Ana Sayfa Haberler 2018 iPhone Modelleri Samsung için Sonun Başlangıcı Olabilir!

2018 iPhone Modelleri Samsung için Sonun Başlangıcı Olabilir!

0
2018 iPhone Modelleri ve Samsung

Samsung, Galaxy Note 9’unu 9 Ağustos’ta tanıtacağını duyurmasında Apple’ın 2018 iPhone modellerini Eylül ayındaki özel etkinliğinde tanıtacak olmasının rolü oldukça büyük.

Samsung, bu sonbaharda yeni iPhone’ları ile öne çıkacak olan Apple’ı satış rakamları ile alt etmek istiyor. Bu sebeple yeni Note modelinin üç 2018 iPhone modelinin lansmanından bir ay önce mağazalardaki yerini almasını istiyor.

2018 iPhone Modelleri Samsung için Sonun Başlangıcı Olabilir

Hem iPhone X’dan daha iyi hem de daha uygun fiyatlı olması beklenen iPhone 9 ve diğer iPhone 11 ve iPhone 11 Plus’lara karşı Samsung’un rekabet etmek zorunda kalacak olması Samsung’u endişelendiriyor. Yeni bir rapor, Apple’ın Samsung karşısında bir kez daha öne çıkacağını gösteriyor.

Samsung’un ilk OLED ekranlı iPhone X’un tek ekran tedarikçisi olması ve her bir OLED ekran için Apple’dan 110 dolar kazanç sağlaması iPhone X’un pahalı olmasının en önemli nedenlerinden biri. Samsung, bu anlaşma ile yüksek kazanç sağladı ve bunu bu yıl da kısmen sürdürecek.

Geçen yıl yayınlanan birçok raporda, çeşitli ekran üreticilerinin Samsung Display’in karşısında Apple ile çalışmak için OLED ekran paneli üretim hatlarına yatırım yaptıkları ortaya konuluyordu. Aylarca LG’nin Apple ile bir OLED tedariği anlaşması yaptığı veya yapmak üzere olduğu konuşuldu. Bu, iPhone parça tedarikçilerinin hem Samsung ile rekabet edebilmek için daha uygun fiyatla gelecekleri hem de Apple’ın Samsung’a olan bağımlığını azaltması anlamına geliyordu.

Apple ile LG Anlaştı!

Digitimes tarafından paylaşılan yeni bir raporla, LG’nin gerçekten de Apple için OLED ekran paneli tedarik edeceği, Apple’ın bunun için şirketten siparişte bulunduğu ortaya çıktı. Anlaşma kapsamında LG’nin sadece bu yıl boyunca 2018 iPhone modelleri için 20 milyon LCD ekran ve 6.5 inç iPhone 11 Plus için 3 milyon ila 4 milyon arasında OLED ekran üretme görevini üstlendiği belirtiliyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/13/lg-display-2018-iphonelar-icin-milyonlarca-oled-ve-lcd-ekran-uretimini-kapti/]

Anlaşma, Samsung için artık iPhone’lar için tek OLED ekran paneli tedarikçisi olmadığı ve ileriye dönük olarak saf dışı bırakılma ihtimalinin oldukça yüksek olduğu anlamına geliyor. Ayrıca raporda, LG Display’in 2019 için 6.5 inç OLED ekranlı iPhone’un ekran tedariğinin büyük çoğunluğunu tedarik etme görevini üstlendiği ve OLED üretimini 10 milyon adeta çıkaracağı bilgisi yer alıyor.

Apple ile anlaşmaya varan LG için iyi olan haber ise, OLED ekranlarının Samsung kadar iyi olduğunu dünyaya duyurması. Böylece, Apple ile anlaştığını üstü kapalı bir şekilde tüm dünyaya duyurun LG’nin diğer Android tabanlı cihaz üreticilerden daha fazla iş kapması bekleniyor. LG’nin Google Pixel 2 XL için ürettiği OLED ekranlarda yaşanan sorunlardan dolayı sicilinin pek temiz olmadığının da altını çizelim. Tüm bunlarla birlikte Samsung’un bu yılki 5.8 inç iPhone 11 ve 6.5 inç iPhone 11 Plus için en önemli OLED ekran tedarikçisi olacağını da belirtelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz