Ana Sayfa Apple Apple, Intel ile Yollarını Ayırmaya Hazırlanıyor!

Apple, Intel ile Yollarını Ayırmaya Hazırlanıyor!

0

Northland analisti Gus Richard’ın paylaştığı en yeni yatırımcı notuna göre Apple, gelecekte üretilecek iPhone’larında Intel’in modemleri yerine MediaTek tarafından üretilen modemleri kullanmayı tercih edecek. Yatırımcı notunda küçük bir bilgi olarak yer alan bu detay henüz kesinlik kazanmış değil ancak analiste göre Apple, Intel ile yıllarını ayırma konusunda kararlı.

Apple, Intel’in modemlerini iPhone’larında kullanmama yoluna gitse bile kararın etkisinin 2018 iPhone modellerinde gerçekleşmesi pek mümkün değil gibi duruyor. Böyle bir karar etkisinin 2019 iPhone modemlerinde görülmesi bekleniyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/28/2018-iphone-modellerinin-satis-fiyatlari/]

Intel için Yolun Sonu Göründü!

Apple, yıllarca iPhone’larında Qualcomm’un modemlerini kullandı ve son birkaç yıldır Intel ile olan işbirliğine ağırlık verdi. Mevcut iPhone modellerinde hem Qualcomm’un hem de Intel’in LTE modemleri yer alıyor ancak Apple, Qualcomm’la mahkemelik olmasının ardından iPhone’larında Qualcomm’un modemlerini kullanma oranını önemli ölçüde azalttı.

Apple’ın her yıl ürettiği iPhone’ların sayısı düşünüldüğünde, LTE çipleri konusunda tek tedarikçi olarak MediaTek’e güvenip güvenemeyeceği belli değil. Şirketin, hem Intel hem de Qualcomm’la olan işbirliğinde araya belli bir mesafe koymaya başlamış olması ise dikkat çekici.

Cupertino merkezli şirket, hem Intel hem de Qualcomm’a olan modem çipleri konusundaki muhtaçlığını bitirmek için kendi modem çiplerini geliştiriyor ancak üretim safhasına geçilene kadar başka firmaların çiplerini kullanmaya devam etmesi gerekiyor. Şu anki söylentiler, Intel’in 2018 iPhone modellerinde kullanılmak üzere LTE çiplerinin yaklaşık yüzde 70’ini tedarik edeceğini, kalanının ise Qualcomm tarafından tedarik edileceğini gösteriyor.

Apple, Mac’lerinde de Intel’in ürettiği çiplerden de uzaklaşmaya başladı. Şirketin 2020 yılına kadar kendi özel Mac yongalarını geliştirerek kullanmaya başlayacağına dair ciddi söylentiler var.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz