Ana Sayfa Haberler 6.1 inç LCD Ekranlı iPhone 9’un Şimdiye Kadar Ortaya Çıkan Özellikleri

6.1 inç LCD Ekranlı iPhone 9’un Şimdiye Kadar Ortaya Çıkan Özellikleri

0
2018 iPhone

Geçen hafta Apple’ın bu yıl tanıtması beklenen iPhone X Plus hakkındaki söylentileri ve güvenilir kaynaklardan gelen raporları derleyerek sizlerle paylaşmıştık.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/27/iphone-x-plus-ozellikleri-fiyati-ve-cikis-tarihi/]

iPhone X Plus ve iPhone X Plus’a ek olarak, söylentilerde ve güvenilir Apple analistleri raporlarında 6.1 inç LCD ekranlı iPhone 9’un tanıtacağı iddia ediliyor.

Bu yazımızda, 6.1 inç LCD ekranlı iPhone 9 hakkında tüm bildiklerimizi sizin için bir araya getirdik.

Tasarım ve Boyut

LCD ekranlı iPhone 9’un, bu yılki iPhone serisinin tam arasında bir ekran boyutuna sahip olması bekleniyor. Yani 5.8 inç ikinci nesil iPhone X ile 6.4 inçlik iPhone X Plus’ın arasında bir ekran boyutuna sahip olacak.

Boyutları bakımından, tedarik zinciri şemalarında LCD ekranlı iPhone’un 150.91 mm x 75.72 mm x 8.47 mm olacağı iddia ediliyor. Bu kasa ölçüleri, iPhone X Plus’ın beklenen 157.53 mm x 77.44 mm x 7.85 mm ve iPhone X’in 143.6 mm x 70.9 mm x 7.7 mm’lik bir kasa ölçüleri ile karşılaştırılabilir. Tüm bu iddialar, LCD ekranlı iPhone 9’un, iPhone X’ten biraz daha kalın olacağı ancak iPhone X Plus’a göre ise daha küçük olacağını gösteriyor. Ayrıca, iPhone 9’un diğer iPhone modellerine kıyasla biraz daha büyük ekran çerçevelerine sahip olcağı gelen iddialar arasında.

iPhone X’in tasarımına benzer bir tasarımla gelmesi beklenen iPhone 9’un daha uygun fiyatlı olacak olması kullanıcıların iPhone X tasarımını LCD ekran ile deneyimlemelerini sağlayacak. Kullanıcılar hem iPhone X tasarımına sahip bir iPhone’u kullanabilecek hem de böyle bir iPhone için daha az para ödeyecekler.

LCD ekranlı iPhone’un iPhone 8 veya iPhone 8 Plus’ın ekranına denk bir ekran teknolojisine sahip olmakla birlikte, kablosuz şarj özelliğine sahip olup olmayacağı henüz belli değil. Ayrıca, alüminyum çerçeveye sahip olması beklenen LCD iPhone’a kıyasla yeni nesil iPhone X ve iPhone X Plus’ın paslanmaz çelik çerçeveye sahip olmasının beklendiğinin altını çizelim.

Ekran

Tasarımda bazı küçük farklılıklar olsa da 6.1 inç iPhone ile diğer modeller arasında büyük ekran farkı olacak. Yeni nesil iPhone X ile iPhone X Plus OLED ekrana sahip olacakken, 6.1 inç iPhone 9’un LCD ekrana sahip olması bekleniyor.

Güvenilir Apple analistlerinden Ming-Chi Kuo’ya göre, 6.1 inçlik modelde, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’da kullanılan ekran teknolojisine sahip 6.1 inç TFT LCD ekran yer alacak. Analist, cihazın ekranının çözünürlük açısından inç başına 320 ile 330 piksel arasında bir çözünürlük sunacağını tahmin ediyor. Bu, 5.5 inçlik iPhone 8 Plus’ın 401 PPI değerinde çözünürlük sunan ekranına göre cihazın ekranının daha düşük çözünürlüklü olacağı anlamına geliyor.

OLED ve LCD arasındaki farkı anlamak için cihazları yan yana koyarak karşılaştırmak gerekiyor. Bunun dışında ortalama bir kullanıcı için OLED ile LCD arasındaki farkı anlamak oldukça zor.

Cihazın 6 inç veya 6.1 inçlik bir ekrana sahip olcağı konusunda birbiriyle çelişen birçok rapor mevcut. Bu nedenle LCD ekranlı iPhone’un ekran boyutu hakkında net bir şey söylemek pek mümkün değil.

Raporlara göre 6.1 inç LCD ekranlı iPhone’un ekranı 3D Touch teknolojisine sahip olmayacak. 3D Touch ile erişilebilen gizli menüler ve diğer özellikler büyük olasılıkla ekrana uzun dokunma ile erişilebilir olacak.

İşlemci ve RAM

Apple’ın önemli tedarikçileri arasında yer alan TSMC, geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak bu yılki iPhone serisine yönelik 7nm üretim teknolojisine dayanan işlemcilerin seri üretimine başladığını duyurdu.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/22/2018-iphone-modellerine-guc-verecek-islemcinin-detaylari-belli-oldu/]

Apple, bu yıl muhtemelen A11 Bionic’i takip eden ve kendisinin tasarladığı 7nm A12 çipini lanse edecek.

LCD ekranlı iPhone’un A12 işlemcisine sahip olup olmayacağı net değil çünkü Apple’ın bir önceki nesil A11 Bionic çipine sahip olması da mümkün. A11 Bionic çipi, 10nm üretim teknolojisine dayanan ve şu anda başta iPhone X olmak üzere, en yeni iPhone modellerinde yer alan üstün performanslı bir çip konumunda.

RAM açısından LCD ekranlı iPhone’un mevcut iPhone 8 Plus gibi 3GB RAM’e sahip olması bekleniyor. Bu, yeni nesil iPhone X ve iPhone X Plus’ta yer alması beklenen 4GB’lık RAM miktarına göre düşük olabilir ancak cihazda yer alacak olan ekranın ekran çözünürlüğünün düşük olması göz önüne alındığında performans tarafında farkedilir bir düşüklük söz konusu olmayacaktır.

Şarj girişi açısından yakın zamanda yayınlanan bir raporda, 2018 iPhone modellerinde lightning bağlantısının yer almaya devam edeceği ancak Apple’ın cihazların kutusunda bir USB-C – Lightning adaptörüne yer vereceği iddia ediliyor.

Fiyat

Çift lensli kamera teknolojisini, 3D Touch’ı ve OLED ekranı düşünerek, Apple’ın bu yılki modelleri arasında yer alması beklenen 6.1 inçlik iPhone’u giriş seviyesi model olarak lanse etmesi söz konusu. Bu da LCD ekranlı iPhone modelinin ABD satış fiyatının 550 dolar ile 700 dolar arasında olabileceği anlamına geliyor. Türkiye için bir fiyat tahmininde bulunmak ise henüz mümkün değil.

Çıkış Tarihi

Güvenilir Apple analisti Kuo, geçtiğimiz hafta 6.1 inç LCD ekranlı iPhone’un seri üretiminin iPhone X ve iPhone X Plus’a kıyasla daha zor olduğunu ancak iki yeni OLED ekranlı iPhone modeli ile birlikte Eylül ayındaki özel etkinlikte Apple tarafından lanse edileceğini açıkladı.

6.1 inç LCD ekranlı iPhone modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Tanıtılması durumunda satın almayı düşünür müsünüz? Lütfen aşağıdaki yorum alanından bizimle paylaşın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz