Ana Sayfa Haberler 2018 iPhone Modellerinin Tedarikçi Sertifikasyonu Tamamlandı

2018 iPhone Modellerinin Tedarikçi Sertifikasyonu Tamamlandı

0
2018 iPhone Modelleri

Tayvanlı haber sitesi Economic Daily News’e göre, Apple, Eylül ayında tanıtılması beklenen 2018 iPhone modelleri için kilit tedarikçilerinin sertifikasyonu tamamladı. Bu, sertifikalandırılan tedarikçinin yeni iPhone’lar için parça tedariğine başladığı anlamına geliyor.

Haberde, bu tedarikçilerin önemli miktarlarda kamera lensi, metal şasi ve diğer bileşenleri Foxconn başta olmak üzere diğer büyük montajcılara göndermeye başladıkları belirtiliyor.

Araştırma firması Fubon Securities’a göre, Foxconn, ikinci nesil iPhone X (veya iPhone 11) siparişinin tamamının parça montajını yapacak. iPhone X Plus (veya iPhone 11 Plus) siparişlerinin ise yüzde 90’ını, uygun fiyatlı 6.1 inç LCD ekranlı iPhone’un (veya iPhone 9) ise yüzde 75 oranındaki parçaların montajını yine Foxconn yapacak. Geriye kalan iPhone siparişlerinin montajını ise Pegatron üstlenenecek.

Habere bakarak tedarik zincirinin 2018 iPhone modelleri için açık bir şekilde parça üretimine başladığı görülüyor. Ancak cihazların montajı için tam hacim üretimin ne zaman başlayacağı henüz belli değil. Geçtiğimiz günlerde Foxconn’un rekor düzeyde mevsimlik işçi alımı yaptığı ortaya çıkmıştı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/24/foxconn-2018-iphonelar-icin-mevsimlik-isci-alimina-basladi/]

Foxconn, geçtiğimiz yıl Eylül ayında piyasaya sürülmek üzere yeni iPhone’ların montajını hızlandırmıştı, ancak birtakım engellerle karşılaşılmıştı. iPhone 8 ve 8 Plus Eylül ayında piyasaya sürülürken, iPhone X, TrueDepth kamera sistemindeki sensörden kaynaklanan üretim zorluklarından dolayı 3 Kasım’a kadar piyasadaki yerini alamamıştı.

Haziran ayında güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo, bu yılki iPhone modellerinin Eylül ayında tanıtılacağını ve tamamının piyasaya sürüleceğini söyledi. Morgan Stanley analisti Katy Huberty ise LCD ekranlı 6.1 inç iPhone modelinin erkan panelindeki bir sorunundan dolayı Ekim ayına kadar piyasadaki yerini alamayabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

2018 iPhone modelleri için şüphesiz en merak edilen konu fiyat etiketleri. Analist Kuo, ikinci nesil iPhone X’un başlangıç fiyatının 799 dolar, iPhone X Plus’un başlangıç fiyatının 899 dolar ve 6.1 inç LCD ekranlı modelin başlangıç fiyatının 599 dolar olmasını bekliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz