Ana Sayfa Mac Geliştiriciler için macOS 10.14 Mojave Beta 3 Yayınlandı

Geliştiriciler için macOS 10.14 Mojave Beta 3 Yayınlandı

0
macOS 10.14 Mojave Beta

Apple, bu yılki Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nın açılış konuşmasında tanıttığı macOS 10.14 Mojave’nin ikinci geliştirici betasını yayınlamasından iki hafta sonra üçüncü geliştirici betasını yayınladı. Geliştiriciler için macOS 10.14 Mojave beta 3 şimdi kullanılabilir.

macOS Mojave, yazılım güncellemelerini yüklemek için yeni bir yöntem sunuyor. Apple Beta Geliştirici Merkezi’ni kullanarak daha önceki geliştirici betalardan herhangi birisini yüklediyseniz, Mac’iniz menü çubuğundaki Apple simgesine tıklayarak açılan menüden Bu Mac Hakkında’ya ve ardından Yazılım Güncelleme düğmesine tıklamak gerekiyor. Alternatif olarak, Sistem Tercihleri > Yazılım Güncelleme menüsünden güncellemeyi OTA ile indirip, yükleyebilirsiniz.

macOS 10.14 Mojave Yenilikleri

macOS Mojave güncellemesi, Mac kullanıcılarının Açık veya Koyu temalar arasında seçim yapabilmelerini sağlayan, uzun zamandır beklenen Koyu Modu (Dark Mode) özelliğini kullanıma sunuyor. Koyu modla gün boyunca güneşin konumuna göre değişen Dinamik Masaüstü özelliği ve yeni masaüstü arka planları kullanılabilir.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/30/5-favori-macos-mojave-ozelligi/]

Yeni bir masaüstü organizasyon sistemi olan Belge Grupları özelliği ile masaüstünüzü tek tıklama ile kolay bir şekilde daha düzenli hale getirebiliyorsunuz.

macOS Mojave ile Finder çok daha yetenekli hale geliyor. Önizleme paneline eklenen Hızlı Eylemler başta olmak üzere, Galeri Görüntüsü, geliştirilmiş Göz At gibi birçok Finder özelliği kullanılabilir.

Yeni bir özellik olan Devamlılık Kamerası ile iPhone’unuzun kamerası Mac’inizin kamerası haline geliyor. Fotoğrafları ve dokümanları doğrudan iPhone’dan Mac’e aktarabiliyorsunuz.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/28/macos-mojave-devamlilik-kamerasi-ozelligi-nasil-kullanilir/]

Borsa, Ev ve Sesli not uygulamaları iOS uygulamalarının bir parçası olarak iOS’tan macOS’a taşındı. Apple, iOS uygulamalarının Mac’lere gelmesini kolaylaştırmak için özel bir çalışma yapıyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/29/ios-icin-gelistirilen-uygulamalar-macos-platformuna-geliyor/]

Apple ayrıca, macOS Mojave ile verilerinizi korumak için çeşitli gizlilik korumaları geliştirdi. Apple, web sitelerinin sizi takip etmesini zorlaştırıyor. Tüm bunlarla birlikte, tümüyle yenilenmiş Mac App Store kullanıma sunuluyor.

macOS Mojave, kayıtlı Apple geliştiricileri ve Beta Yazılım Programı kullanıcıları için test amaçlı olarak şu anda kullanılabiliyor. Apple, en yeni macOS sürümünün final sürümünü bu sonbaharda yayınlayacağını söyledi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz