Ana Sayfa Haberler iPhone Pil Sağlığı Nasıl Kontrol Edilir?

iPhone Pil Sağlığı Nasıl Kontrol Edilir?

0
iPhone Pil Sağlığı Nasıl Kontrol Edilir?

İkinci el bir iPhone satın aldınız ve pil sağlığını, en önemlisi şarj döngüsünü kontrol mü etmek istiyorsunuz? Ya da iPhone’unuzu uzun zamandır kullanıyorsunuz ve pilin değiştirilme zamanının gelip gelmediğini öğrenmek için pil sağlığını kontrol etmek mi istiyorsunuz?

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/22/iphoneun-pilini-olduren-3-kotu-aliskanlik/]

Her iki durumda da bu rehberde iPhone’un pil sağlığını kontrol edebilmeniz için izlemeniz gereken yöntemlerin tamamını sizin için bir araya getirdik.

Üçüncü Taraf Uygulamaları Kullanmayın

Başlamadan önce bilmeniz gereken bir şey var; pil sağlığını kontrol etmek için üçüncü taraf uygulamalara güvenmemelisiniz.

Apple, iOS 10 ile iOS cihazlar için geliştiricilerin pil verilerine olan erişimlerini engelledi. Şu anda App Store’da bulunan hiçbir uygulama iPhone’un pil sağlığı hakkında doğru veya yaklaşık bilgi sağlamıyor.

iOS Pil Sağlığı Özelliği

iPhone Pil Sağlığı

Apple, iOS 11.3 güncellemesiyle Ayarlar > Pil menüsüne iPhone’un pil sağlığını yüzdelik olarak gösteren bir özellik getirdi.

Bu özellik sayesinde pilin sağlığı hakkında ön bilgi edinmek mümkün.

Apple’ın Çevrimiçi Desteğiyle İletişime Geçin

Bu, iPhone pil sağlığını kontrol etmenin en kolay yollarından biridir. Sadece Apple ile iletişime geçin ve uzmanın uzaktan teşhis yapmasına izin verin. İşlem tamamlandığında pilinizle ilgili durumu net bir şekilde öğrenebileceksiniz.

Apple’ın çevrimiçi desteği ile iletişime geçmenin çeşitli yolları vardır. Destek web sitesini ziyaret edebilir veya iOS cihazlar için resmi Apple Destek uygulamasını kullanabilirsiniz.

Bir uzman sizinle bağlantı kurduğunda iPhone’unuzun pil sağlığını öğrenmek istediğiniz konusunda talebinizi iletin. Sizden iPhone’unuzun seri numarasını ve iOS sürümünü paylaşmanız istenecektir. Uzman, sürecin devamı için size yol gösterecektir.

iPhone Pil Sağlığı Apple Destek

Uzman, Ayarlar uygulamasından onaylamanız için bir teşhis testi isteği gönderecektir. İşlem tamamlandıktan sonra pilin durumu hakkında bir rapor çıkarılacaktır, ancak Apple sizinle belirli metrikleri paylaşmayacağını belirtelim. Sadece sorun tespit edilirse pilinizi değiştirmeniz önerilecek. Aksi takdirde, pilinizin testi geçtiği ve durumu hakkında bilgilendirileceksiniz.

iPhone’unuzun pil durumunun açık verilerine ulaşmak istiyorsanız aşağıdaki aşağıdaki diğer yöntemlere göz atabilirsiniz.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/15/iphone-pil-sagligi-icin-dikkat-edilmesi-gerekenler/]

Bilgisayarınızdan iPhone Pil Sağlığını Kontrol Edin

1) macOS

coconutBattery, Mac için pil sağlığını kontrol etme konusunda oldukça kullanışlı bir uygulama olarak biliniyor. Daha da önemlisi, iOS cihazınızın pili hakkında da bilgi sağlıyor.

Mac’inize coconutBattery uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

Uygulamayı indirip, açtıktan sonra iPhone’unuzu Mac’inize bağlayın. iOS cihazınızın kilidini açın ve ilk kez bilgisayara bağlıyorsanız “Güven” diyerek bilgisayarın erişim talebini onaylayın.

iPhone Pil Sağlığı CoconutBattery

Uygulamanın arayüzü oldukça sade ve kullanımı son derece basit. iOS Device sekmesine tıklayarak cihazınızın şarj döngüsünü, mevcut sıcaklığını ve üretim tarihi gibi temel bilgilere ulaşabilirsiniz.

2) Windows

Windows tabanlı bilgisayarınızı kullanarak da iPhone’un pil sağlığını kontrol edebilirsiniz. Bunun için iBackupBot programını indirmeli ve yüklemelisiniz [indirme bağlantısı].

iBackupBot, iPhone, iPad, iPod touch ve iTunes arasında veri aktarımı sağlamak için kullanılan bir program. Program ile pilin şarj döngü sayısını ve tam şarj kapasitesi de dahil olmak üzere birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.

Programı bilgisayarınıza yükledikten sonra şu adımları izleyin:

  • iBackupBot’u başlatın,
  • iOS cihazınızı bilgisayarla bağlayın,
  • Sol menüdeki Devices sekmesinden Devices seçeneğinden cihazınıza tıklayın,
  • More Information seçeneğine tıklayın,
  • Battery başlığı altındaki bilgileri kontrol edin.

iPhone Pil Sağlığını Kontrol Etme

iBackupBot’ıu kullanabilmek için 35 dolar ödemelisiniz, ancak 7 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. Bu cihazınızın pil sağlığını kontrol etmek için yeterli bir süre.

3) Jailbreak Tweak

Jailbreak yapılmış bir iPhone sahibiyseniz işiniz oldukça kolay. BatteryLife isimli ücretsiz Tweak’i yükleyerek pil sağlığını pratik bir şekilde kontrol edebilirsiniz.

BatteryLife, cihazınızın pil sağlığını ve diğer bilgileri görüntüleyen bir Jailbreak Tweak’i.

BatteryLive Jailreak Tweak iphone Pil Sağlığı

BatteryLife’ı BigBoss reposundan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Tweak, tüm iOS 6, 7, 8, 9, 10 ve 11 sürümleriyle uyumlu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz