Ana Sayfa Haberler Apple Watch Series 4 Tanıtıldı! İşte Tüm Özellikleri!

Apple Watch Series 4 Tanıtıldı! İşte Tüm Özellikleri!

0
Apple Watch 4

Apple, “Gather Round” etkinliğinde Apple Watch Series 4 (Apple Watch 4) tanıttı. Apple, dünyanın bir numaralı akıllı saatine yakışır yenilikler yaptığını iddia ediyor.

Apple Watch Series 4, yeni iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone Xr ile birlikte mükemmel bir uyum içinde çalışacak şekilde tasarlandı. Apple Watch Series 4, GPS + Cellular ve GPS olmak üzere iki tipte karşımıza çıkıyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/09/12/iphone-xs-ozellikleri-ve-fiyati/]

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/09/12/iphone-xs-max-ozellikleri-ve-fiyati/]

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/09/12/iphone-xr-ozellikleri-ve-fiyati/]

Apple Watch 4 Özellikleri

Apple Watch 4 Tasarım

Apple Watch Series 4, genel olarak önceki Apple Watch’larla aynı form faktörünü koruyor, ancak 40 mm ve 44 mm kasa boyutlarıyla önceki modellerden ayrılıyor.

40 mm’lik Apple Watch 4, 38 mm’ye kıyasla yüzde 30 daha büyük ekran boyutu sunuyor. 44 mm’lik Apple Watch 4 ise 40 mm’ye kıyasla yüzde 32 daha büyük ekran boyutu sunuyor.

Apple Watch Series 4, sekiz komplikasyona kadar destek sunan yeni saat kadranı ile geliyor. Yeni saat kadranıyla kullanılmak üzere birçok yeni komplikasyon sunuluyor.

Apple Watch 4 Digital Crown

Cellular özellikli Apple Watch Series 4’ün Digital Crown’unda ince bir kırmızı halka yer alıyor. Bu kırmızı ince halka, modelin Cellular özellikli olduğunun fark edilmesini sağlıyor.

Cellular özellikli Apple Watch Series 3’ün Digital Crown’unda ise kırmızı bir nokta bulunuyordu. Apple, bu kırmızı noktayı ince halka haline getirerek görünümü daha hoş hale getirmiş.

Hücresel bağlantı için bütünleşik elektronik SIM kullanılıyor. Ekranın kendisi LTE ve UMTS için anten görevi görüyor.

Apple Watch 4’ün Digital Crown’unun hemen altında ek bir mikrofon yer alıyor.

Apple Watch Series 4, yeni çift çekirdekli 64 Bit S4 işlemcisi ile oldukça yüksek performans ve pil verimliliği sunuyor. S4 işlemcisi halefine göre 2 kat daha hızlı. Bluetooth ve Wi-Fi içinse yeni W3 çipi sunuluyor.

Yükseltilen ivmeölçer ve jiroskop, 8 kat daha hızlı örnekleme ve 32 g-kuvvetine kadar sunduğu destek ile 2 kat daha dinamik aralığa sahip.

Her türlü egzersiz için kullanıcısına eşlik edecek ve destek sağlayacak olan Apple Watch 4, 50 metre suya dayanıklı tasarım, yerleşik GPS, gelişmiş kalp atış hızı sensörüyle geliyor. Saat, “Proaktif Sağlık İzleyicisi” özelliği sayesinde sizi sürekli takip ediyor.

Apple Watch 4 EKG

Saatin arkasında yeni bir elektrokardiyogram (EKG) sensörü yer alıyor. Apple, bu sensörün tüketicilere doğrudan sunulan ilk EKG ürünü olduğunu söylüyor. Apple, EKG sensörü için FDA onayı aldığına ise ayrıca vurgu yapıyor. FDA, Amerika Birleşik Devletleri’nin Sağlık Bakanlığı’na bağlı, gıda, diyet eklentileri, ilaç, biyolojik medikal ürünler, kan ürünleri, medikal araçlar, radyasyon yayan aletler, veteriner aletleri ve kozmetiklerden sorumlu bir büro.

Apple Watch 4 Düşme Algılama

Apple Watch Series 4’ün yeni ivmeölçer ve jiroskop sensörleri sayesinde düştüğünüzü algılayabiliyor. Böyle bir durumla karşılaşmanız durumunda saatiniz yardım çağırabilmeniz için Acil SOS uyarısını etkin hale getiriyor. Dilerseniz bu uyarıyı kapatabiliyorsunuz. 1 dakika boyunca tepki vermemeniz durumunda ise acil durum araması otomatik olarak gerçekleşiyor. Ayrıca acil durumda mesaj gönderilmesi için belirlediğiniz kişilere mesaj gönderiliyor.

Apple, yeni akıllı saatinin pil ömrü ile tüm gün kullanıcılarına eşlik edebileceğini söylüyor. Saatin genel kullanım için pil ömrü 18 saat. Dışarıda yapılan egzersizler için ise sunulan pil ömrü 6 saat.

Apple Watch Series 4, Gümüş, Uzay Grisi ve Altın renk seçeneğiyle ve birçok yeni kayış ve kordon ile geliyor. Altın rengi paslanmaz çelik kasa ile sunulacak. Nike ve Hermès modelleri de yolda.

Her ne kadar kasa boyutları değişsede önceki nesil saatlere ait kayış ve kordonları Apple Watch Series 4’de kullanmaya devam edebileceksiniz.

Apple Watch 4 Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Apple Watch 4 Fiyatı

Apple Watch Series 4, 14 Eylül’de ön siparişe sunulacak. 21 Eylül’de piyasadaki yerini alacak.

Sadece GPS özellikli modeller 399 dolardan, GPS + Cellular özellikli modeller için ise 499 dolardan başlayan fiyat etiketiyle geliyor. Türkiye’de Cellular özellikli modeli satın almak mümkün değil. GPS özellikli Apple Watch Series 4’ün Türkiye fiyatı aşağıdaki gibi;

  • 40 mm Apple Watch Series 4: 3.499 TL
  • 44 mm Apple Watch Series 4: 3.749 TL

Apple, Apple Watch Series 3’ün fiyatında da beklenildiği gibi indirime gitti ve yeni fiyatının 279 dolar olacağını açıkladı.

  • 38 mm Apple Watch Series 3: 2.499 TL
  • 40 mm Apple Watch Series 3: 2.749 TL

Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz