Ana Sayfa Haberler iOS 11.4 Güncellemesi ve Yüksek Pil Tüketimi Sorunu!

iOS 11.4 Güncellemesi ve Yüksek Pil Tüketimi Sorunu!

1

Binlerce iPhone kullanıcısının iOS 11.4 güncellemesi sonrası yüksek pil tüketimi şikayeti ile Apple’ın resmi destek forumuna akın ettiğinin göze çarpmasıyla şu anda kullanılabilir son iOS 11 sürümü olan iOS 11.4’ün pil tüketimini artıran bir soruna sahip olduğu doğrulanmış oldu.

Apple’ın resmi destek forumunda 33 sayfadan oluşan yığınla şikayetin biriktiği ve kullanıcıların her birisinin değişen düzeyde yüksek pil tüketimi sorunu ile karşı karşıya olduğu görülüyor.

iOS 11.4 Güncellemesi Sonrası Yüksek Pil Tüketim Sorunu

Kullanıcıların en çok şikayetçi olduğu iOS 11.4 sorunu ise cihazın bekleme modundayken bile aşırı pil tüketmesi. Birçok kullanıcı bu sorunun iOS 11.4 güncellemesi sonrasında başladığını dile getiriyor.

İlginçtir ki kullanıcıların bazıları Ayarlar uygulamasının Kişisel Erişim Noktası özelliğini hiç kullanmamalarına rağmen pilin yaklaşık yüzde 50’sinin bu özellik tarafından kullanıldığını söylemeleri.

Bu noktada iOS 11.4’de bu soruna tam olarak neyin neden olduğu bilinmiyor. Apple’ın sorunu onaylamamasına rağmen sorundan etkinlenen kullanıcı sayısının bir hayli fazla olduğu ise dikkat çekici. Bazı kullanıcılar iOS 12 beta sürümüne geçiş yaparak sorunu çözdüğünü söylüyor ancak iOS 12’nin final sürümünün bu sonbahara kadar herkese açık olarak yayınlanmayacak.

Apple, şu anda iOS 11.4.1’in beta sürümü ile birtakım testler yapıyor ancak bu sürüm ile iOS 11.4’deki pil tüketim sorununun çözülüp çözülmediği henüz belirsiz.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/02/gelistiriciler-icin-ios-11-4-1-beta-5-yayinlandi/]

Bir iOS 11.4 yüklü iOS cihazınıza sahipseniz (aslen iPhone) lütfen benzer bir sorunla karşılaşıp karşılaşmadığınızı aşağıdaki yorum alanından bizimle paylaşın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Bahsedilen sorunlar var, fakat defalarca geri bildirim yapılmasına rağmen ilgilenmiyorlar. Android, iOS tan daha iyi bir ekosistem olduğunu defalarca kanıtladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz