Ana Sayfa Haberler 2019 iPhone Modelleri için Tepki Çeken İddia!

2019 iPhone Modelleri için Tepki Çeken İddia!

0
2019 iPhone Modelleri

Barclays analisti Blayne Curtis ve arkadaşları geçen hafta Apple’ın tedarik zincirindeki şirketlerle tanışmak için Asya’ya ziyarette bulundu.

Bugün, tedarik zincirinden topladıkları bilgilere dayanarak Apple’ın gelecekteki cihazlarıyla ilgili tahminlerini paylaştılar. Bu tahminlerde başı 2019 iPhone modelleri çekerken onları AirPods 2 ve uygun fiyatlı HomePod takip ediyor.

2019 iPhone Modellerinde 3D Touch Özelliği Bulunmayabilir

iOS 3D Touch Özelliği

Yatırımcılara gönderilen araştırma notuna göre, 2019 iPhone modellerinden üçüncü nesil iPhone X’da ve ikinci nesil iPhone X Plus’ta 3D Touch özelliğine yer almayacak. Bu iddianın planlama aşamasında olduğuna dikkat çeken analistler, bunun değişebileceğinin altını çiziyor.

Bu yılın başında güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo, 3D Touch’ın önümüzdeki ay tanıtılması beklenen 6.1 inç LCD ekranlı iPhone modelinde bulunmayacağını söyledi. Barclays analistlerinin iddiası da 2019 iPhone modellerinin hiçbirinde 3D Touch özelliğinin bulunmayacağı yönünde.

6.1 inç LCD ekranlı iPhone’da 3D Touch’ın bulunmayacak olması modelin uygun fiyatlı olacağından dolayı son derece mantıklı, ancak 2019 iPhone modellerinin tamamından 3D Touch’ın kaldırılma planı pek mantıklı durmuyor. Belki de Apple, 3D Touch’ın yerini alacak özel bir özellik üzerinde çalışıyor ve bundan dolayı 3D Touch’ı kaldırma eğiliminde.

Bu Yıl AirPods 2 Tanıtılmayabilir

Analistlerin bir diğer dikkat çeken iddiası, AirPods 2’nin 2019’un dördüncü çeyreğinde geleceği. Elbetteki mevcut AirPods’lar için opsiyonel olarak satılacak kablosuz şarj kutusu önümüzdeki ay satışa sunulacak. Muhtemelen AirPower kablosuz şarj matı ile birlikte.

Bloomberg muhabirlerinden Mark Gurman, Şubat ayında Apple’ın yeni AirPods’lar için kablosuz bir çip geliştirdiğini ve bu çipin “Hey Siri” özelliğini destekleyeceğini öne sürmüştü. Gurman ayrıca, önümüzdeki yıl su geçirmez AirPods’ların piyasaya sürüleceğini açıklamıştı.

Muhtemel gelişmelerden birisi de Apple’ın bu yılki AirPods’lara yeni bir kablosuz çip gerekmeksizin yazılım güncellemesi yoluyla “Hey Siri” özelliğini getirmesi, ancak mevcut W1 yongasının özelliği destekleyip desteklemediği belirsiz. Bu durumda Apple, “Hey Siri” özelliği için yeni nesil AirPods’ları beklemeyi tercih edebilir.

2019’da Uygun Fiyatlı HomePod Geliyor

Barclays analistleri, 2019 yılında Apple’ın uygun fiyatlı HomePod’unu duyurmasını bekliyor.

Analistler, Ocak ayında ilk nesil HomePod’un piyasaya sürüldüğünden bu yana satışların oldukça düşük olduğuna vurgu yaparak bu yıl yeni AirPods’ların tanıtılma ihtimalinin oldukça düşük görüyor. Güvenilir Apple analistlerinden Ming-Chi Kuo, Apple’ın daha uygun fiyatlı HomePod’unu tanıtacağını iddia eden diğer analistlerden.

Analistlerin değindiği bir diğer nokta 2018 iPhone modellerinin stylus kalem desteğiyle gelmesi. Daha önce Tayvanlı araştırma firması TrendForce, 2018 iPhone’ların Apple Pencil ile uyumlu olacağını öne sürmüştü. Barclays, bu yılki iPhone’ların stylus kalemi destekleyeceğini düşünüyor, ancak Apple Pencil desteğinden söz etmiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz