Ana Sayfa Haberler iPhone Xs Max Tanıtıldı! İşte Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi!

iPhone Xs Max Tanıtıldı! İşte Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi!

Apple iPhone Xs Max tanıtıldı. İşte iPhone Xs Max'ın tüm özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi...

0
iPhone Xs Max

Apple, 12 Eylül’deki “Gather round” etkinliğinde iPhone Xs Max ve iPhone Xs‘i tanıttı. Apple, en büyük ilgiyi ise dev ekranıyla iPhone Xs Max ile gördü.

iPhone Xs ile iPhone X’un devam modeline imza atan Apple, iPhone Xs Max ile fark yaratıyor. iPhone Xs hakkında tüm bilgileri sizlerle paylaşmıştık. Peki model bize neler sunuyor?

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/iphone-xs-ozellikleri-ve-fiyati]

iPhone Xs Max

Tasarımı

iPhone Xs Max Tasarımı

iPhone Xs Max, 7,7 kalınlığında olan telefon, 208 gram ağırlığıyla dikkat çekiyor. Model, boyut olarak iPhone 8 Plus’a yakın bir çizgide.

Modelin ön ve arka yüzü cam tasarıma sahip ve çerçeveleri paslanmaz çelikten.

Model, IP68 sertifikasıyla suya ve toza karşı oldukça dirençli. Hepsinden önemlisi 2 metre derinlikte 30 dakikaya kadar su direncine sahip.

iPhone Xs Max, Altın, Uzay Grisi ve Gümüş renk seçenekleriyle satışa sunulacak.

Ekran Özellikleri

iPhone Xs Max ve iPhone Xs Ekran

iPhone Xs Max, 6.5 inç boyutunda, Super Retina özel üretim OLED ekranı üzerinde taşıyor.

Super Retina HD ekranı, 458 ppi yoğunlukta 2688 x 1242 piksel çözünürlük sunuyor.

Modelin ekranında, HDR desteği, 120 Hz dokunma hassasiyeti, uyandırmak için dokunun, True Tone, 3D Touch özelliği bulunuyor.

Donanım Özellikleri

A12 Bionic Çip

iPhone Xs Max, Apple tasarımı 64 Bit 7nm A12 Bionic yongasından güç alıyor. 6 çekirdekli yapıya sahip. Yonganın 2 çekirdeği performans, 4 çekirdeği ise verimlilik sağlıyor. Yonganın performans çekirdeği A11 Bionic’e kıyasla yüzde 15 daha hızlı, verimlilik çekirdeği ise A11 Bionic’e kıyasla yüzde 50 daha az enerji tüketiyor.

Modelde işlemciyle bütünleşik 4 çekirdekli GPU yer alıyor. Yeni GPU, iPhone X’daki A11 Bionic yongaya bütünleşik GPU’ya kıyasla yüzde 50 daha hızlı.

A11 Bionic, saniyede 600 milyar işlem yapabilirken, A12 Bionic saniyede 5 trilyon işlem yapabiliyor. A12 Bionic ile uygulamalar yüzde 30 daha hızlı açılıyor.

iPhone Xs Max’te 4 GB RAM eşlik ediyor.

Apple, modelin iPhone X’a kıyasla 90 dakikaya kadar daha fazla pil ömrü sunuyor.

iPhone Xs Max, 64 GB, 256 GB ve 512 GB dahili depolama alanı seçenekleriyle geliyor.

iPhone Xs ve iPhone Xs Max DSDS

iPhone Xs Max’te fiziksel SIM’i ve eSIM’i bir arada sunan DSDS (Dual SIM Dual Standby) özelliği bulunuyor. Bu özelliğin kullanılabilmesi için operatörün altyapısının özelliği desteklemesi gerekiyor. Ayrıca Apple, Çin’e özel ise çift SIM kart tepsili modelin sunulacağını duyurdu.

Kamera Özellikleri

iPhone Xs Max Kamera ve iPhone Xs Kamera

iPhone Xs Max’ın gelişmiş çift lensli arka kamerasındaki her bir lens 12 Megapiksel boyutunda.

Kameralardan birisi geniş açılı diğeri ise telefoto. 12 Megapiksel boyutundaki geniş açılı kamera ƒ/1.8 diyafram açıklığına sahip. 12 Megapiksel boyutundaki telefoto kamera ise ƒ/2.4 diyafram açıklığına sahip.

iPhone Xs Max Kamera Smart HDR

Arka kamera, Akıllı HDR, portre modu, Portre Işığı, çift optik görüntü stabilizasyonu, optik yakınlaştırma, pozlama denetimi, pürüz azaltma, Focus Pixels özelliğine sahip otomatik netleme ve dokunarak netleme, iyileştirilmiş yerel ton eşleme, Yavaş Senkron özelliğine sahip dört LED’li True Tone Flash gibi detaylara sahip.

iPhone Xs Max Derinlik Denetimi ve iphone Xs

iPhone Xs Max’ın kamerası ile çekilen fotoğrafların diyafram aralığı “Derinlik Denetimi” adı verilen özellik sayesinde istenildiğinde değiştirilebiliyor.

60 kare 4K video kaydı yapabilen arka kamera, ayrıca saniyede 240 kare 1080p ağır çekim video kaydı yapabiliyor.

iPhone Xs Max’ın ön tarafında beklenildiği gibi TrueDepth kamera sistemi konumlandırılmış. Bu sistemde, ışık projektörü, kızılötesi kamera, yakınlık sensörü, ortam ışığı sensörü, hoparlör, mikrofon, nokta projektörü ve 7 Megapiksel boyutunda bir lens barınıyor. ƒ/2.2 diyafram açıklığına sahip öne kamera 1080p 30 kare ve 720p 240 kare video yeteneğine sahip.

iPhone Xs Max, fotoğraf çekerken 10 kata kadar yakınlaştırma yapabiliyor. Video kaydında ise 6 kata kadar dijital yakınlaştırma yapabiliyor.

Ön kamera, portre modu, Portre Işığı, Animoji, Memoji, Retina Flash, arka aydınlatma sensörü, vücut ve yüz algılama, otomatik HDR ve otomatik görüntü stabilizasyonu gibi detaylara sahip.

Özellikle Portre Işığı özelliği sayesinde çektiğiniz fotoğraftaki ışıklandırmayı dijital olarak ayarlayabiliyorsunuz. Portre Işığı ile Doğal Işık, Stüdyo Işığı, Kontur Işığı, Sahne Işığı ve Sahne Işığı Mono gibi efektleri kullanabilirsiniz.

Diğer Özellikleri

Cihaz, beklendiği gibi kablosuz şarjı destekliyor. TrueDepth kamera sistemi sayesinde güvenlik için Touch ID’nin yerini alan Face ID kullanılıyor.

iPhone modeli, 17 Eylül’de herkese açık olarak sunulacak olan iOS 12 işletim sistemini çalıştırıyor.

4×4 MIMO ve LAA özelliklerine sahip Gigabit sınıfı LTE, 2×2 MIMO özellikli 802.11ac Wi-Fi, NFC ve bunların yanında Bluetooth 5.0 desteği sunuyor.

Fiyatı ve Çıkış Tarihi

iPhone Xs Max, 14 Eylül’de öne siparişe çıkacak ve 21 Eylül’de piyasadaki yerini alacak. iPhone Xs Max’ın 64 GB’lık versiyonu 1.099 ABD doları fiyatla satılacak. Cihazın Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi ise henüz belli değil.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


Değerlendirme
Tasarım
Performans
Kamera
Donanım
Ekran
iphone-xs-max-ozellikleri-ve-fiyatiApple, 12 Eylül'deki "Gather round" etkinliğinde iPhone Xs Max ve iPhone Xs'i tanıttı. Apple, en büyük ilgiyi ise dev ekranıyla iPhone Xs Max ile gördü. iPhone Xs ile iPhone X'un devam modeline imza atan Apple, iPhone Xs Max ile fark yaratıyor. iPhone Xs hakkında tüm bilgileri...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz