Ana Sayfa iOS iOS 12: Kilit Ekranına Hava Durumu Nasıl Eklenir?

iOS 12: Kilit Ekranına Hava Durumu Nasıl Eklenir?

0

iOS’u harika yapan pek çok şey var ancak Kilit Ekranı bunlardan biri değil. iOS’un Kilit Ekranı’nda tarih, saat ve bildirimler dışında daha fazla bilgiyi görüntülemek şu an için mümkün değil. Yine de Kilit Ekranı’nda hava durumu bilgisini görüntülemenin bir yolu var. iOS 12, hava durumu bilgisinin Kilit Ekranı’nda görünmesinin önünü açan bir özelliğe sahip.

iOS 12’nin bu gizli özelliği, WWDC 2018’nin açılış konuşması sırasında Apple’ın Yazılım Mühendisliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Craig Federighi’nin Rahatsız Etme özelliğiyle ilgili geliştirmeleri hakkında konuştuğu sırada iPhone X’in Kilit Ekranı’nda göründü.

Tahmin edebileceğiniz gibi, Rahatsız Etme özelliğinin bir parçası da Yatma Zamanı Modu. Rahatsız Etme özelliğinin etkin olduğu bir iPhone’da aktif hale getirilmiş Yatma Zamanı Modu sayesinde Kilit Ekranı’na hava durumu eklenebiliyor. Peki ama nasıl? Bu yazımızda bunun cevabını vermeye çalışacağız.

Hava Durumu Uygulaması için Konum Bilgisi Erişimi

Hava durumu bilgisinin Kilit Ekranı’nda görünmesi için Hava Durumu uygulamasının konumunuza her zaman erişmesine ihtiyaç var. Hava Durumu uygulaması için konum erişimini “Uygulamayı Kullanırken” veya “Asla” olarak ayarladıysanız hava durumu bilgisi Kilit Ekranı’nda görünmez.

Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri menüsünden Hava Durumu’na tıklayın ve “Her Zaman” seçeneğinin seçili olduğundan emin olun.

Kilit Ekranına Hava Durumu Nasıl Eklenir?

Hava durumu bilgisinin Kilit Ekranı’nda görünmesi için Rahatsız Etme özelliğinin seçeneklerinden Yatma Zamanı Modu’nun etkinleştirilmesi gerekiyor. Rahatsız Etme özelliğinin zamanlanarak kullanılması sonucu, zamanı geldiğinde özelliğin otomatik kapanmasıyla birlikte Kilit Ekranı’nda hava durumu bilgisi ve “Günaydın”, “İyi Günler” gibi bir karşılama mesajı görünecektir.

Hava durumu bilgisini Kilit Ekranı’nda göstermek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın.

Adım 2: Rahatsız Etme menüsüne dokunun. Zamanlanmış seçeneğinin yanındaki anahtarı yeşil yani açık konumuna getirin. Başlangıç ve Bitiş saatini seçip Yatma Zamanı Modu seçeneğinin yanındaki anahtarı yeşil yani açık konuma getirin.

Otomatik olarak belirlenen saatte etkinleşecek olan Rahatsız Etme özelliğinin bitiş zamanında kapanması ile Yatma Zamanı Modu tetiklenecek ve hava durumu bilgisi ile karşılama mesajı görüntülenecektir. iPhone’unuzun kilidini açtığınız anda hava durumu bilgisi kendiliğinden kaybolacaktır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz