Ana Sayfa Haberler iPhone X’in “Stüdyo Kalitesinde Portreler” Sunduğu İddiası Doğrulandı

iPhone X’in “Stüdyo Kalitesinde Portreler” Sunduğu İddiası Doğrulandı

0

Apple’ın Mart ayında televizyonlarda yayınlamaya başladığı reklam filmlerinde iPhone X’in kamerası için “Stüdyo kalitesinde portreler. Stüdyo olmadan.” sloganını kullanması sonrası reklam filmiyle ilgili gelen kullanıcı şikayetlerini değerlendiren İngiliz Reklam Standartları Kurumu, itirazları reddederek önemli bir karara imza atmış oldu.

iPhone X Reklamının Yanıltıcı Olduğu İddia Ediliyor

İngiltere’deki kullanıcılar, Apple’ın reklam filminin yanıltıcı veya abartılı olduğu iddiası ile şikayetlerini Reklam Standartları Kurumu’na bildirdi. İddiaları değerlendiren Reklam Standartları Kurumu, Apple’ın iPhone X için yayınladığı reklamların somut verilerle desteklendiğini açıkladı. Kurum tarafından yapılan açıklamada, iPhone X’in kamerasının fokal lense sahip olduğu ve reklamda gösterilen görüntülerin telefonla çekilmiş fotoğraflar olduğu bilgisi yer alırken, fotoğraf çekerken ve çektikten sonra kullanılabilecek ışık efektleriyle fotoğrafların bir stüdyoda çekilen fotoğraflara benzemesine izin verildiği belirtiyor.

Reklam Standartları Kurumu, iPhone X’de fotoğraf stüdyolarında kullanılan ve yüksek standartlı görüntülerin çekilmesinde hayati bir rol oynayan birçok efekt, teknik ve araç olduğunu fark ettiklerini söylerken, reklamda ortaya koyulan görüntünün kalitesine ulaşmak için efektlerin önemli olduğu ve gösterilen görüntülerin iPhone X’in kamerasının özelliklerinin gerçek bir yansıması olduğunun anlaşıldığını söylüyor. Reklam Standartları Kurumu, bunun anlaşılmasından dolayı reklam filminin yanıltıcı olmadığı kararını verdiklerini açıkladı.

Apple, iPhone X’te en popüler profesyonel stüdyo portre lenslerinden biri olan 50 mm’lik fokal lens kullanıldığına ve telefonda bulunan aydınlatma seçenekleri ile bir fotoğraf stüdyosunda yapılabileceklerin taklit edildiğine dikkat çekiyor.

Apple’ın şikayet konusu olan reklam filmini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz