Ana Sayfa Haberler 2018 iPhone Modellerinin İsimlendirmesi Nasıl Olacak?

2018 iPhone Modellerinin İsimlendirmesi Nasıl Olacak? [Anket]

0
2018 iPhone Modelleri

Apple’ın yeni 2018 iPhone modellerini duyuracağı güne artık bir aydan daha kısa bir süre kaldı. Bu seneki iPhone modelleri hakkında çok şey biliyor olsak da en yeni iPhone modellerinin isimlendirmesi halen gizemini koruyor.

Apple, Eylül 2017’de iPhone’un 10. yıl dönümüne binaen iPhone X’unu tanıtarak beklenen bir adım attı ancak, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus ile ilginç bir girişimde bulundu. Bir bakıma iPhone 9 isimlendirmesi araya sıkışmış oldu.

Cupertino merkezli şirketin bu yılki iPhone’ları için nasıl bir isimlendirme politikası izleyeceği halen gizemini koruyor. Bu yılın başında 2018 iPhone modelleri için bir dizi isimlendirme önerisinde bulunuldu. Bunlar;

  • iPhone mini (iPhone SE 2 için)
  • iPhone (LCD ekranlı model için)
  • iPhone Pro (iPhone X’un halefi için)
  • iPhone Plus (iPhone X’un daha büyük ekranlı modeli için)

O zamandan bu yana iPhone SE 2 modeli gittikçe belirsiz bir hal almaya başladı ve 2018 iPhone modelleri için isimlendirme önerileri de değişmeye başladı.

Cupertino merkezli şirketin bu yıl üç iPhone’unu duyurması bekleniyor. Bunların arasında iPhone SE 2’nin yer almadığı üzerinde duruluyor. Bundan dolayı yeni iPhone’lar için öngörülen isimlendirmeler genel olarak şu şekilde;

  • 6.1 inç LCD ekranlı model için: iPhone 9
  • 5.8 inç OLED ekranlı model için: 2. nesil iPhone X veya iPhone 11
  • 6.5 inç OLED ekranlı model için: iPhone X Plus veya iPhone 11 Plus

Diğer öneriler arasında iPhone XS yer alıyor, ancak iPhone XS’in fazladan küçük anlamına geleceğinden pek bir anlam ifade etmediği için Apple’ın tercih edeceği bir isimlendirme olmadığı belirtiliyor. Bir diğer isimlendirme tahmini iPhone XX’e ise Apple’ın sıcak bakması pek mümkün değil gibi duruyor.

2018 iPhone modellerinin isimlendirmesinde kesin olan tek şey, 6.5 inç OLED ekranlı modelin isimlendirmesinin 5.8 inç OLED ekranlı model ile bağlantılı olacak olması. Yani 5.8 inçlik modelin isimlendirmesi iPhone X olacak olursa 6.5 inçlik modelin isimlendirmesinin iPhone X Plus olması kuvvetle muhtemel.

Peki, size göre 2018 iPhone modellerinin muhtemel isimlendirmesi nasıl olacak? Lütfen aşağıdaki anketlerle görüşlerinizi paylaşın.

2018 iPhone Modellerinin İsimlendirmesi Nasıl Olacak?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz