Ana Sayfa Haberler iOS 12 Beta Kullanıcılarını Çileden Çıkaran Sorun!

iOS 12 Beta Kullanıcılarını Çileden Çıkaran Sorun!

12
iOS 12 Beta 11 Diyalog Ekranı

Mevcut en sonki iOS 12 Beta sürümünü yüklemiş olan iPhone ve iPad kullanıcıları, yeni bir güncellemenin bulunmamasına rağmen kullanılabilir bir güncelleme olduğu bilgisinin yer aldığı diyalog ekranı sorunuyla boğuşuyor.

iOS 12 Beta 11 Sonrası Baş Gösteren Sorun

iOS 12 Güncelleme Diyalog Ekranı

Sorundan etkilenen kullanıcılar şu mesajı görüyor: “Yeni bir iOS güncellemesi var. Lütfen iOS 12 beta’dan güncelleyin.”

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/27/gelistiriciler-icin-ios-12-beta-11-yayinlandi/]

Sorun, bu iletiyi alan kullanıcıların zaten iOS 12’nin en sonki beta sürümünü çalıştırıyor olmaları ve güncellenecek bir yazılım güncellemesinin bulunmaması.

iOS 12’nin en sonki beta sürümü 27 Ağustos’ta yayınlandı ve o tarihten bu yana hatalı diyalog ekranı kullanıcıların karşısına çıkmaya başladı. Diyalog ekranının sık sık çıkması kullanıcıları çileden çıkarıyor.

Birçok kullanıcı, iOS 12 Beta sürümünü çalıştıran iPhone veya iPad’inin ekranını her açtığında söz konusu diyalog ekranıyla karşılaştığını dile getiriyor. Diyalog ekranının kapanması için “Kapat” seçeneğine dokunmak gerekiyor.

Geliştirici Guilherme Rambo, bunun aslında basit bir hatadan kaynaklandığını açıkladı.

iOS 12 Beta kullanıcılarının güncelleme sonrası oluşan bu sorundan dolayı bir hayli öfkeli oldukları ve diyalog ekranının sık sık görünür olmasının kimi zaman iOS cihazlarını kullanılamaz hale getirdiğini dile getirdikleri görülüyor.

Apple’ın sorunu gidermek için ek bir beta güncellemesi yayınlayıp yayınlamayacağı şimdilik belirsiz. Özellikle iOS 12’nin GM sürümünün yayınlanacağı Eylül ayı özel etkinliğine 12 gün kalmışken şirketin böyle bir adım atıp atmayacağı tam bir muamma. Sorunun çözümü için ise herhangi bir alternatif yöntem bulunmuyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/28/ios-12-golden-master-gm-ne-zaman-yayinlanacak/]

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/30/apple-12-eylul-etkinligini-resmen-duyurdu-gather-round/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


12 Yorumlar

  1. Ya arkadaş son güncellemede böyle bir sorun olur mu? Telefonun ekranını her açtığımda güncelleme var diyor. Kafayı yedirecek. İos 11e dönsem, ios 12nin yedeğini kabul etmeyecek. Al başına belayı…

    • Evet, ancak bunun geçerli bir çözüm olmadığı açık. Apple’ın yeni bir güncelleme veya revizyon güncellemesi vermesi şart.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz