Ana Sayfa Haberler 2018 iPad Pro Hakkında Bildiğimiz Her Şey Burada: Fiyatı, Çıkış Tarihi ve...

2018 iPad Pro Hakkında Bildiğimiz Her Şey Burada: Fiyatı, Çıkış Tarihi ve Teknik Özellikleri

0
2018 iPad Pro

Apple, yeni iPad Pro modellerini bu sonbaharda tanıtmaya hazırlanıyor. 2018 iPad Pro hakkında bu zaman kadar çıkan tüm sızıntıları sizler için bir araya getirdik.

2018 iPad Pro’nun “teknik özellikleri ne”?, “fiyatı ne kadar?”, “çıkış tarihi ne zaman?” ve daha fazlası bu yazıda…

Tasarım

2018 iPad Pro

iPad’in son yıllarda tasarım açısından büyük oranda değişmeden kalması, artık değişimin zamanının geldiğini iyiden iyiye hissettiriyor. Apple’ın 2018 iPad Pro modellerinde iPhone X benzeri bir tasarım revizyonuna gitmesi bekleniyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/28/face-id-ve-ince-cerceveli-11-9-inc-ipad-pro-konsepti/]

Cupertino merkezli şirketin, 10.5 inç ve 12.9 inç iPad Pro modellerinde ekranı sınırlayan çerçeveleri incelteceği iddia ediliyor.

Güvenilir Apple analistlerinden Ming-Chi Kuo’ya göre, Apple, 10.5 inç iPad Pro‘yu aynı fiziksel boyutta tutmaya devam edecek ancak ekranı genişletecek. Bunun için ekran çerçeveleri inceltilecek ve 10.5 inç ile hemen hemen aynı boyutta olan bir cihaza 11 inçlik ekran dahil edilecek.

12.9 inç iPad Pro için ise Apple’ın ekran boyutunu arttırma planı olmadığı öngörülüyor. Sadece ekran çerçevesinin boyutlarının azaltılması bekleniyor.

Face ID

2018 iPad Pro Face ID

2018 iPad Pro modelleri için belkide beklenen en büyük yenilik Face ID‘nin gelmesiyle gerçekleşecek. Böylece, fiziksel Ana Ekran düğmesi kaldırılacak, Touch ID tarih olacak ve artık yüz tanıma sistemi kullanılmaya başlanacak.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/03/ios-12-face-idli-ipadi-dogruluyor/]

Kuo, Bloomberg ve endüstri kaynaklarına göre, Apple, 2018 iPad Pro modellerine Face ID’yi dahil etme konusunda oldukça ısrarcı.

Örneğin, iOS 11.3 Beta sürümünde, yeni ve modern bir iPad için bazı referans kodlar tespit edildi. iPhone X’un tanıtılmasından önce de iOS 11 Beta’nın derinliklerinde, bazı referans kodlarla “modern bir iPhone” tanımlaması yapılıyordu. “Modern bir iPhone” tanımlamasından “modern bir iPad” tanımlamasına gelinmiş olması, sıkça dile getirilen 2018 iPad Pro modellerinin geleceğinin ve Face ID gibi üst düzey geliştirmelere sahip olacağını gösteriyor.

Şu anda iPhone X’de Face ID yatay modda kullanılamıyor ancak 2018 iPad Pro’da, Face ID’nin yatay modda kullanılabilecek şekilde olması bekleniyor.

Çentikli Ekran Tasarımı

2018 iPad Pro Çentik

Face ID denilince akla TrueDepth kamera sistemi ve bu kamera sisteminin ekran üstünde konumlandırılacağı çentik geliyor. Peki, iPad Pro‘da da iPhone X’da olduğu gibi bir çentik bulunacak mı?

Analistlere göre, Apple, 2018 iPad Pro modellerinin ekranının üstünde herhangi bir çentik konumlandırmasına gitmeyecek. Face ID eşittir çentik demek kolay bir iddia olsa da, iPad için çentik zorunluluğu bulunmuyor. Çünkü daha fazla kullanılabilir alan söz konusu.

Yine de iOS 12’nin beta sürümlerinde çentikli iPad Pro’yu işaret eden bazı referans kodlar mevcut. Elbetteki bunun gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini ancak bu sonbaharda görebileceğiz.

Güç

A12 Çip

Şu anda, mevcut 10.5 inç ve 12.9 inç iPad Pro modellerinde, 4GB RAM ile A10X Fusion çip bulunuyor. Bu yıl, RAM miktarının aynı tutulacağı ancak Apple’ın yeni çipine geçiş yapması bekleniyor. A11X veya A12X‘e geçiş yapılması konusu biraz karışık olsa da 2018 iPhone modellerinde A12 çipine geçiş yapılacağı kesin.

Fiyatı

2018 iPad Pro modellerinin fiyatın ne olacağıyla ilgili bilgi veren herhangi bir sızıntı ya da analist raporu yok ama 11 inç iPad Pro’nun beklenen ABD satış fiyatı 649 dolar, 12.9 inçlik modelin beklenen satış fiyatı ise 799 dolar olarak tahmin ediliyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/12/ipad-modellerinin-tumune-zam-geldi/]

Çıkış Tarihi

Apple’ın yeni iPad modellerinin duyurması için bir tarih söylememiz gerektiğinde iki olasılık var; Eylül veya Ekim.

Apple’ın Eylül ayındaki özel etkinliğinde 2018 iPhone modellerinin yanı sıra, yeni iPad modellerinin duyurulması bekleniyor.

Bir diğer olasılık, Apple’ın Ekim ayında bir medya etkinliği düzenlemesi. Apple’ın yeni iPad Pro, 2018 iPhone modelleri ve Apple Watch Series 4’e ek olarak bu sonbaharda yeni Mac’lerini (yeni iMac, yenilenmiş Mac mini ve daha uygun fiyatlı MacBook) tanıtması bekleniyor. Bu nedenle, yeni iPad Pro modellerinin tanıtmak için Ekim ayını bekleyebilir.

Apple, 2016 yılında hem Eylül hem de Ekim ayında iki etkinlik düzenlemişti.

2018 iPad Pro modelleri ilginizi çekiyor mu? Beklentileriniz neler? Lütfen aşağıdaki yorum alanından bizimle paylaşın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz