Ana Sayfa Apple Apple Harita Tamamen Yenileniyor!

Apple Harita Tamamen Yenileniyor!

0

Apple, harita verilerilerini destekleyen araç filosunu ve yüksek çözünürlüklü uydu görüntüleri, iPhone kullanıcılarının anonimleştirilmiş sokak ve navigasyon verileri ile mevcut harita uygulamasının verilerini tümüyle yenileneceğini duyurdu. Bu, Apple Harita uygulamasının yeniden inşa edileceği anlamına geliyor.

Apple’ın harita verilerini tümüyle yenileyeceğini duyurması özellikle iPhone ve iPad kullanıcılarını yakından ilgilendiriyor.

Değişim iOS 12 ile Başlıyor

Bu sonbaharda yayınlanacak olan iOS 12 ile Apple Harita uygulamasının değişimi resmen başlayacak. TechCrunch’dan Matthew Panzarino, önümüzdeki sonbaharda yayınlanacak olan ve bir sonraki iOS 12 betasıyla San Francisco bölgesi ile sunulacak olan değişikliklerin derinlemesine bir özetini paylaştı.

Apple’ın TomTom gibi üçüncü taraf veri sağlayıcılarına güvenmek yerine kendi temel haritasına geçeceği söyleniyor. Bu, trafik, gerçek zamanlı yol durumu gibi önemli bilgilerin gelişimine katkı sağlayacak bir adım olacak. Apple, Harita uygulamasındaki önemli değişimi şimdilik Amerika kıtası ile kısıtlıyor ve daha alakalı arama sonuçları sunacağını vaat ediyor.

Yenilenen Apple Harita uygulamasının, çim, ağaçlar, havuzlar, otoparklar, tam bina şekiller, beyzbol, tenis ve basketbol sahaları gibi spor alanlarını ve yaya geçitlerini daha doğru bir şekilde görüntüleyeceği belirtiliyor. Apple Harita uygulamasının genel tasarımının birkaç ek detay dışında şimdilik aynı kalacağının ise altı çiziliyor.

Apple, geliştirmelerin diğer ülkelere ne zaman ulaşacağı bilgisini paylaşmadı ancak Apple harita ekibinin küresel bir ekipten oluştuğu, bu nedenle yenilenen Apple Harita verilerinin Hırvatistan, Fransa, İrlanda, İtalya, Japonya ve Portekiz dahil olmak üzere en az on ülkede kullanılmaya başlanacağı belirtiliyor.

Apple’ın kendi haritalama sistemine geçerek, temel haritasını daha rahat geliştirebileceği kaydediliyor. Özellikle iPhone kullanıcılarının tümüyle anonimleştirilmiş verilerinin toplanmasıyla Apple Harita uygulamasının hiç olmadığı kadar iyi olması bekleniyor. Apple, topladığı verileri Google Haritalar gibi kendi sokak görünümü özelliğini sunmak için kullanacağını da doğruladı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz