Ana Sayfa Haberler Apple, 2018 iPhone Serisinde “Plus” Ekini Kullanmayacak!

Apple, 2018 iPhone Serisinde “Plus” Ekini Kullanmayacak!

0
2018 iPhone Modelleri

Bloomberg bugün, yeni bir rapora imza attı. Raporda 2018 iPhone modelleriyle ilgili bir süredir gördüğümüz ve bildiğimiz, ancak bir o kadar da yeni ve dikkat çekici bilgiler yer alıyor.

Önceki sızıntılar ve söylentilerle paralel olarak, raporda Apple’ın bu yıl 5.8 inç, 6.1 inç ve 6.5 inç boyutlarında üç yeni iPhone’unu duyuracağı belirtiliyor. Bloomberg, Apple’ın yeni iPhone modellerinde hız ve kamera yükseltmelerine odaklanacağını iddia ediyor.

2018 iPhone Serisinde Beklenen Geliştirmeler

Hız konusunda muhtemelen Apple’ın A12 serisi çipi ile sağlanacak performanstan söz ediliyor. Raporda kamera ile ilgili geliştirmeler hakkında ayrıntılı bilgi sağlanmıyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/02/iphone-x-plus-benchmark-testinde-gorundu/]

5.8 inçlik OLED modelin iPhone’lardaki “S” modeli politikasını simgeleyeceği ve iPhone X’a benzer tasarımda, ona denk bir model olacağı söyleniyor. 6.1 inçlik modelin de iPhone X’a benzer bir tasarımla geleceği, ancak maliyetleri düşürmek için LCD ekran ve alüminyum kenarlar gibi ucuz bileşenlerin kullanıldığı bir model olacağına vurgu yapılıyor. Apple, 6.1 inç iPhone modelini iPhone X’a denk tasarımla sunmayı ve böylece daha fazla müşteriye ulaşmayı hedefliyor gibi duruyor.

iPhone XX 2018 iPhone

Bu yılın başında güvenilir Apple analistlerinden Ming-Chi Kuo, Bloomberg için bir rapor hazırlamış ve 6.1 inçlik modelin birçok yeni renk seçeneğiyle geleceğini açıklamıştı. Bloomberg, alüminyum kenarların cam gövde rengi ile eşleşen renklerde olmayacağını, böylece maliyet tasarrufu sağlanacağını düşünüyor.

6.1 inçlik iPhone’un mevcut iPhone 8 ile aynı kamera modülüne sahip olması bekleniyor. Yani çift lensli kameraya yer verilmeyecek.

6.5 inçlik OLED iPhone X’un, geçen sene iPhone X’da olduğu gibi oldukça pahalıya mal olması bekleniyor. Bu yılın üst segment iPhone modelinin bu model olması söz konusu. Modelin iPhone X tasarımında ve iPhone 8 Plus boyutunda olması bekleniyor. Bu modelde mevcut iPhone X’un ve yeni nesil iPhone X’un aksine Ayarlar gibi uygulamalarda yatay arayüz modu kullanılabilecek.

Çift SIM kartlı söylentilerle ilgili olarak Bloomberg’in düşüncesi ise net; bazı bölgelerde çift SIM kart yuvalarına sahip modeller gelecek.

2018 iPhone Serisinin İsimlendirmesindeki Bilmece

Rapor, Apple çalışanlarının bu yılki iPhone serisinin değişimi simgelediğini ve Apple’ın iPhone Xs gibi bir isimlendirme kullanacağı bilgisini öne sürüyor. Şirketin 6.5 inçlik modelin isimlendirmesinden “Plus” eklemesi yapmak istemediği, ancak nihai pazarlama isimlerinin de belirsizliğini koruduğu belirtiliyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/23/2018-iphone-modellerinin-isimlendirmesi-nasil-olacak-anket/]

Raporda, yeni nesil Apple Watch’la ilgili bilgiler de yer alıyor. Bloomberg’e göre, Apple Watch Series 4, neredeyse uçtan uca ekran tasarımı sayesinde daha büyük bir ekrana sahip olacak, ancak önceki Apple Watch modellerine denk bir kasa boyutuyla gelecek. Saatin gövdesinde ise herhangi bir değişiklik yapılmayacak.

Bloomberg’in son iddiası zaten bildiğimiz 2018 iPad Pro modelleriyle ilgili. Bloomberg, Apple’ın daha ince gövde ve Face ID gibi eklemelerle iki yeni iPad Pro modelini duyurmasını beklediğini dile getiriyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz