Ana Sayfa Haberler Apple Watch Series 4’ün EKG Özelliği Her Ülkede Kullanılamayacak!

Apple Watch Series 4’ün EKG Özelliği Her Ülkede Kullanılamayacak!

0
Apple Watch Series 4 EKG

Yeni Apple Watch Series 4 modellerinde sunulan EKG uygulaması için pek beklenmeyen bir haber geldi. Yerleşik sensör ve Digital Crown’a dahil edilmiş elektrotlar kullanılarak bir EKG almak üzere tasarlanan kalp atış hızı sensörü şu an için kullanılamayacak.

Apple Watch Series 4’ün EKG özelliğinin yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde satılan Apple Watch modelleriyle sınırlı kalacak. Yeni Apple Watch’un Türkiye, İngiltere ve Kanada gibi ülkeler için sunulan sayfalarında bu özellikten bahsedilmiyor. Apple’ın Series 4 modelleri için yaptığı basın açıklaması da bunu doğruluyor ve EKG özelliğinin yalnızca ABD ile sınırlı olduğu belirtiliyor.

Kullanıcıların EKG çektirebilmek için Digital Crown’a parmaklarını koymaları gerekiyor. EKG çekimi sadece 30 saniyede tamamlanıyor ve kullanıcıların kalbinin düzenli bir şekilde atıp atmadığı ya da atriyal fibrilasyon olup olmadığı saptanıyor.

Atriyal fibrilasyon sıklıkla tanı konulamayan bir sağlık durumu. Bu nedenle Apple Watch’daki EKG özelliği hastalığın erken belirtilerini tespit etmek için oldukça yararlı olacak. EKG çektirmek için normalde tam fonksiyonel bir EKG makinesi gerekir. Bu nedenle Apple Watch ile çektirilen EKG’lerin bir doktora gösterilmesi öneriliyor.

Apple Watch Series 4 modelleri ile çektirilen tüm EKG verileri, Sağlık uygulamasında doktorlarla kolayca paylaşılabilen bir PDF formatında saklanıyor.

Apple, Apple Watch’daki EKG özelliğinin, FDA tarafından onaylandığını belirtiyor. Bu, EKG özelliğinin diğer ülkelerde neden kullanılamadığını bir bakıma açıklıyor. Muhtemelen özelliğin diğer ülkelerde kullanılabilmesi için resmi sağlık kurumlarından veya bakanlıktan izin alınması gerekiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz