Ana Sayfa Haberler Apple Watch’a Always on Display Özelliği Geliyor!

Apple Watch’a Always on Display Özelliği Geliyor!

0
Apple Watch için Always on Display Özelliği

Apple’ın akıllı saati Apple Watch için aldığı bir patentte “Always on Display” özelliğine atıfta bulunuluyor. Patentte ekranın her zaman açık olmasını sağlayan özellikle ilgili birçok konu ele alınıyor.

Always on Display Özelliğinin Önündeki Engeller

Apple Watch’da “Always on Display” özelliği uzun zamandır çok istenen özellikler arasındaydı, ancak Apple bu yönde henüz bir adım atmış değil. Muhtemelen Apple’ın özelliği Apple Watch’a getirmesinin önündeki ilk ve en büyük engel pil ömrü.

Şu anda Apple Watch modellerine bağlı olarak, Apple’ın akıllı saati ile hemen hemen tüm gün süren pil ömrü sağlanıyor. Always on Display özelliğinin doğrudan Apple Watch’lara gelmesi durumunda ise pil ömründe önemli ölçüde düşüş yaşanabilir.

Bazı akıllı saat üreticileri, saatin aktif olarak kullanılmadığı anlarda zamanı sürekli olarak ekranda gösterebilmek için nispeten loş gri tonlu modu kullanıyorlar. Apple, buna benzer bir modu Apple Watch’un şarjının bitmesi durumunda kullanıyor.

İkinci engel ise OLED ekranların yanmaya yakın olmaları. Bu durum Apple’ın patentinde de ele alınıyor.

Apple’ın Always on Display Çözümü

Apple’ın “Always on Display” özelliği için patentinde ele aldığı yöntem OLED ekranın yanmasını önlemiyor. Nispeten ekranın belirli alanlarının parlaklığını ve renklerini yapay olarak ayarlayan bir yöntemi kullanıyor. Apple’ın özellik için patent almasının nedeni de tam olarak bu. Apple, diğer firmalarının bir akıllı saatte en optimize edilmiş kendisine ait “Always on Display” özelliğinin kullanmalarını engellemek istiyor.

Birçok Apple Watch kullanıcısına göre, Always on Display özelliği bir Apple Watch için son derece gereksiz. Çünkü akıllı saatinize baktığınızda ekran zaten açılıyor. Ekrana bakılmadığında saatin ekranda yer almasının pek mantıklı olmadığı yorumları yapılıyor. Bazı kullanıcılar ise karanlıkta özelliğin rahatsız edici olabileceğini söylüyor.

Apple Watch için Always on Display özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce böyle bir özellik faydalı mı yoksa faydasız mı olur? Lütfen aşağıda yorum alanından bizimle paylaşın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz