Ana Sayfa Haberler Apple Watch Series 4 Tasarım Detayları ve Öngörülen Özellikleri

Apple Watch Series 4 Tasarım Detayları ve Öngörülen Özellikleri

0
Apple Watch Series 4

Saygın Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, Cupertino merkezli şirket bu sonbaharda yeni tasarım ve yüzde 15 daha büyük ekran ile Apple Watch Series 4’ü tanıtacak.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/11/uygun-fiyatli-yeni-mac-ve-daha-buyuk-ekranli-apple-watch-geliyor/]

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/12/apple-watch-series-4-ve-yeni-ipad-pro-konsepti/]

Kuo, yeni Apple Watch modellerinin şu anki 38mm ve 42mm Apple Watch boyutlarına kıyasla 1.57 inç (39,9mm) ve 1.78 inç (45,2mm) boyutlarında olacağını tahmin ediyor. Söylentilere göre, ekran boyutunun artırılması ile OLED’in elverişli yapısı sayesinde ekran çerçevesi küçültülecek. Böylece ekran boyutu atarken kasa boyutu mevcut modellerle önemli ölçüde aynı kalacak.

Apple Watch Series 4 Ekran

Venya Geskin, mevcut fiziksel boyutları koruyarak Apple Watch Series 4’ün nasıl görünebileceğini öngören konseptlerini hazırladı. Bu konseptte, Series 4’ün ekranı inceltilmiş ekran çerçeveleriyle hizalanıyor ve iPhone X’a ekrana benzer şekilde ekran alanını en üst düzeye çıkaracak şekilde oval köşeler kullanılıyor.

Apple Watch Series 4: Daha Büyük Ekran

Geliştirici Ryan Jones, daha büyük ekranların sırasıyla 38mm ve 42mm modeller için yüzde 35 ve 38 daha büyük bir ekran alanı sağlayabileceğini söylüyor. Böyle bir değişiklik, Apple Watch’un Force Touch ekranıyla kullanıcı etkileşimini önemli ölçüde artıracak, sanal düğmeleri ve metinleri görüntülemek çok daha kolay hale gelecek. Buna ek olarak, watchOS 5 zengin HTML içeriğini Apple Watch’a getirmeyi vaat ediyor. Böylece daha büyük bir ekran ile web sitelerinde gezinme ve onlarla etkileşimde bulunma deneyiminin artması mümkün olabilir.

Endüstri kaynaklarına göre, Apple Watch Series 4 modellerinde daha iyi renk gamı, daha fazla parlaklık ve daha yüksek çözünürlük desteği ile daha ince ve daha hafif olma potansiyeline sahip mikro-LED ekranlar kullanılacak. mikro-LED bu yıl Apple tarafından Watch’larda benimsenirse, diğer donanım geliştirmeleri için cihazın gövdesinde potansiyel olarak yer açılabilir.

Apple Watch Series 4 Ekran Boyutu

Apple Watch Series 4: Gelişmiş Kalp Atış Hızı Monitörü

Analist Kuo, bir sonraki Apple Watch’un geliştirilmiş kalp atış hızı monitörü de dahil olmak üzere gelişmiş sağlık takip ve izlemele özelliklerine sahip olacağına inanıyor. Analist, bu gelişmelerin yazılım veya donanım kaynaklı olup olmayacağını belirtmiyor.

Mevcut Apple Watch’taki kalp atış hızı sensörü, antrenman sırasında ve nefes alma seanslarında kalp atış hızını sürekli olarak izlemek için ışığa duyarlı fotodiyotlarla eşleştirilen hızlı yanıp sönen yeşil LED ışıklarını kullanıyor. Bununla birlikte, cihaz aktivite düzeyinize bağlı olarak, değişen aralıklarda kalp atış hızını ölçmek için kızılötesi ışığa geçiyor. Bazı akıllı saatlerden farklı olarak, şu anda Apple Watch’u nabzınızı sürekli olarak takip edecek şekilde ayarlamanız mümkün değil. Apple Watch Series 4’de böyle bir özellik kullanışlı olabilir.

Apple Watch Kalp Sensörü

Tüm bunlarla birlikte Kuo, Apple Watch’un daha iyi pil ömrü için daha yüksek kapasiteli bir pile sahip olacağına inanıyor. Fiziksel olarak tıklanmayan düğmelerinin benimsenmesi ile kullanıcılara dokunsal geribildirim sağlamak için Taptic Engine’in kullanılmasıyla daha büyük pil için ekstra alan sağlanabilir.

Apple’ın gelecek nesil Watch modelleri için üzerinde çalıştığı bir diğer geliştirme ise kalbin elektriksel aktivitesini kaydeden bir EKG özelliği. Bu, kalp atışı ritminin neden olduğu derideki elektriksel değişiklikleri tespit ederek potansiyel olarak herhangi bir düzensizliği belirleyebilir.

Her ne olursa olsun, Apple Watch Series 4’ün hangi geliştirmelerle geleceğini kesin olarak bilmiyoruz ve söylentilerin gerçeği yansıtıp yansıtmadığını ancak bu sonbaharda görebiliriz.

Yeni Apple Watch’da ne gibi değişikliklerin yer alacağını düşünüyorsunuz? Lütfen yorum alanından paylaşın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz