Ana Sayfa Haberler Muhtemelen Bilmediğiniz iOS 12 Özellikleri

Muhtemelen Bilmediğiniz iOS 12 Özellikleri

0
iOS 12 Çıkış Tarihi

iOS 12, Memoji, Siri Kısayolları, iOS cihazlarınızda geçirdiğiniz süreyi takip etmek için Ekran Süresi, 32 kişiye kadar Grup FaceTime, yeni ebeveyn kontrolleri, ARKit 2.0 ve daha birçok yeni önemli özellik sunuyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/26/ios-12-public-beta-nasil-kurulur/]

Tüm büyük görünür özelliklerle birlikte, her zaman düzinelerce küçük, pek bilinmeyen özellikler vardır. Bu yazımızda iOS 12 güncellemesinde yer alan, en yararlı ancak az bilinen özelliklerin tamamını derledik.

1 Yanlışlıkla Ekran Görüntüsü Alınması

iOS 12’de, iPhone X’un ekranı kapalıyken yanlışlıkla ekran görüntüsünün alınmasını önleyen bir özellik yer alıyor. Bu özellik sayesinde, mesela cihazı cebinize koyma gibi durumlarda yanlışlıkla ekran görüntüsünün alınması en aza indirgeniyor.

Değişiklikle birlikte, iPhone X’un ekranı etkinleştirilene kadar ekran görüntüsü alma özelliği devre dışı bırakılıyor. iOS 12 ayrıca, bir iPhone veya iPad yeniden başlatıldığın veya kapatıldıktan sonra tekrar açıldığı anda ekran görüntüsünün alınmasını ve kameranın çalışmasını engeller.

2 Uygulama Değiştirici’deki Uygulamaları Kapatma

iOS 11’de, Çoklu Görev özelliğindeki etkin olarak görünen uygulamaları kapatmak için herhangi bir uygulama ekranına parmağınızı basılı tutmanız ve kırmızı “X” simgesine dokunarak kapatmanız gerekiyordu. iOS 12’de bu işlem daha kolay hale geldi. Artık Çoklu Görev özelliğindeki herhangi bir uygulamayı kapatmak için uygulama ekranını hızlıca yukarıya doğru kaydırmanız yeterli.

3 Face ID için İkinci Yüz

iPhone X’da artık Face ID ile çalışabilecek ikinci bir yüzü kaydetmek mümkün. iOS 12’den önce Face ID için yalnızca bir yüz tanımlayabiliyordu. Birden fazla yüzün kaydedilebilmesi ile, mesela koyu camlı güneş gözlüğünüzü takarken yüzünüzü tanımlayabilir, böylece güneş gözlüğünüzü kullanırken de Face ID’yi sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Elbetteki eşiniz veya herhangi birisinin de yüzünü tanımlayarak, iPhone’unuza Face ID ile erişim sağlamalarının önünü açabilirsiniz.

4 Şarkı Sözü Arama

iOS 12’deki Müzik uygulamasında şarkıları sözlerine göre arayabilirsiniz.

5 Rahatsız Etme Modu

Denetim Merkezi üzerinden iOS 12’deki Rahatsız Etme modunu etkinleştirebilir, 3D Touch’ı Denetim Merkezi’nde kullanarak Rahatsız Etme modu için “1 saat” gibi zamanlama seçeneklerine ulaşabilirsiniz.

6 Yatma Zamanı Modu

iOS 12’de Rahatsız Etme özelliğine bağlı yeni bir Yatma Zamanı Modu var. Bu modu etkinleştirdiğinizde, tüm bildirimleriniz Kilit Ekranı’nda görünmeyecek, doğrudan Bildirim Merkezi’ne gidecektir. Böylece, gece telefonunuza göz attığınızda dikkatiniz dağılmaz. Ayrıca uyanma zamanında hava durumu bilgisi ile “Günaydın!” gibi karşılama mesajlarını görebilirsiniz.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/01/ios-12-kilit-ekranina-hava-durumu-nasil-eklenir/]

7 AirDrop Parolaları

iOS 12’de, bir arkadaşınızla herhangi bir parolayı paylaşmanız gerekiyorsa bunu AirDrop ile yapabilirsiniz. iOS Parola Yöneticisi açıkken, bir girişi seçin ve parola alanına basıp açılan seçeneklerden AirDrop’u seçin.

8 QR Kodlarını Hızlıca Tarama

iOS 12’de QR kodunu taramak için yerleşik kamerada ile açılan bir Denetim Merkezi anahtarı kullanılabiliyor. Ayarlar > Denetim Merkezi > Denetimleri Özelleştir seçeneğinden bu anahtarı Denetim Merkezi’ne ekleyebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz