Ana Sayfa Apple Apple, Trump’ın Ek Gümrük Vergisi Uygulamasına Karşı Çıkıyor!

Apple, Trump’ın Ek Gümrük Vergisi Uygulamasına Karşı Çıkıyor!

0
Apple Tim Cook ve Donald Trump

Apple CEO’su Tim Cook, daha önce Trump’ın gümrük vergisi konusundaki uygulamalarına karşı görüşlerini paylaşmış ve bunun tüketicilere ek vergi olarak yansıyacağını söylemişti.

Trump’ın bazı ülkelere koyduğu ek gümrük vergilerinden birçok ABD’li marka etkilendi. Bu markalardan birisi de Apple. Ek gümrük vergisi uygulamasından ilk olarak Apple’ın akıllı saati Apple Watch etkilenmişti, ancak sırada daha fazla Apple ürünü var gibi duruyor. Çünkü Trump, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı için yeni ek gümrük vergisi getirileceğini duyurdu.

Nisan ayında, Çin malı çoğu tüketici teknolojisi ürününün ABD gümrük vergisinden muaf tutulacağı düşünülüyordu. Tim Cook, Apple’ın üçüncü çeyrek finansal verilerini paylaşırken “sakin kafaların hakim olmasını umuyoruz” dediğinde bu sonbaharda yürürlüğe girecek ek gümrük vergilerinden sadece Apple Watch’un etkilenmesi bekleniyordu. İlginç bir şekilde, sadece orijinal Apple Watch’un ABD satış fiyatında yüzde 10 oranında artış yaşanacaktı ki işler değişmiş durumda.

Bloomberg’in haberine göre, Trump’ın desteğiyle yürürlüğe girecek olan yeni gümrük verilerinden daha fazla Apple ürünü etkilenecek. Bu Apple ürünleri arasında Apple Pencil, AirPods, Apple Watch ve hatta Mac mini gibi birçok ürün yer alıyor. Trump’ın önerisi sonucu, Çin ithalatından yüzde 25 oranında ek vergi alınacak.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamayla, ek gümrük vergisi uygulaması savunuldu ve bunun ABD ve küresel ekonomi için iyi bir karar olduğu vurgusu yapıldı.

Apple’ın ek gümrük vergileri konusundaki duruşu ise oldukça net. Şirkete göre, ticaret anlaşmaları için ek vergiler uygulanabilir, ancak gümrük vergisi üzerinden gitmek doğru bir yol değil. Apple, ek gümrük vergi uygulamasının daha çok ABD’yi etkileyeceği görüşünde.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz