki bazı raporlarda iPhone X Plus’ın 6.5 inçlik bir ekrana sahip olacağı öne sürülsede, en son ortaya çıkan endüstri kaynakları raporlarında ekranın 6.4 inç olacağı net bir şekilde görüldü. X Plus’ın hem iPhone X hem de iPhone 8 Plus’a kıyasla daha büyük ekrana sahip olacağı kesin gibi dururken, kasa boyutu olarak hemen hemen iPhone 8 Plus’a denk olacağının altını çizelim.

iPhone X Plus’la ilgili en dikkat çekici nokta şüphesiz ekranının iPhone 8 Plus’ın ekranına kıyasla daha uzun olacak olması. iPhone X, kullanımı oldukça yaygın olan 16:9 en-boy oranına sahipken, iPhone X Plus’ın 19.5:9 gibi bir en-boy oranına sahip olması söz konusu.

İşlemci ve RAM

Apple’ın önmeli tedarikçisi TSMC, geçtiğimiz günlerde bu yılki iPhone serisi için 7 nanometre işlemcilerin seri üretimine başladığını açıkladı. Bu açıklama, yeni nesil A serisi çiplerin 7 nanometre üretim teknolojisi ile geleceği anlamına geliyor.

A12 serisi işlemcisiyle ilgili dikkat çeken en önemli detay, 7 nanometre tasarıma dayanan ilk Apple işlemcisi olacak olması. 10 nanometre A11 serisi işlemcisine kıyasla, A12 serisi işlemcisinin daha hızlı, daha küçük ve daha verimli olması söz konusu.

iPhone X 3GB RAM’e sahip. iPhone X Plus’la bu RAM miktarının artırılarak 4GB’a çıkarılacağı konuşuluyor. Aynı şeyin yeni nesil iPhone X için de söz konusu olacağı belirtilirken, RAM miktarı konusunda konuşulanlara şüphe ile yaklaşmanın en doğrusu olacağı görüşündeyiz.

2018 iPhone modellerinin tamamen USB-C’ye geçtiği iddia edilirken, en son ortaya çıkan bir raporda lightning bağlantısının en az bir yıl daha kullanılmaya devam edeceği ortaya çıktı. Yine bu raporda, Apple’ın yeni iPhone’ların kutusuna USB-C to Lightning adaptörünü koyacağı bilgisine de yer verildi.

Kamera

iPhone X Plus’ın mevcut iPhone X ile aynı, çift lensli kameraya sahip olacağı konuşuluyor. Bu, iPhone X Plus’ın kamerasının Portre Modu gibi özellikler için bir geniş açılı lens ve bir telefoto lens ile geleceğini gösteriyor. Kimi yerde iPhone X Plus’ın üç lensli olacağı konuşulsada, endüstri kaynaklarında böyle bir bilgi yer almıyor.

iPhone X’in kamerası 12MP ve iPhone X Plus’ın kamerasının bu yönünde herhangi bir geliştirme sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor.

Fiyat

Apple fanlarının iPhone X Plus için en çok korktukları şey şüphesiz fiyatı. iPhone X’in şu anda en pahalı iPhone modeli konumunda olmasını takiben, daha büyük ekranlı bir iPhone X’in çok daha pahalı olması bekleniyor.

Amerika’da 999 dolardan başlayan fiyat etiketi ile piyasadaki yerini alan iPhone X’e karşın, iPhone X Plus’ın başlangıç fiyatının 1.500 doları bulması bekleniyor. Kimi Apple analisti bu düşünceye katılmadıklarını belirterek, 5.8 inçlik modelin fiyatının 899 dolara düşürüleceğini ve X Plus’ın 999 dolar gibi bir fiyat etiketi ile geleceğini söylüyorlar.

Çıkış Tarihi

Son birkaç yıldır Apple’ın geleneksel hale getirdiği Eylül ayı özel etkinliğinin bu yıl da düzenlenmesi bekleniyor. iPhone X Plus ile birlikte diğer iPhone modellerinin ve yeni nesil cihazların bu etkinlikte duyurulması söz konusu olacak gibi.

iPhone X Plus hakkında ne düşünüyorsunuz? Satın almayı düşündüğünüz bir model mi? Görüşlerinizi aşağıdaki yorum kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


3 Yorumlar

  1. Şuan iphone X kullanıyorum ve bundan önce buyuk ekran olarak 6 plus ve 7 plus kullandığım için bana şahsen 5,8″ ekran olmasına rağmen enden dar olması sebebi ile bir plus ekran zevki vermiyor. Bu sebeple eğer o günkü şartlar uygun olursa X Plus almayı istiyorum.

  2. X’ten önce Plus kullanıyordum. Aşırı büyük geliyordu. Normal modeli de küçük bulduğumdan pek istemiyordum. X boyut olarak tam bana hitap eden bir telefon oldu. Kamera, ram vs iyileştirmeleri yeniden bir telefon almak için o kadar parayı verme kararını bana aldırmaz. X ile aman aman bir yeni cihaz gelmediği müddetçe yola devam.

  3. Suan piyasadaki en boy orani ve ekran buyuklugu olarak en ideal IphoneX. Bunu soylerken 2G’den bu yana iphone kullanicisi olarak soyluyorum.Tabiki son bir kac senedir samsung ve diger android cihazlarida minimum 3 ay kullandim.X plus almak yaninda canta tasiyan iki elle kullanmaktan sıkılmayan cebine sigdirabilen sigsada rahat edenler icin problem yaratmaz. Apple muhendisleri her acidan guzel bir cihaz yapmislar fakat x2 fazla ozellik getirmeyecegi icin simdilik X’imle mutluyum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz