Ana Sayfa Haberler Apple Watch Series 4 Hakkında Tüm Bildiklerimiz: Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Apple Watch Series 4 Hakkında Tüm Bildiklerimiz: Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Apple'ın merak edilen Apple Watch Series 4'ü hakkında tüm bilgilerimiz; fiyatı, çıkış tarihi ve teknik özellikleri...

0
Apple Watch Series 4

Apple Watch, ilk olarak 2015 yılında piyasaya sürüldü ve üç yıl içinde akıllı saat piyasasının en iyi üyesi haline geldi. Aradan yıllar geçse de, hala ilk nesil ile son nesil Apple Watch’u birbirinden ayırmak imkansız çünkü hiçbir tasarımsal değişiklik yapılmadı.

Apple, akıllı saatinin tasarımını değiştirmek yerine donanımsal geliştirmelere odaklandı. Apple Watch Series 2’de GPS ve tam yüzmeye hazır çok özel su direnci, Apple Watch Series 3’de ise yerleşik hücresel bağlantı özelliği kullanıma sunuldu.

İddialara göre, sırada Apple Watch Series 4 var ve en yeni Watch modeli birçok değişikliği beraberinde getirecek. En yeni Apple Watch modelinin neye benzeyeceği ve kısmi özellikleri hakkında birçok iddia, analist raporu var.

Apple’ın bu yılki Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nda duyurduğu watchOS 5, Apple Watch’lara bir dizi fitness geliştirmesi, anlık iletişim için telsiz modu, podcast desteği ve üçüncü taraf uygulamalardan ses çalma desteğini getiriyor.

Tüm bunlardan yola çıkarak, Apple Watch Series 4’ün özelliklerinden fiyatına, fiyatından çıkış tarihine kadar birçok konuyu ele alacağız.

Beklenen Çıkış Tarihi: Eylül 2018

Apple, yıllardır yeni iPhone’larını Eylül ayındaki özel etkinliğinde duyuruyor ve son iki yıldaki Eylül ayı etkinliğinde en yeni Apple Watch modelleri (Series 2 ve Series 3) tanıtıldı.

Apple’ın Apple Watch Series 4 için de bu trendi sürdürmesi bekleniyor.

Fiyatı

Apple Watch, son birkaç yıldır yenilenmesine rağmen aşırı yükselen bir fiyatlandırma ile girmedi ancak Apple Watch Series 4’de işler değişebilir.

Analistlerin yorumları, Apple Watch Series 4’ün Series 3’ün fiyatına yakın bir fiyat etiketi ile gelmesi yönünde ama fiyatta hafif bir yükseliş söz konusu olabilir.

Daha Büyük Ekran

Güvenilir Apple analistlerinden Ming-Chi Kuo, Apple Watch Series 4’ün önceki nesle göre yüzde 15 daha büyük bir ekran ile geleceğini söylüyor.

Apple Watch Series 3 vs Apple Watch Series 4

Mevcut Apple Watch modellerinin tamamında, akıllı saatin ekranının etrafını çepeçevre saran siyah bir çerçeveye bulunuyor ancak Apple’ın Watch Series 4’de ekran çerçevesinin inceltileceği ve uçtan uca ekran tasarımıyla daha büyük ekranın konumlandırılacağı iddia ediliyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/11/uygun-fiyatli-yeni-mac-ve-daha-buyuk-ekranli-apple-watch-geliyor/]

Katı Hal Düğmeleri

Bir sonraki Apple Watch’un çok daha ince bir tasarım formunda olması öngörülüyor. Daha ince tasarım formu için büyük engellerden olan döndürülebilir Digital Crown ve ana ekran düğmesini katı hale dönüştürülmesi bekleniyor.

Fast Company’nin yakın tarihli bir raporunda, tıpkı iPhone 7 ve iPhone 8’in Ana Ekran düğmesinde olduğu gibi, Apple Watch’un sahip olduğu düğmelerin tamamının katı hal düğmelerine dönüştürüleceği bilgisi yer alıyor.

Yani, Apple Watch Series 4’ün yan düğmesine bastığınızda düğme içeri girmeyecek ama parmağınızın varlığını ve baskısını algılayacak. Düğme geribildirimi için ise Taptic Engine kullanılacak.

Her Zaman Açık Siri

Apple, en yeni MacBook Pro modellerinde “Always on Siri” özelliğini sunan T2 çiplerini eklendi. Bu özellik sayesinde, Siri’yi etkinleştirmek için “Hey Siri” diye seslenmeniz yeterli. Çünkü Siri, her zaman sizin seslenmenizi bekleyecek şekilde arka planda çalışıyor.

Bir sonraki Apple Watch modeline de böyle bir özelliğin gelmesi bekleniyor ancak pil ömrü faktörü göz önüne alındığında Apple’ın Apple Watch için her zaman açık Siri özelliği adına henüz hazır olmadığı değerlendirilmesinde bulunuyor.

Daha İyi Pil Ömrü

Apple Watch Pil Ömrünü Uzatma

Yenilenen tasarımıyla Apple Watch Series 4’ün gövdesinin içine daha büyük kapasiteli bir pil sığabilir. Ya da, Apple Watch’un pil kullanımı için özel optimizasyonlar yapılabilir. Her iki durumda da, Apple Watch Series 4’ün şimdiye kadarki en iyi pil ömrünü sunacak şekilde gerek donanım gerekse yazılımsal olarak geliştirilmiş olarak sunulması bekleniyor.

Bloomberg’in ilkbaharda paylaştığı bir haberine göre, Apple, gelecekteki cihazları için MicroLED ekranlar üretmek istiyor. MicroLED ekran teknolojisinin giyilebilir cihazlar için büyük faydaları var; daha ince, daha parlak ve daha az güç tüketimi gibi.

Daha iyi pil ömrü bir Apple Watch için hoş bir özellik olabilir ama mevcut Apple Watch modellerinin genellikle günlük kullanıma yetecek kadar pil ömrü sunduğunun altını çizelim.

Gövde Daha İnce mi Olacak Yoksa Aynı mı Kalacak?

Apple Watch modelleri neredeyse üç yıldır aynı görünüme sahip. Şu ana kadar bildirilen tasarımdaki değişiklikler, cihazın gövdesinin ne kadar ince olacağını veya saatin gövdesinin büyüyebileceğini açıkça belirtmiyor. Bunun yerine, ekran boyutunun artırılması bekleniyor.

Bu yüzden, Apple Watch Series 4’ün daha ince bir gövdeye veya mevcut Apple Watch modelleri ile benzer bir gövde kalınlığına sahip olup olmayacağı şimdilik belirsiz.

Uyku Takibi Özelliği

watchOS 5, bir akıllı telefondan olması gereken özelliklerden belkide en önemlisi olan bir özelliği sunmuyor; uyku takibi. Apple, 2017 yılında uyku takip şirketi Beddit’i satın aldı ancak henüz kendi ürünlerine veya yazılımlarına uyku takibi özelliğini getirmedi.

Kullanıcıların uyku takibi için kullanabileceği birçok üçüncü taraf Apple Watch uygulaması var ancak bu uygulamalarla uyku analizinin yapılabilmesi için Apple Watch’un daha iyi bir pil ömrü sunması gerekiyor. Bu uygulamalardan herhangi birisi mevcut Apple Watch’larda kullanıldığında şarj seviyesinin uyandığınızda sizi handikapa düşürmesi söz konusu.

Fitbit’in akıllı saatleri tek bir şarjla yaklaşık dört günlük pil ömrü sunuyor ve uyku takibini kolaylaştırıyor. Garmin’in akıllı saatleri de gelişmiş uyku takibi özelliğine sahip. Fitbit’in kalp hızı çalışmaları, uyku apnesi için de testler yaptığı iddia ediliyor. Tüm bu gelişmeler, oldukça iyi kalp sensörüne sahip Apple Watch’lar için Apple’ın sağlık tarafında Apple Watch Series 4’de sunabileceği bir başka özelliğin uyku takibi olabileceğini gösteriyor.

Geliştirilmiş Sağlık Sensörleri

Apple Watch zaten kalp atış hızını çok iyi ölçüyor ve Apple’ın Kalp Atış Hızı uygulaması, sensörü kullanarak anlık olarak doğru ölçümler yapabiliyor. Kardia gibi üçüncü taraf EKG bilek kayışları, medikal düzeyde kalp atış hızı takibi sunuyor. Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan birçok raporda, Apple’ın kan şekeri izleme tekniği üzerinde çalıştığı bilgisi yer alıyordu. Apple’ın bu konuda ne aşamada olduğu belirsiz.

Kan basıncı ya da kan şekeri takibi için ölçüm yapmak, Omron’un kendi saatinde yaptığı gibi özel bir sensörü ya da kayış kullanımını gerektirebilir. Bu da Apple’ın ek özellikler için FDA izni alması gerektiğini gösteriyor. Bakalım Apple Watch Series 4 için ne gibi sağlık sensörü geliştirmeleri veya yenilikleri sunulacak, bekleyip göreceğiz.

Akıllı Kayışlar Gelebilir mi?

Apple Watch Kayış

Apple’ın yeni akıllı kayış aksesuarları için yaptığı bir patent başvurusundan yola çıkarak, yıllardır akıllı kayışların geleceği üzerine söylentiler ortaya atılıyor.

Apple Watch’un pil ömrünü artırmak için şirketin kayışları üzerinde birtakım geliştirmeler yapabilmesi mümkün. Apple Watch ile kullanılabilecek akıllı kayışlarla, kan şekeri, EKG gibi ölçümlerin yapılabilmesi de sağlanabilir.

Apple Watch Series 4 ile akıllı kayışların gelip gelmeyeceği şimdilik bilinmiyor.

Saat Kadranları

Şu anda watchOS 4 ile sadece Apple’ın sunduğu saat kadranları kullanılabiliyor. En yeni watchOS sürümü watchOS 5’de de saat kadranı tarafında pek önemli geliştirmeler, yenilikler sunulmadı.

Apple Watch’un piyasaya sürülmesiyle artık gerçek bir ihtiyaç haline gelen saat kadranları konusunda Apple’ın bir değişikliğe gidip gitmeyeceği belirsiz.

Daha büyük ekranlı olması beklenen Apple Watch Series 4 ile daha fazla saat kadranı için geliştiricilerin önünün açılması söz konusu olabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz