Ana Sayfa Haberler Foxconn, 2018 iPhone Modelleri için Mevsimlik İşçi Alımına Başladı

Foxconn, 2018 iPhone Modelleri için Mevsimlik İşçi Alımına Başladı

0
iPhone 9, iPhone 11 ve iPhone 11 Plus

Apple tedarikçisi Foxconn, 2018 iPhone’ların parçalarını bir araya getirecek olan işçi alımına başladı. Şirket, Çin’in Zhengzhou şehrinde bulunan tesisi için oldukça fazla mevsimlik işçi alımı yapmaya hazırlanıyor.

Ekonomik Daily News’in haberine göre, Foxconn şu anda her bir işçi için 2.000 CNY yani 295 ABD doları ödemeyi teklif ediyor. Foxconn’un işe alım sürecinin Kasım 2018’e kadar devam etmesi bekleniyor.

Genellikle Apple tedarikçileri, yılın bu zamanlarında, sonbahar döneminde tanıtılacak ve piyasaya sürülecek iPhone’lar için üretim hazırlıklarına başlarlar.

Foxconn’un iPhone X’un piyasaya sürülmesinden sonra, yılın dördüncü çeyreğinde daha az kar ettiği ortaya çıkmıştı. Şirket, böyle bir durumu yeniden yaşamamak için daha sıkı maliyet yönetimi uygulayacak.

2018 iPhone

Bu yıl Apple’ın tanıtması beklenen iPhone üçlüsünün büyük kısmının Foxconn’un elinden çıkması bekleniyor. İkinci nesil iPhone X (iPhone 11) ve yeni daha büyük ekranlı iPhone X’ın (iPhone X Plus veya iPhone 11 Plus) yüzde 90’ının ve uygun fiyatlı olması beklenen 6.1 inç LCD ekranlı modelin yüzde 75’inin parçalarını Foxconn’un bir araya getirmesi bekleniyor. Geriye kalan 2018 iPhone modellerinin parçalarının ise Tayvanlı Pegatron’un elinden çıkacağı iddia ediliyor.

Artık, iPhone üretiminin artmasıyla ilgili haberlerin başladığı döneme girmiş bulunuyoruz. Özellikle Ağustos ayından itibaren iPhone üretim hatlarından daha fazla haber gelmeye başlayacak. Tüm bunlara ek olarak, DigiTimes’ın haberine göre, TSMC, Apple’ın 7nm A12 serisi çip üretimi için çalışmalara başladı.

Güvenilir Apple analistlerinden Ming-Chi Kuo’ya göre, Apple, 2018 iPhone modelleri için agresif bir fiyatlandırma stratejisi izleyecek. 6.5 inç OLED ekranlı modelin 900 ila 1000 ABD doları, 5.8 inç OLED ekranlı modelin 800 ila 900 ABD doları ve 6.1 inç LCD ekranlı modelin 600 ila 700 ABD doları arasında fiyat etiketi ile sunulması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz